COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 660
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 745
antea, браво Simple Smile прави впечатление, че РНК ваксините специално предизвикват доста високи титри на антителата. А иначе ти беше ли карала ковид преди това?

Франция не вижда причина да спира ваксината на Астра Зенека.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-france-ast … eca-idUSKBN2B32LY

# 2 746
Браво, Антеа!
Много впечатляващ резултат!

# 2 747
Много лоши неща стават.
За поредно денонощие има млади хора сред жертвите на COVID-19 у нас. По данни на Единния информационен портал са починали двама мъже на 29 и 30 години, за които към момента няма информация за придружаващи заболявания. Битката с болестта е загубил и мъж на 39 години с хронично белодробно заболяване. Сред жертвите е и 44-годишен мъж, също без заболявания. от ТУК
Здравният министър проф. Костадин Ангелов: „Вчера бях в Бургас. Положението там е сериозно. В инфекциозните отделения видях няколко деца, сред тях има и бебета на 3 месеца, на 5 месеца. Имаше дете и на годинка и друго на година и половина. При тях болестта протича леко, но всички те имат двустранни бронхопневмонии”. от ТУК
Не знам какво е това "леко протичане" на болестта с двустранна бронхопневмония.
Още ли някой вярва, че горят само "сухите съчки", а всички млади и здрави могат смело да се заразяват?
Ето докъде води неглижирането на вируса, заради призиви от рода: "здравите да работят, младите и децата да излизат напред, а болните да се скрият" .Close

# 2 748
  • Там,където се събуждам щастлива.
Убедена съм, че Търново може по друг начин да наложи мерки, но там има много интереси откъм кметска страна и управляващите. Та.. Иначе моят опит от лятото е, че нямаше достъпно място в коридора за вървене и ставаше задръстване или близко разминаване. Не знам дали само през лятото е така.

ММ пита лекарят си за разреждащо кръвта, но в Нидерландия това не се изписва. Почивка, течности и движение. Казаха на всеки час да се правят поне няколко крачки и по всяка възможност да не оставаш в леглото, защото се отпускаш много. Ще видим дали този метод действа.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:38 от Kalinka

# 2 749
antea, браво Simple Smile прави впечатление, че РНК ваксините специално предизвикват доста високи титри на антителата. А иначе ти беше ли карала ковид преди това?
да, почти безсимптомно, но с известни усложнения след това, и през цялото време имах доста ниски антитела на фона на това какво споделяха хората за техните

# 2 750
да, почти безсимптомно, но с известни усложнения след това, и през цялото време имах доста ниски антитела на фона на това какво споделяха хората за техните

Риск от БТЕ, нали?

# 2 751
Антеа, честито! Заслужаваш да си по-спокойна.

# 2 752
Цитат
Е,в Търново пък решиха,че ковид се храни с  лук,чесън и зелена салата от пазара и ги затварят😂

Това пък защо, на открито е доста по трудно да се заразиш отколкото на закрито. Като затворят пазара на хората, те няма да спрат да пазаруват, само ще ги насочиш към някой магазин на закрито. От което голям епидемичен смисъл няма. Не знам какъв е тоя пазар и защо го затварят, ако е много натоварен и посещаван от
маса народ, че да се повишава значително риска от предаване на вируса, дори и на открито
, да въведат маски, но да не го затварят. Няма епидемична логика да затваряш обекти които функционират на открито и да насочваш хората към закрити обекти. Тука нещо ми намирисва на лобизъм. Да не затварят пазара, за да насочат хората към определени търговски вериги.
Колко да е натоварен този пазар? Не вярвам да е повече от Кауфланд, атакуван от пенсионери, юрнали се на прИмоции.

