COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 317
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 300
Да попитам следното - при първоначален положителен антигенен и отрицателен псоледващ PCR, пада ли карантината? Благодаря!

За щастие или нещастие, не.
Положителен резултат в системата автоматично води до карантина. Ако ще и след 5 мин да направите нов и да е отрицателен, карантината няма да се отмени.
Аз имам колега, който така си изпати, но няма какво да се направи.

Не искам да засягам темата с фалшиво положителните/отрицателните резултати. Много зависи на коя фирма е теста. Именно затова МЗ направи списъка с одобрени тестове и слава богу въпросният производител не фигурира там вече.

Количествения за антитела даде 0.000 /нула/.
Пусна в друга лаборатория пак нула..

# 21 301
Руската православна църква обяви неваксинираните за грешници https://www.24chasa.bg/novini/article/9956835
"Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт". "Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите", заяви митрополит Иларион.
В началото на пандемията масово духовни водачи от цял свят говореха, че това изпитание пред човечеството ще провокира хората да станат по-смирени,
по-извисени, по-добри, че ще минем в “друго духовно измерение”. По мое наблюдение за последната година нищо такова не се случва и цитираната новина само ми доказва,че човечеството напълно е полудяло!
Смятам, че голяма част от пишещите в тази тема са “слабо казано” проваксинално настроени, поне що се отнася за Ковид ваксините( за другите ваксини нямам представа какво ви е отношението и дали преди 2-3 години сте си ваксинирали децата със задължителните ваксини и дали не сте ги водили на хомеопат, за да “неутрализира въздействието от ваксината”, че беше много модерно преди Ковид ерата).
Изникват ми няколко въпроса към вас, които по-скоро са реторични и неочаквам отговор на тях:
- Чудя се  колко от вас си дават сметка, че някои от вашите изказвания надминават по фанатизъм и най-върлите антиваксари
( Смея да твърдя, че доста от близо познавам антиваксарските течения, защото години наред професионално се боря с тях).
- Как решихте, че всички, които не са ваксинирани срещу Ковид са незнаещи, необразовани, егоисти или пък любимото ми- не вярват в съществуването на вируса или го смятат за”обикновено грипче”?
-  Защо смятате, че за една година успяхте да изучите цялата медицина, в това число вирусология, епидемиология, имунология, създаване на ваксини, тестване, проследяване, получаване на разрешение за употреба,….( изключвам медицинските лица, които участват във форума- може би са единици)
- Какво е вашето научно обяснение, защо за другите ваксини има медицински противопоказания, но за ваксините против Ковид- това е оправдание за нежеланието да се ваксинираш?
- Кое е медицинското основание за твърдението, че дори и в момента на ваксинация да си заразен, то няма проблем- даже по-леко ще изкараш заболяването? Чудя се как все още на никой не му е хрумнало идеята да предложи на всички, които се докажат с положителен тест, директно да ги ваксинират, ако не са имунизирани- нали така по-леко ще карат болестта. А и да са вече имунизирани- нищо не пречи за + една доза бустер, както е вече доказано за всички преболедували- то имуната система такова нещо като пее стимулиране, като автоимунна реакция тя непознава!
- Защо така настървено повечето активисти твърдят, че са се ваксинирали в името на човешкото благо и най-вече да предпазят другите и по тази логика на нещата- всички, които не са се ваксинирани са егоисти и изобщо не им дреме за другите? Повече от ясно е, че при всеки човек е водещо първо да спаси себе си и по възможност близките си хора, ако бяхте такива самаряни то защо не се записахте като доброволци в Ковид отделенията миналата година. Респект и уважение към всички лекари, които наистина спасяват ДРУГИТЕ, дори и с риск за своя живот!
Имам и други въпроси, но стана твърде твърде дълго, твърде емоционално, а сигурна съм за някои и твърде провокативно.
P.S. Бъдете здрави и както се казва- Бог да ние на помощ! Така или иначе, Той ще съди кой крив, кой прав Wink

# 21 302
.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 10:16 от Анонимен

# 21 303
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

# 21 304
На тоя дълъг ферман Н-74, ще се опитам да отговоря максимално кратко, доколкото е възможно:
т. 1 за фанатизма - аз не знаех, за разлика от Вас, че антиваксърите са толкова много и самонавиващи се. Като излязоха ваксините и почнаха доставки, искрено се радвах и грешно съм мислела, че народът ще иска да се ваксинира - нацията  основно пенсионер до пенсионера, ТЕЛК до ТЕЛКА, висока заболеваемост, висока смъртност - смятах, че има някакво чувство за самосъхранение. Ужасно разочарование и физически дискомфорт от една година и 4 месеца. Искам всичко да свърши по-бързо, но другите не искат.
 - т. 2 - личният ми кръг контакти е ограничен, все образовани документално, но да кажем, една четвърт от тях изрично казаха пред мен:  грипче, от което може и да се умре, както се умира от обикновен грип; няма да се ваксинират никога; еди кой си се ваксинирал, глупакът. Сред тях имаше и умрели, и заболели - не им се промени мнението. Иначе в нета има абсолютни безсмислици, в които що годе мислещ човек би се усъмнил, вместо да лайква статии, как ваксинираните са обречени и до две години гробищата ще са пълни с тях.
т.3 и 4.- аз нищо не съм изучила, чета какво се цитира малко по на запад от тук. Не всеки доктор твърди, че трябва да се чака месеци  - 6 месеца, 3 месеца, да отмине пандемията въобще, и хора застават с имената, титлите и организациите зад тях, за да отрекат досегашните правила за ваксините. Вероятно от паника.
т. 5 - аз нито веднъж не съм чула или прочела някой да е написал, че се ваксинира заради някакво човешко благо. Вероятно Вие лично грешно интерпретирате изказвания, че даден човек се е ваксинирал заради другите в СЕМЕЙСТВОТО си - родители, деца, съпрузи. Заради съседа или конспиратора, който нарича ваксинираните безмозъчни зомбита и обречени, и не знам, какво си - никой няма да си мръдне пръста.
Дългият ми ферман е с РЕТОРИЧНИ
въпроси, но все пак благодаря, за отделеното време да ги прочетеш и още повече да ми отговориш. Разбирам, че не е разбрана основната идея на моите разсъждения Sad
P.S. Нямам намерение да влизам в спор с когото и да било от тази тема! Споделих някои свои мисли, макар че съзнавам- за много от вас ще се сторят еретични Wink

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 00:50 от N-74

# 21 305
На последния ти въпрос ще отговоря, че ние се ваксинирахме заради себе си.
А идеята за доброволчество в КОВИД отделение я предложи на безсмъртните, аз се пазя и не желая.

# 21 306
Не я развалям, но е редно да се уточни кои са препятствията за ваксинацията.
Ти няма ли да ми отговориш за Исландия?

Чакай да я намеря на картата😀
Сладурковци са те, много им завиждам, особено за маските. За последното и на германците завиждам.
Я гледай ние какви сме отличници!

# 21 307
Втори делничен ден с двама починали. Само 60 нови случая при положение, че от много време нямаме никакви мерки. Гърците се чудят какво да измислят, а имат много повече нови случаи от нас. Не само те, де.

# 21 308
  • Немция
Ново проучване от Германия :

Броят на нерегистрираните случаи на коронавирусни инфекции очевидно е значително по-голям, отколкото се предполагаше преди. Представеното в сряда здравно проучване на Университетския медицински център в Майнц стигна до заключението, че 42 процента от засегнатите не знаят нищо за инфекцията си.

Според прогнозите на изследователите, около 6,3% от населението в Германия е било заразено с вируса Sars-Cov-2 в хода на пандемията, значително повече, отколкото се предполагаше преди от Института Робърт Кох.

"Към десет души, които са съзнателно заразени, трябва да се добавят около осем души, които са несъзнателно заразени".

По време на целия пандемичен период от края на януари 2020 г. до вторник включително, Институтът Робърт Кох регистрира потвърдени инфекции на Sars-CoV-2 в цялата страна при около 4,5% от хората.

