COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 991
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 315
Като  се ваксинират 90%, като в Исландия, ще свалим маските.
Нали Нот им завижда, но се прави на приятно разсеян за ваксините.Sunglasses

# 21 316
Не бих го повторила. А пък да се тествам преди всяко ходене до магазин или заведение, просто абсурд!

То не е било по желание.

# 21 317
На тоя дълъг ферман Н-74, ще се опитам да отговоря максимално кратко, доколкото е възможно:
т. 1 за фанатизма - аз не знаех, за разлика от Вас, че антиваксърите са толкова много и самонавиващи се. Като излязоха ваксините и почнаха доставки, искрено се радвах и грешно съм мислела, че народът ще иска да се ваксинира - нацията  основно пенсионер до пенсионера, ТЕЛК до ТЕЛКА, висока заболеваемост, висока смъртност - смятах, че има някакво чувство за самосъхранение. Ужасно разочарование и физически дискомфорт от една година и 4 месеца. Искам всичко да свърши по-бързо, но другите не искат.
 - т. 2 - личният ми кръг контакти е ограничен, все образовани документално, но да кажем, една четвърт от тях изрично казаха пред мен:  грипче, от което може и да се умре, както се умира от обикновен грип; няма да се ваксинират никога; еди кой си се ваксинирал, глупакът. Сред тях имаше и умрели, и заболели - не им се промени мнението. Иначе в нета има абсолютни безсмислици, в които що годе мислещ човек би се усъмнил, вместо да лайква статии, как ваксинираните са обречени и до две години гробищата ще са пълни с тях.
т.3 и 4.- аз нищо не съм изучила, чета какво се цитира малко по на запад от тук. Не всеки доктор твърди, че трябва да се чака месеци  - 6 месеца, 3 месеца, да отмине пандемията въобще, и хора застават с имената, титлите и организациите зад тях, за да отрекат досегашните правила за ваксините. Вероятно от паника.
т. 5 - аз нито веднъж не съм чула или прочела някой да е написал, че се ваксинира заради някакво човешко благо. Вероятно Вие лично грешно интерпретирате изказвания, че даден човек се е ваксинирал заради другите в СЕМЕЙСТВОТО си - родители, деца, съпрузи. Заради съседа или конспиратора, който нарича ваксинираните безмозъчни зомбита и обречени, и не знам, какво си - никой няма да си мръдне пръста.
Дългият ми ферман е с РЕТОРИЧНИ
въпроси, но все пак благодаря, за отделеното време да ги прочетеш и още повече да ми отговориш. Разбирам, че не е разбрана основната идея на моите разсъждения Sad
P.S. Нямам намерение да влизам в спор с когото и да било от тази тема! Споделих някои свои мисли, макар че съзнавам- за много от вас ще се сторят еретични Wink
Благодаря ти лично за споделените мисли. Проблясък на надежда, че са останали и нормални хора.

# 21 318
Относно реторичните въпроси защо да (не) се ваксинираме. Аз съм прагматик и вярвам в статистиката. Ето я разликата в общество с високо ниво на ваксинация и с ниско ниво. Миналата година пак се обясняваше как ние сме един оазис без мерки и без заразени, пък ония глупаци на запад се мъчат с локдауни. Сега същата песен за ваксините. Да залагаме ли нашата графика на починалите на коя ще прилича след месец, максимум два? Естествено, че всеки човек прави първо нещо за себе си и близките си и после евентуално за група/общество, но наистина продължавам да недоумявам как е възможно интелигентни хора с образование да са убедени, че е по-добре да се изгражда естествен имунитет от доказано смъртоносен вирус, вместо това да се случи с ваксина.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 10:35 от TafTaf

# 21 319
  • Mostly in my mind
като оставим смъртността настрана, защо, въпреки ваксинацията, има толкова положителни в ОК?

# 21 320
Обяснението за ниската смъртност сега в Англия е във ваксините, така ли?
А някакви други фактори, споменават ли се? Протокол на лечение или нещо друго?

Въпросът на Лолита също си задавам.

# 21 321
  • Mostly in my mind
също така населението на Русия е повече от двойно от това на ОК. Защо и заразените не са повече от двойно? при положение, че не се ваксинират? даже по логиката трябва да са и тойно, пък те колкото в ОК. този факт на какво се дължи?

