COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 907
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 330
ами те в момента отново коментират евентуално затваряне на есен. какъв стимул имам тогава да се ваксинирам, щом ще ме затворят? нали, реторичен въпрос.

Всъщност какви са вашите очаквания от ваксините, какво си представяте, че трябва да се случи, когато сте ваксиниран? Че по невидим начин ще бъдете капсулована и защитена от всякакви външни влияния? Идеята на ваксината е не да не се заразите, а да не протича с усложнения болестта. Това дава и отговор на въпросите ви защо след ваксина има заразени, но пропускате факта, че болестта им протича без усложнение и не са хоспитализирани. Това беше идеята за създаване на ваксина максимално бързо, но и надеждно.

# 21 331
  • Bristol
Обяснението за ниската смъртност сега в Англия е във ваксините, така ли?
А някакви други фактори, споменават ли се? Протокол на лечение или нещо друго?

Въпросът на Лолита също си задавам.
Така го тълкуват. Излизат статистики, че заразените в момента са по-млади, точно все още не ваксинираните групи. Много са, защото мерките много се облекчиха, младите започнаха повече и в по-големи групи да се събират. Лично в училището на дъщерята за последните два месеца засякоха почти толкова положителни случая, колкото от началото на пандемията. Вече маски в училищата не носят. Остана им само еднопосочната система за движение в коридорите, отворените прозорци и задължително в междучасието трябва да са в двора.

# 21 332
като оставим смъртността настрана, защо, въпреки ваксинацията, има толкова положителни в ОК?

Защото има силно предаваем вирус, а няма 100% ваксини, както и над 10млн неваксинирани ученици, които продължават да ходят на училище.

Не е важно колко са новозаразените, а хоспитализираните - всички мерки са насочени към опазване на здравната с-ма, за да може адекватно да обслужва всички заболявания.

При ниска хоспитализация и смъртността е ниска.

Съмняваме, че в Русия се тества масово здрави, безсимптомни.
В Англия рутинно се тестват учениците 11+г., работещите, желаещите, както и преди всяко масово събитие.

С напредването на ваксинацията пандемията за Англия приключва - не се очакват нови затваряния, а премахване на всички ограничения от 19.07.

# 21 333
  • Mostly in my mind
ами те в момента отново коментират евентуално затваряне на есен. какъв стимул имам тогава да се ваксинирам, щом ще ме затворят? нали, реторичен въпрос.

Всъщност какви са вашите очаквания от ваксините, какво си представяте, че трябва да се случи, когато сте ваксиниран? Че по невидим начин ще бъдете капсулована и защитена от всякакви външни влияния? Идеята на ваксината е не да не се заразите, а да не протича с усложнения болестта. Това дава и отговор на въпросите ви защо след ваксина има заразени, но пропускате факта, че болестта им протича без усложнение и не са хоспитализирани. Това беше идеята за създаване на ваксина максимално бързо, но и надеждно.

ясно ми е каква е идеята на ваксината. а каква е идеята на масовата ваксинация? не е ли точно падане на ограниченията? съвсем си противоречите вече...

# 21 334
Колко беше процентът смъртност при ковид, че сега не ми се рови, а знам, че тук са най-компетентните по тоя въпрос. 90 и няколко процента? 80? Щом е “доказано смъртоносен” май толкова ще да е.
Значи, да не съм чула колко смъртоносен е рака.
Също така катастрофите.
Какво още се даваше за пример, че ние "паникьорите" уж игнорираме?
Значи единствено живота може да се нарече смъртоносен вирус, защото само той убива 100%
И никакви мерки, докато не почнат да измират 80%, ей!
Явно 30% повишение на смъртността е малко за огромната ни държава от цели 6 милиона и малко души.
Още трябва, още. Да мрат всички! Ние да си имаме аканите кръчми, да се наливаме със менте алкохол и да не ни занимават.
Па и ваксини да ни слагат?! Я, у Левуново.
Достатъчно ни тровят с храната, която ние си купуваме, с алкохола, който пием, мръсният въздух от колите, които ние караме,  да не говорим какви боклуци има в цигарите, които ни продават. Затова се лекуваме с шепи хапчета, които купуваме полу-легално, защото лекарите не разбират нищо и при тях не ходим, за да не ни уморят. Ето тук, съседката на учинайката на майка ми е имала такива симптоми и е пила тези два антибиотика, трите антидепресанти и витамините на д-р. Мошенников за 100 лв. капката(на промоция е, тънкана).

И те ще ни слагат мръсните им ваксини. Заради вирус със такава ниска смъртност. Някакви 30% в повече. Нашият ген ще ни спаси, бре.

# 21 335
Неко 100% 👌 😂😂😂

Лолита, къде видя масова ваксинация?
А мерки?
😂😂😂
Вече ще се смея. Реших!

# 21 336
  • Mostly in my mind
Неко 100% 👌 😂😂😂

Лолита, къде видя масова ваксинация?
А мерки?
😂😂😂
Вече ще се смея. Реших!
И аз. Grin

# 21 337
Merry, Ladybird_, благодаря ви за отговорите. От тях, разсъждавайки, излиза, че не ваксинацията е допринесла за ниската степен на хоспитализиране, респективно - смъртност, а възрастта на новозаразените?
Понеже повечето са младежи/ млади. Които не са ваксинирани. (?)

# 21 338
Merry, Ladybird_, благодаря ви за отговорите. От тях, разсъждавайки, излиза, че не ваксинацията е допринесла за ниската степен на хоспитализиране, респективно - смъртност, а възрастта на новозаразените?

Напротив - точно ваксинацията пази рисковите групи от хоспитализация.

Вируса си го има, разпространява се, мерки почти няма - останаха маски, дистанция и затворени нощни клубове.

Кръчмите са отворени, а в тях си ходят възрастните.

# 21 339
Т.е. младите не са рискови?
Обърках се...

# 21 340
Т.е. младите не са рискови?
Обърках се...

Да - това се знае от началото на пандемията.

# 21 341

ясно ми е каква е идеята на ваксината. а каква е идеята на масовата ваксинация? не е ли точно падане на ограниченията? съвсем си противоречите вече...

Не знам дали си противореча, защото ви обясних в едно изречение каква е идеята на ваксината. Когато не протича с усложнения болестта, няма да се нуждаете от спешна помощ, което пък няма да натоварва здравната система, която не включва болници на самообслужване, а огроменен капацитет от медицински лица, които ще се фокусират върху хиляди като вас, а другите, които се нуждаят от тяхната помощ за други болести, те ще бъдат на изчакване. Припомнете си препълнените болници, недостиг на персонал и легла, кислород и тн. Вие виждате във ваксинирането само възможност за отпадане на мерките. Аз виждам спасяване на човешки животи, облекчаване на персонала, даване шанс на другите хора да бъдат лекувани (раково болни и тн). В Бг няма масова ваксинация, а това ще го разбере, като прочетете съвсем скоро как България ще продаде ваксините си на друга държава, тъй като едва 11% са напълно ваксинирани. Предполагам и голяма част от тези 11% са държавни служители и лекари.

# 21 342
  • Bristol
Правим разлика между заразени, хоспитализирани и починали, нали?
Младите пак си боледуват, но по-рядко при тях се стигало до хоспитализиране и фатален край Sad Нали затова при АЗ, като правеха разните модели, решиха че рискът от ваксината е по-голям от ползата при младите и сега на младите не слагат АЗ.

Синът най-накрая вчера го ваксинираха с Модерна, той е групата 21+ и бая почака, за да му дойде реда Simple Smile Дъщерята и училището, което споменах е възрастова група 11 до 18. Те не подлежат на ваксинация за момента, освен ако нямат сериозен здравословен проблем.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 11:20 от Merry

# 21 343

За да се намали и максимално затрудни,  (в идеалния случай - прекрати) разпространението на вируса. Колкото по-малко циркулира вируса сред хората и колкото по-малко реципиенти има, толкова по-малко възможности за мутации. Плюс, че ваксиниран все пак е по-защитен срещу тежко протичане и хоспитализация.

В противен случай - не му се вижда краят и ще има локдауни и ограничения. Опитът досега това показва.

Въпреки ваксинацията в Англия,има толкова много заразени - с Делта-варианта. Това е причината. И лабораторни изследвания доказаха, че Делта-варианта в голяма степен избягва защитата от ваксината, която е срещу оригиналния Ухански вариант.

И пак се връщаме на очевидното досега - колкото повече безконтролно се оставя вирусът да циркулира - толкова повече мутации, избягващи ваксината и имунитета ще има. И тези мутации възникват и в други части на света, но с днешното бързо преместване на пътници от един континент на друг, новите варианти много бързо достигат навсякъде.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 11:25 от Анонимен

# 21 344
Здравейте, искам да попитам слага ли се някакъв компрес след ваксина с Файзер и ако да какъв? Племеничката ми е от вчера с първа доза и много я боли ръката. В чужбина е и в центъра не са ѝ казали какво да прави при болка.

Общи условия

Активация на акаунт