# 2 753
Вчера в класа на дъщеря ми от 26  деца е имало 8 отсъстващи и 3-ма учители, които не са били на работа. Няма заместници. Две карантинирани паралелки в училището от 9-тите класове и един карантиниран 12 клас. Това е  за присъственото обучение на  9 и 12 клас.
Как да сме спокойни като си пускаме децата на училище?! На ресторант, МОЛ и фитнес никой не ме задължава да ходя, но на училище?! В тая болна обстановка се радвам, че минават на ДО! Поне  големите ученици, които пътуват с градски и междуградски транспорт, за да ходят на училище, събират се после за разходки и т.н.
Между другото много трудно се управлява тийн. Повтаряш, учиш, напомняш...в един момент просто не иска да те слуша. Личният пример не е достатъчен, просто младите са бунтари, това е.

# 2 754
  • София
Вчера в класа на дъщеря ми от 26  деца е имало 8 отсъстващи и 3-ма учители, които не са били на работа. Няма заместници. Две карантинирани паралелки в училището от 9-тите класове и един карантиниран 12 клас. Това е  за присъственото обучение на  9 и 12 клас.
Как да сме спокойни като си пускаме децата на училище?! На ресторант, МОЛ и фитнес никой не ме задължава да ходя, но на училище?! В тая болна обстановка се радвам, че минават на ДО! Поне  големите ученици, които пътуват с градски и междуградски транспорт, за да ходят на училище, събират се после за разходки и т.н.
Между другото много трудно се управлява тийн. Повтаряш, учиш, напомняш...в един момент просто не иска да те слуша. Личният пример не е достатъчен, просто младите са бунтари, това е.
И на училище не са длъжни да ходят. Всеки родител има право да подаде заявление за ДО.

# 2 755
Имаше питане скоро за вирус-неутрализиращите антитела. Тук обясняват какво представляват и най-важното в кои лаборатории може да се изследват:
https://dnes.dir.bg/pr-zone/vaksinirani-sreshtu-covid-19-kakvo-sledva

# 2 756
Производството на руската ваксина Sputnik V в Института Торлак в Белград ще започне до 20 май тази година и по този начин Сърбия ще стане първата държава в Европа, където ще се произвежда ваксината. Производството с пълен цикъл може да започне до края на тази година.
https://www.srbija.gov.rs/vest/en/169132/production-of-russian-v … art-by-20-may.php

# 2 757
Мили дами,искам да попитам боледувалите какво са чувствали. Аз и дъщеричката ми (на 2) се оказахме с ковид. Вече минаха 4 дни,нямам темчература вече и се чувстваме малко по-добре но на моменти ми е замаяно,имам болки в задната част на  главата и едно много странно напрежение в окото или някъде зад него, не знам. Как се чувствахте вие по време на боледуването?

# 2 758
Пехоко, не, аденовирусът просто служи като превоз на генетичния код. Той е избран защото той лесно може да влезне вътре в клетката, така сме еволюирали с него, също така успешно предпазва ДНК-то в него и затова тези ваксини могат да се съхраняват при по-високи температури, отколкото РНК ваксините, които са много по-нестабилни.  Но той е само куха обвивка и не може да се размножава, вместо това той вкарва вътре в клетката парченце ДНК от ковид. Това ДНК се транформира в информационна РНК и оттам нататък процесът е като при РНК ваксините -> произвежда се шиповия протеин на ковид -> имунен отговор и т.н..

Пфайзер/Модерна ваксините носят директно информационното РНК, което пътува в липидни мехурчета.

Аденовирусът изобщо не би трябвало/не е желателно да участва в имунния отговор, въпреки че понякога и него го прихваща имунната система и това е проблема с имунитета срещу вектора, който сме коментирали. Защото ако тялото унищожи аденовируса преди той да успее да стигне до клетките, това ще намали ефективността на ваксината.

"Готов антиген" би трябвало да е да вземеш готова част от вируса и да го сложиш във ваксина, но нито АЗ, нито другите са от такъв тип.

# 2 759
  • на пистата
И на училище не са длъжни да ходят. Всеки родител има право да подаде заявление за ДО.
Има право,но дали ще го одобрят.Ръководството на училището изпраща до регионалното такова и то решава.Причината трябва да е много сериозна за да се мине на ДО.Не става само от страх.

Общи условия

Активация на акаунт