# 21 322
Сега пък умрелите ви малко, няма угодия.

# 21 323
N-74,
Много ще е полезно, ако отговориш на въпроса - какво разбираш под смирение и връзката му с Ковид?
И също така - как предлагаш да се преборим със заразата?

Не се заяждам изобщо; просто за мен е важно наистина да се опитам да разбера вашата гледна точка - на отричащите ваксините, отричащите мерките и т.н.
Как наистина да се преборим с този вирус?

Но да не забравяме все пак, че след Втората световна война, в Зап. Европа, Сев. Америка и Австралия не е имало такова сериозно изпитание, засягащо не само тези държави, а и целия свят (егоистично изброявам само т.нар. "западни демокрации", макар че за разпространението на вируса, това няма значение и докато не се овладее положението и в останалата част на света, все ще изникват нови и нови щамове).

Положението с този вирус, малко или много е извънредно, нещо като биологична война (и естествен да е вирусът, последиците са като от биологично оръжие). Това налага и решения, които обичайно не биха се приложили.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 10:10 от Анонимен

# 21 324
Когато  говориш с човек отричащ мерките и ваксините и го попиташ какво решение предлага обичайно не получаваш готово такова от тях. Някои започват да ти обясняват, ами какво сега такъв е животът - някои умират. Но ако са неговите близки и роднини дали ще говори така? Човек примерно може всеки ден да следи световните новини свързани с вируса, но отричащите ваксини, мерки ти обясняват, че ти нищо не си разбрал и явно не си достатъчно осведомен.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 10:16 от daisy12

# 21 325
Колко беше процентът смъртност при ковид, че сега не ми се рови, а знам, че тук са най-компетентните по тоя въпрос. 90 и няколко процента? 80? Щом е “доказано смъртоносен” май толкова ще да е.

# 21 326
  • София
Има пресконференция на Кацаров за представяне на плана за действие при нова вълна. Дневник я излъчват на живо. https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/07/08/4230089_video_na_jivo_p … _za_deistvie_pri/

# 21 327
Скрит текст:
Няма абсолютно никакви категорични данни кой имунитет е по-силен, ако въобще единият от двата е по-силен. Знае се само, че и след преболедуване, и след ваксинация заразяването и хоспитализацията са редки. Аз съм давала пример как работи придобитият имунитет след преболедуване, доказано с тестове за антитела. Други потребители също са писали за подобни случаи. Което не значи, че е по-добре да се заразиш, хич даже.
Иначе за ваксините се ширят някакви ужасяващи глупотевини, които Кацаров и сие нямат никакво желание явно да оборят. Има пандемии, преборени с ваксинация в разгара си (едра шарка). Няма ваксина, която да заразява пациента.
Последното, което се върти из социалните мрежи, е "Ами, вижте, България ваксинира, пък пак носим маски, значи все тая дали сме ваксинирани". Падам...

П.П.: Имам грозното подозрение, че починалите не се отчитат правилно и в някой слънчев ден отново ще избамкат десетки наведнъж...

За протокола - по въпроса с антителата. Знам, че не само те са важни за имунитета..Smile
Аз и съпругът ми след преболедаване (при него с тест доказано) - почти два месеца след първите симптоми - нямахме антитела - тестът беше количествен - в лаборатория "Цибалаб". Той даже два пъти се изследва за антитела - тестът не отчиташе такива. Повече от месец след първата доза АстраЗенека - и двамата вече имахте антитела - в същата лаборатория изследвани.

Също така имам колежки, които казват - децата бяха болни - с тест доказани, аз не съм имала симптоми - жените са си изследвали антителата- имат "до небесата".

# 21 328
  • Mostly in my mind
ами те в момента отново коментират евентуално затваряне на есен. какъв стимул имам тогава да се ваксинирам, щом ще ме затворят? нали, реторичен въпрос.

# 21 329
N-74 не отрича ваксините (и мерките) - напротив - за тях е.
По въпроса с Русия разглеждайки територията на Русия виждам че площа и е няколко милиона, а територията на ОК е 242 495, в същото време население на Русия е малко над два пъти повече от това на Великобритания, но пък за да бъдем обективни сме наясно колко е голям човекопотока в ОК - един от центровете на търговия, на сезонни работници и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт