COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 799
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 380
Твърдението, че не се взимат предвид пркаралите ковид и тяхната защита, поне за Франция, не е вярно. За Гърция не ми се проверява. Би трябва тези с твърденията да проверяват преди да пишат.

Във Франция всиички притежаващи здравен пропуск (pass sanitaire) са освободени от ограниченията, които Макрон обяви. Което не включва само ваксинираните, а и проболедувалите (доказано с положителен PCR или антигенни тест не по-стар от 6 месеца), също и ако не си в горните група - след предтставен отрицателен тест, направен наскоро.

Цитат
Какво е „санитарен пропуск“?

„Здравната карта“ се състои от дигитално представяне (чрез приложението TousAntiCovid) или на хартия здравно доказателство измежду следните три:

I / Ваксинация, при условие че хората имат пълен график за ваксинация […]

II / Доказателство за отрицателен тест за по-малко от 48 часа за „здравна карта“ за достъп до съответните важни събития и максимум 72 часа за гранични здравни проверки

III / Резултатът от положителен RT-PCR или антигенен тест, удостоверяващ възстановяването от Covid-19, датиращ от поне 11 дни и по-малко от 6 месеца:
[…]

https://www.gouvernement.fr/pass-sanitaire-toutes-les-reponses-a-vos-questions
Навсякъде по медиите се говори само за ваксинирани. За българските лекари и учители също. Много е добре, че във Франция са включени и преболедувалите. Дано и за другите страни да е така. Дано започнат да ги споменават по-често и най-вече дано актуализират информацията си. Преди 6 месеца може и да е било нормално да се говори, че преболедуването дава само 6 месечна защита, но към днешна дата добре се вижда, че много време след началото на пандемията пробивите са по-скоро изключение. Изследванията даже говорят за възможен доживотен имунитет, но най-малкото е нормално между преболедуване и ваксиниране да се поставя равенство.

# 22 381
Нищо вярно. Купчина обобщения без доказателства.
Нито България е последна по всичко положително, нито е първа по всичко негативно.
Точно. Не знам защо непрекъснато се самобичуваме по този начин в БГ.
Ковид кризата пък съвсем ясно показа, че в БГ поне е останал малко здрав разум и баланс при вземане на решения (наричан тук ганьовщина, мангъровщина и прочее грозни епитети), за разлика от големите братя на запад.
Трябва още малко дистанция на времето, за да се видят нещата по-ясно от повечето хора.

# 22 382
Единственият начин да се убеди някой, който още не се е ваксинира (не казвам антиваксър, защото не всички не ваксинирани са антиваксари) е само чрез данни, данни и още данни. Но не от Поуст или Фигаро, не и от Пфайзер или Астра, които имат интерес. Научни данни. За мен един от най-силните аргументи, дават често от Кацаров е, че нито едно лекарство в света не е изпитване на над 3 млрд души. Железен аргумент в подкрепа на безопасността на ваксините.

Железен аргумент ще има когато минат няколко години и се видят какви са дългосрочните странични ефекти. Дали ще има автоимунни заболявания, рак и т.н. Не случайно всяко лекарство и ваксина се тестват и наблюдават доста години преди да стигнат до нас.
Ами добре тогава. Хайде да не се ваксинираме и да изчакаме няколко години, докато видим какво ще стане с другите (ваксинираните). Пък до тогава колко пъти ще ни мине вирусът, и с какви нови варианти, няма значение. Колко хора ще измрат от него- също. Всъщност един от тези хора може и да си ТИ. Никой не е застрахован.

Всъщност всички данни досега сочат, че негативните последици от ваксините дисега, се проявяват в рамките на няколко месеца. От ваксинирането на първите доброволци с Файзер например, вече мина 1 година. Затова и мнението на специалистите в другите държави е, че не се очакват нови стеанични ефекти в последствие. Само в Бг чакат ваксинираните да започнат да измират след 3, 5, 10 години.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 15:19 от geizer

# 22 383
Трябва и вечерен/полицейски час, ПСР за заведения и СМС за излизане от дома. И прочие демократични придобивки.

# 22 384
Единственият начин да се убеди някой, който още не се е ваксинира (не казвам антиваксър, защото не всички не ваксинирани са антиваксари) е само чрез данни, данни и още данни. Но не от Поуст или Фигаро, не и от Пфайзер или Астра, които имат интерес. Научни данни. За мен един от най-силните аргументи, дават често от Кацаров е, че нито едно лекарство в света не е изпитване на над 3 млрд души. Железен аргумент в подкрепа на безопасността на ваксините.

Железен аргумент ще има когато минат няколко години и се видят какви са дългосрочните странични ефекти. Дали ще има автоимунни заболявания, рак и т.н. Не случайно всяко лекарство и ваксина се тестват и наблюдават доста години преди да стигнат до нас.
Ами добре тогава. Хайде да не се ваксинираме и да изчакаме няколко години, докато видим какво ще стане с другите (ваксинираните). Пък до тогава колко пъти ще ни мине вирусът, и с какви нови варианти, няма значение. Колко хора ще измрат от него- също. Всъщност един от тези хора може и да си ТИ. Никой не е застрахован.
Аз съм преболедувал. Семейство ми също. Немалко от приятелите и познатите ми също го изкараха. В интерес на истината дори и да не бях преболедувал нямаше да сложа ваксина, чието наблюдение не е завършило.