Мъжете (44,2%) са по-склонни от жените (40,6%) да бъдат несъзнателно заразени с Sars-CoV-2, както и възрастните хора. Изследователите откриха най-висок дял сред 75-88-годишните (63%). За разлика от тях, само всеки трети от 25 до 34 годишните не забелязва инфекцията си.

Децата не са двигател в епидемията.

https://www.welt.de/wissenschaft/article232355177/Studie-belegt- … -Infektionen.html

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 00:58 от Бибит

# 21 309

Малко е странно това изследване и май е пълно с произволни проценти.

"Проучванията показват, че защитните мерки също работят. Тези, които редовно носят защита за уста и нос, имат 34 процента по-нисък риск от инфекция, отколкото тези, които никога или рядко са го носели. Служителите, които са работили изключително в домашния офис, имат 31% по-нисък риск от инфекция."
Rolling Eyes

# 21 310
  • Немция

Малко е странно това изследване и май е пълно с произволни проценти.

"Проучванията показват, че защитните мерки също работят. Тези, които редовно носят защита за уста и нос, имат 34 процента по-нисък риск от инфекция, отколкото тези, които никога или рядко са го носели. Служителите, които са работили изключително в домашния офис, имат 31% по-нисък риск от инфекция."
Rolling Eyes
Не знам как  са изчислявали процентите.

Изследването днес го коментираха в по-обширните вечерни новини по ZDF.

# 21 311
Интересно след толкова много хвалби, че били безплатни тестовете, защо не кажете, че за всяко нещо ви искат тест, а в България се иска тест само при прием в болница…
То не си е за хвалене , а си е за оплакване.
Говорим за деца над 6 години и това дали не е стрес за тях. Тук колко от вас биха искали такъв живот с безплатните тестове.
Стресът от тестването е единствено в главата ти.
И в моята глава също. Само веднъж съм се тествала, защото маят работодател ме задължи. Не бих го повторила. А пък да се тествам преди всяко ходене до магазин или заведение, просто абсурд!

# 21 312
  • Под сянката на разлистените кактуси
Трайността на ваксинационният имунитет към момента е абсолютно неясна. Това не пречи обаче непрекъснато да ни се втълпява, че ваксината пази и то много повече от естествено придобит имунитет. Също пазела и от заразяване на околните. Добре ще е, наистина да е така. Но за момента просто си говорим.
Имам познат, който 9 месеца след преболедуване беше в контакт с болни от Ковид и то без предпазни мерки. В затворено помещение около 1 час. Не се разболя. Явно работи придобитият имунитет.

Защото ваксината пази повече от естествено придобития имунитет. Пример: прекаралите варицела не се разболяват повторно от варицела. Обаче се разболяват от херпес зостер точно защото са били болни от варицела. Имунизираните срещу варицела нямат такъв проблем. Инфекцията с папилома вирус води до рак. Този гад ковида кой знае какво прави, и без това е доста странен вирус. Та да не изпищят след 10 години хората с естествения имунитет. Да ми обяснява някой че било по-добре да се заразиш...ами мерси казвам аз ...

# 21 313
  • Mostly in my mind
Joy

# 21 314
  • София
Няма абсолютно никакви категорични данни кой имунитет е по-силен, ако въобще единият от двата е по-силен. Знае се само, че и след преболедуване, и след ваксинация заразяването и хоспитализацията са редки. Аз съм давала пример как работи придобитият имунитет след преболедуване, доказано с тестове за антитела. Други потребители също са писали за подобни случаи. Което не значи, че е по-добре да се заразиш, хич даже.
Иначе за ваксините се ширят някакви ужасяващи глупотевини, които Кацаров и сие нямат никакво желание явно да оборят. Има пандемии, преборени с ваксинация в разгара си (едра шарка). Няма ваксина, която да заразява пациента.
Последното, което се върти из социалните мрежи, е "Ами, вижте, България ваксинира, пък пак носим маски, значи все тая дали сме ваксинирани". Падам...

П.П.: Имам грозното подозрение, че починалите не се отчитат правилно и в някой слънчев ден отново ще избамкат десетки наведнъж...

Общи условия

Активация на акаунт