COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 875
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Не знам кой си мисли, че децата не пренасят зараза. В две от близките ми семейства родителите се заразиха от децата -втори клас с доказани ПСР. В класа на едното момиченце имаше 4 доказани с ПСР болни деца и куп родители.

Скрит текст:
Що сепотнася до супермаркетите. Твърдо съм За да се наложат ограничения за броя на влизащите, но в никакъв случай да се затварят. Това с "купувайте от малките магазинчета" не работи, особено ако около теб в радиус от 20 мин пеша няма малко магазинче
Как се разбира, че родителят се е заразил точно от детето, а не от колега примерно? Или в магазина? Или в ГТ? Нали масово възрастните са безотговорни. Значи имат много контакти.

# 2 041
Някои хора в Германия са измислили нова математика. Преди седмица се прие план за отпускане на мерките, в който ключова роля играе 7-дневният индекс на заболеваемост. Ако за седем дни са се заразили до 50 на 100 000 човека е едно правило, ако са от 50 до 100 е друго, над 100 трето.

В окръг Калв изчисляват индекса по авангарден начин. Там той в понеделник беше 55,1 - твърде висок за масово отваряне.  След "корекция на броя на инфекциите", областната администрация отчете индекс от 39 във вторник и разреши всичко да се отвори. "Ако здравните власти могат ясно да разграничат веригата на инфекцията в случай на локално огнище, целият клъстер се брои за един случай. Ние не взехме решението произволно или несериозно и всеки ден преоценявахме ситуацията." обяснява говорителят на областта Янина Мюсле.
😂

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89621338/land … nd-macht-auf.html

# 2 042
  • София
Според мен на някои родители пък им е удобно да обвиняват децата, че са ги заразили, за да си оправдаят нехайното поведение. Съжалявам, но това с децата започва да ми звучи точно така. Маските - гордо под носа или на брадата, дезинфектантите се мотаят в чантите, колкото да има, дистанция не се спазва, все се врат, явно да ти подушат парфюма, знам ли, туризъм - яко на макс, щото те ските са здраве, няма да се излагаме и да прескачаме тая година Банско и Пампоровец, ще ни вземат за бедни, накрая - детето ме зарази. Е, как па го сметна, че е детето?!
Пазаруваме веднъж седмично в голям хипермаркет, до който се стига само с кола. Съответно доста от посетителите са там по семейному, няма как да зарежат детето в колата, разбира се. На входа има безплатни маски и ръкавици, има и дезинфектант. Почти не виждам семейство, което да минава през дезинфектанта, нито пък да си вади свое шишенце, преди да влезе. Вътре непрекъснато виждам родители, които смъкват маските и се шляят така. Вярно, пространството има, то си е едно огромно хале, алеите покрай стелажите са доволно широки. Ама и дистанция не се спазва бе! Все някой ти се катери по раменете, защото той рафтът с лютениците и щандът с рибите иначе ще избяга. После ще каже, че детето го е заразило. Ами не, не е честно.
Да, има стриктни и съвестни хора, които се заразиха от децата си. Да, децата са своеобразен вектор на заразата, но ролята на този вектор започва да се преекспонира. В цяла Европа се полагат кански усилия колкото се може повече децата да ходят присъствено, ние пак си изобретихме някакъв "български модел" за справяне с пандемията. Поредният. И отново - не е честно!

# 2 043
Не знам кой си мисли, че децата не пренасят зараза. В две от близките ми семейства родителите се заразиха от децата -втори клас с доказани ПСР. В класа на едното момиченце имаше 4 доказани с ПСР болни деца и куп родители.

Скрит текст:
Що сепотнася до супермаркетите. Твърдо съм За да се наложат ограничения за броя на влизащите, но в никакъв случай да се затварят. Това с "купувайте от малките магазинчета" не работи, особено ако около теб в радиус от 20 мин пеша няма малко магазинче
Как се разбира, че родителят се е заразил точно от детето, а не от колега примерно? Или в магазина? Или в ГТ? Нали масово възрастните са безотговорни. Значи имат много контакти.
Аз мога да ти кажа за два случая. Разболява се детето, пср +, карантина на семейството, след няколко дни болен единият родител, другото дете, накрая другият родител. Все ми се струва, че другият родител, като последен не е донеслият заразата, та макар и ходил в магазин.

# 2 044
Много вероятно е в повечето случаи да тръгва от родител, но после се завърта в класа. Когато са 3-4-5 семейства от един клас, по едно и също време са болни, какво да е. Ние сме хоум офис, с никой не се събираме, но децата ходят на училище и тренировки. Около мен други болни, освен в класа на детето, няма. А и маските носим правилно, но в училище изискват маски само в коридорите.

# 2 045
При мои познати баща на дете заразен, целия клас 10 дни карантина. Мислех си, че карантинират само при болни дете.

# 2 046
  • София
Според мен на някои родители пък им е удобно да обвиняват децата,
Скрит текст:
че са ги заразили, за да си оправдаят нехайното поведение. Съжалявам, но това с децата започва да ми звучи точно така. Маските - гордо под носа или на брадата, дезинфектантите се мотаят в чантите, колкото да има, дистанция не се спазва, все се врат, явно да ти подушат парфюма, знам ли, туризъм - яко на макс, щото те ските са здраве, няма да се излагаме и да прескачаме тая година Банско и Пампоровец, ще ни вземат за бедни, накрая - детето ме зарази. Е, как па го сметна, че е детето?!
Пазаруваме веднъж седмично в голям хипермаркет, до който се стига само с кола. Съответно доста от посетителите са там по семейному, няма как да зарежат детето в колата, разбира се. На входа има безплатни маски и ръкавици, има и дезинфектант. Почти не виждам семейство, което да минава през дезинфектанта, нито пък да си вади свое шишенце, преди да влезе. Вътре непрекъснато виждам родители, които смъкват маските и се шляят така. Вярно, пространството има, то си е едно огромно хале, алеите покрай стелажите са доволно широки. Ама и дистанция не се спазва бе! Все някой ти се катери по раменете, защото той рафтът с лютениците и щандът с рибите иначе ще избяга. После ще каже, че детето го е заразило. Ами не, не е честно.
Да, има стриктни и съвестни хора, които се заразиха от децата си. Да, децата са своеобразен вектор на заразата, но ролята на този вектор започва да се преекспонира. В цяла Европа се полагат кански усилия колкото се може повече децата да ходят присъствено, ние пак си изобретихме някакъв "български модел" за справяне с пандемията. Поредният. И отново - не е честно!
Точно това се получава.
Тука в темата рев, че в Джъмбо било претъпкано, но учениците заразяват. Рев, че в в спа-хотелите нямало места за седмици напред, защото безотговорните възрастни и т.н., но учениците виновни. Рев, че в магазина не се спазва дистанция, но учениците виновни. Рев, че маските били под носа, но учениците виновни. Ех, тези страшни ученици. Възрастните толкова внимават, пък учениците все разнасят заразата и ги разболяват. На работа всички носят хубави маски както трябва, в ГТ всички спазват дистанция и носят правилно маски, в магазините не се бутат..

# 2 047
  • София
В Бургас още вчера го измислиха. Легла има.
А персонал?

# 2 048
При мои познати баща на дете заразен, целия клас 10 дни карантина. Мислех си, че карантинират само при болни дете.

При нас в градинската група беше майка - таткото започна да води децата, казал, че не живеели на един адрес с майката. Персоналът няма какво да направи, рисковите си пуснаха неплатени отпуски и това беше.

# 2 049
Оффтопик!
Четох внимателно условията на форума. Няколко пъти коментирам действията на правителството, защото те са пряко свързани с развитието на Ковид ситуацията. Това не е пропаганда, нито съм споменавала партии. Не разбирам защо ме трият. Метлата е особено политкоректна.
Е как да не е пропаганда. Правителството да не е извънземно. То е на една определена политическа партия (или партии) и всяко споменаване на правителството в положителен или отрицателен смисъл се води директно за политическа пропаганда ЗА или ПРОТИВ управляващата в момента партия. Още повече че се намираме в предизборна кампания. Абсолютно е забранено, според правилата на форума, политическата пропаганда във форума. Ако не вярвате питайте администраторите защо заключиха политическата тема. И сега като няма чисто политическа тема, партийните агитатори започнаха да плюят по правителството, как не се било справяло и не знам си още какво, по разни други теми, уж загрижени за здравето на хората.
Темата е за корона вируса, а не ЗА или ПРОТИВ мерките на правителството и как не се било справяло. Всяко споменаване на правителството в тази тема е директна политическа агитация по време на предизборна кампания и аз лично се радвам, че модераторите предприемат нужните мерки, тази политическа агитация да престане най-сетне.
Който иска да плюе или хвали правителството да си пусне нова тема, да видим дали ще я одобрят, още от сега мога да ви кажа че няма. Тук си говорим за коронавируса, а не за политика.

# 2 050
А в класа на детето на наши приятели болно дете, но класа не е в карантина, защото детето последните 3 дни не е било в клас. А то не е било, защото е болно, просто на третия ден, след влошаване, са пуснали тест.

# 2 051
  • Немция
... Ние сме хоум офис, с никой не се събираме, но децата ходят на училище и тренировки.
Затова и трябваше да се ограничат спортовете или другите извънкласни дейности, тъй като те са фактор за допълнително разпространение, дори и навън да се провеждат.
Стига се до смесване на деца от различни училища и жилищни райони.

Не, че е прекрасно решение, но моите деца нямат спортни занимания от ноември насам(Германия).
Спортове и извънкласни дейности не са позволени, заради риск от допълнително разпространение на ковид.
До локдауна бяха оставени да работят само училищата.

Сега през март очакваме отваряне на някои спортове навън и пак при определени мерки и условия.

# 2 052
Я да ви питам нещо, че хем следя темата постоянно, хем не знам сега накъде.
Има ли още работещи Ковид зони към болници и поликлиники? И ако случайно, ЛЛ е решил да се пенсионира преди месец без да бъде уведомен никой, към кой може да се обърне човек?
За една преателка питам. Disappointed

# 2 053
... Ние сме хоум офис, с никой не се събираме, но децата ходят на училище и тренировки.
Затова и трябваше да се ограничат спортовете или другите извънкласни дейности, тъй като те са фактор за допълнително разпространение, дори и навън да се провеждат.
Стига се до смесване на деца от различни училища и жилищни райони.

Не, че е прекрасно решение, но моите деца нямат спортни занимания от ноември насам(Германия).
Спортове и извънкласни дейности не са позволени, заради риск от допълнително разпространение на ковид.
До локдауна бяха оставени да работят само училищата.

Сега през март очакваме отваряне на някои спортове навън и пак при определени мерки и условия.
Обаче на училище децата ви ходят... Моичкият от октомври не беше стъпвал... У нас училищата и ресторантите се смятат за вирусовъдници...

# 2 054
  • София
Какво казвахте за избор на ваксина в електронния портал ...

❗❗❗ВАЖНО❗❗❗
👉Във връзка с провеждането на имунизация във Военномедицинска академия (ВМА) на лица с регистрация в електронната платформа на единния информационен портал,  уведомяваме, че във ВМА са доставени ограничени количества от ваксината на „Астра Зенека”.
👉По тази причина в периода 11- 14.03.2021 г. на лицата, регистрирани в електронната платформа на единния информационен портал (https://his.bg/bg/reservation), ще бъде предложена имунизация с първа доза ❗САМО ОТ ВАКСИНАТА НА „АСТРА ЗЕНЕКА”❗

Общи условия

Активация на акаунт