# 22 385
  • В заешката дупка
Не във всички медии, 001. Завси от медиите. За България не знам. Но човек би трябвало отдавна да е наясно, че медиите не винаги са адекватни. Официални сайтове на правителства, здравни служби - аз това бих препоръчала, за който наистина иска адекватна информация.

Да, може и да се говори за доживотен имунитет, само че говоренето не е достатъчно. Все още няма пълна яснота какво, как и колко. Особено с новите варианти. Доказателства се трупат. Може управляващите епидемията да са консервативни и да се презастраховат с тези 6 месеца (които не са само във Франция, на други места също е такъв срокът) към момента, а пък с времето да си променят изискванията. Нещата никога не са константни, и нама как да са, когато все още данни и познания се трупат.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 17:39 от ЧеКа

# 22 386
ИРНК ваксините не са ли създадени първоначално точно против рак? Не си представям да могат да го причиняват. Смятам, че поне това са го установили за технологията, за да продължават да опитват да я прилагат в това отношение.

# 22 387
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някой, особено от живеещите в UK, може ли да потвърди болднатото, от доц. Мангъров е:
„За вируса не е проблем да заобиколи този протеин, и това се наблюдава във всички страни, където има висок процент имунизирани. Вижда се, че във Великобритания и в Израел половината и повече от половината от случаите на новозаразени са сред ваксинирани”, смята Мангъров.

Примерно - Великобритания днес има 40 хиляди нови, вчера - 36 хиляди нови, онзи ден - 33 хиляди и т.н., някъде написано ли е, че половината, че и повече от тези нови случаи са ваксинирани?

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mangyrov-h … -e-kratko-6128410

Това не се отнася за Нидерландия. Не мога да копирам линка, но може да се намери по заглавието :"Voor zover bekend 84 procent van besmette Nederlanders nog niet geprikt". В момента 84% от заразените не са Ваксинирани. Правят проучвания.
Страшно много фалшиви бързи тестове е имало и сега ги критикуват.

Не бих вярвал безрезервно на подобни данни независимо от източника. Да вярваш на правителството и медиите е като да вярваш в Йети.
Да признае някоя от “ваксинираните” държави, че половината от новозаразените са ваксинирани е като да съсипе всичките напъни за тотална ваксинация, които текат масово в Запада.

Ами то няма как да се измислят приказки. Има си официална статистика кои възрасти са положителни. Същата статистика е по възраст за ваксинация. И няма какво да те лъжат. За момента има достатъчно желаещи за ваксина, за да измислят приказки да карат хората да се ваксинират.
Сега, че в България всичко се подлага  под съмнение е друг въпрос.

# 22 388
  • София
В цял свят се подлага на съмнение (справка протестите във Франция и Гърция) Не сме само ние

# 22 389
В цял свят се подлага на съмнение (справка протестите във Франция и Гърция) Не сме само ние
Но е ясно кой е последен по ваксинация в ЕС - България за разлика от Франция и Гърция.

# 22 390
  • София
И въпреки всичко не сме единствените, които подлагат информацията под съмнение

# 22 391
Данни има, но са във вид на дълги текстове с таблици.
Друго е ШОК, БЛИЦ, ПИК и т.н да плеснат заглавие "ЛОША НОВИНА ЗА ВАСИНИРАНИТЕ С ПФАЙЗЪР!!!!!!" и след като си представиш странични ефекти, умрели, рак, стерилизация, тромбози и каквото досега са бълвали медиите, като отвориш статията, вътре пише" "В Израел обмислят поставяне на трета ваксина за хората със слаб имунен отговор".  Laughing

Не виждам, какво сте станали толкова чувствителни на тема Бай Ганьо и т.н. Някой личен ваш познат ви го е казал в лицето ли? Ако да, тогава разбирам, защо сте ядосани. Иначе все едно аз да се разстройвам от нелепиците които пък антиваксърите пишат против ваксинираните в момента.

# 22 392
  • София
Като гледам картата, освен България, не са я втасали особено Латвия, Словакия, Румъния. Особено Румъния. Скептицизмът далеч не вирее само у нас, но никъде другаде ваксинационната кампания не беше опропастена с толкова много противоречиви ходове, които далеч не са вина на "Ганьо".

# 22 393
Наистина ли ваксините са спасението?
Зависи за кои държави говорим. Имаме една България, в която хората при позитивен тест изсипват една торба пари за лекрства. Плюс това не се плащат от здравна каса и/или работодател тестове, карантина, болничен, лонг ковид, а "Стегни се!" е мотото за какви ли не състояния. Хората не можели да дишат? "Елате тук да ви продадем един апарт за обдишване, ама за у вас си." Лекарите и медицинският персонал, доколкото разбрах, даже не отиват в карантина.

Та моят извод е, че западните държави плащат много пари за корона-болни, а България даже може да е на плюс.

Скрит текст:
Не ме интересува кой е ваксиниран и кой не, но аз нито искам да стоя в локдаун, нито искам да затворят училищата и ще съм крайно възмутена, ако ни тормозят още един рунд. Всеки да се спасява, моля, сам.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 16:44 от Анонимен

# 22 394
И въпреки всичко не сме единствените, които подлагат информацията под съмнение
Мои близки в чужбина ми казват, че си имат и антиваксъри и какви ли не противници на мерките като цяло, но са съществено по-малко , една малка част от населението. Тук в България масата ни е известна каква е - демонизираните ваксини и маските, за да мълчим.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 16:49 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт