COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 833
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 170
Има ли някъде информация за процент ваксинирани между 20-30 г. млади хора, в повечето случаи нераждали жени?

И на мен ми е интересно да видя такава статистика. Масово около мен хора с по 1 дете искат да се ваксинират, но не смеят, защото искат да имат още деца

# 22 171
На нашето черноморие няма ковид и никой не се занимава с тестове и да преследва някой си.

# 22 172
На нашето черноморие няма ковид и никой не се занимава с тестове и да преследва някой си.
Именно, то това е проблемът, че никой не се занимава с нищо - нито с тестове, нито с карантина, нито с преследване ..Всичко е оставено на самотек...Simple Smile

# 22 173
  • Пловдив
Именно, то това е проблемът, че никой не се занимава с нищо - нито с тестове, нито с карантина, нито с преследване ..Всичко е оставено на самотек...Simple Smile

Заради това нежелание за тестване  нямаме реална представа каква част от населението е преминало през вируса и изградило имунна защита. Ако се тестваше по-масово, поне при наличие на симптоми, сега щяхме да имаме доста ясна картина.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 12:12 от marzeliva

# 22 174
https://www.news-medical.net/news/20210712/Real-world-evidence-S … rst-outcomes.aspx

Real-world evidence SARS-CoV-2 mRNA vaccines work and help prevent worst outcomes

The highest vaccine efficacy was observed among adults aged 18 to 49 years, at 97.3%.
Among adults aged 65 years or older, efficacy was similar between those aged 65 to 74 years (87.9%) and those aged 75 years or older (90.5%).
Almost half of fully vaccinated cases had an immunocompromising condition
Vaccine efficacy was significantly reduced among patients with immunocompromising conditions, compared with individuals without immunosuppression, at 59.2% versus 91.3%.
Of the 45 fully vaccinated cases with breakthrough COVID-19, 20 (44.4%) had an immunocompromising condition. These conditions included an active solid organ or hematologic malignancy and prior solid organ transplant.

Има и таблица - по възрастови групи и някои здравословни състояния - за ефикасността на ваксините при тях.

# 22 175
Ако закупят неинвазивни тестове може би повече хора биха се тествали.

# 22 176
То защото е страшна инвазия да се тестваш. От друга страна никой не се тества за кеф, а по задължение. Като няма причина, и с галене с перце да е тестването, никой няма да се занимава.

# 22 177
  • София

Че те тия не са особено инвазивни. Макар че зависи кой взима пробата де...
Всъщност, има ли измислен напълно неинвазивен тест?

# 22 178
В Сингапур преди месец бяха въвели някакви тестове от дъха, които давали резултат след секунди.

# 22 179
  • При семейството си

Че те тия не са особено инвазивни. Макар че зависи кой взима пробата де...
Всъщност, има ли измислен напълно неинвазивен тест?

Има, тези със слюнката, например:
https://remedium.bg/test-antigenen-barz-chrez-slyunka-covid-19-1br-060271/p

# 22 180
Има ли някъде информация за процент ваксинирани между 20-30 г. млади хора, в повечето случаи нераждали жени?

И на мен ми е интересно да видя такава статистика. Масово около мен хора с по 1 дете искат да се ваксинират, но не смеят, защото искат да имат още деца
И мен ме плашеха с това. Не било препоръчително да се ваксинират нераждали жени.

# 22 181
Във Франция от август въвеждат санитарен паспорт за всички над 12 годишна възраст. Това означава, че на местата за забавление и отдих – кино, ресторант и тн, както и в самолет, влак и прочее ще се ходи само с такъв паспорт, т.е. с ваксина или отрицателен тест. Задължително ще се ваксинират медицинските служители и тези в старчески домове.
https://www.lefigaro.fr/politique/covid-19-variant-delta-pass-sa … e-macron-20210712
Във Франция задължително ваксиниране на мед. служители, в Гърция не пускат вече в барове и дискотеки неваксинирани хора. Нашите какво спят, кога ще въведат задължителното ваксиниране или поне да почнат да плащат за да се ваксинират хората. Или поне да се въведат забрани за посещаване на определени места, без да си ваксиниран. Ясно е, че с доброволното ваксиниране нищо няма да постигнем. Който искаше доброволно, вече се ваксинира. Останаха хората които не искат и при тях няма да стане с молби и увещания - или трябва да им се плати за да се ваксинират или трябва да се принудят да се ваксинират. Средно положение няма.
В България има много преболедували. Те имат естествен имунитет. В момента добре се вижда колко добре работи тази защита. При нас отдавна няма никакви мерки. Делта е от 2-3 месеца  в България, а имаме много по-малко нови случаи от страни с ограничения и затваряния.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 14:17 от Анонимен

# 22 182
Отново до принудата за благото на обществото ли стигнахме? През има-няма 50 години се превърта тая плоча. Аман.

# 22 183
  • В заешката дупка
А каква е идеята на задължителното ваксиниране, щом не е за благото на обществото, ще ни светнат ли знаещите?

# 22 184
Няма друга идея
Има и закон за овладяване на инфекциозни заболявания, от преди ковид, защото са общественозначими. Но ковид дойде във времената на "правата". Всички имат "права" и "информация".

Общи условия

Активация на акаунт