COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 575
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 2 730
Те освен,че са за април,са и неактивни в системата.Не можеш да се регистрираш от сега за април.Пробвах преди малко.
Да не говорим,че според мен е абсолютна измама тая система.В неголям областен град,три ваксинационни центъра,за първите дни казаха,че има 400 и нещо записани,а сега до края на март всеки кьорав час зает!Това не го вярвам аз!
Нарочно са блокирани мисля.
А между другото,тия златни РНК за членовете на изб.комисии до кога ще им ги пазят?Няма ли срок?Каква е тая организация?

# 2 731
  • София
Според мен е въпрос на 1-2 дни да пуснат отново зелени коридори.
Най-добре Астрата на коридори, системата за РНК и да те вика като ти дойде реда.

# 2 732
https://novini.bg/zdrave/bolesti/650736
  ...😢🙏
31-годишна жена, бременна с близнаци в осми месец е в критично състояние, след инфекция с COVID-19. Заради рязкото влошаване на състоянието, жената е поставена в медикаментозна кома, а бебетата са изродени оперативно.
Секциото е извършено в сряда, но майката е в медикаментозна кома и не е успяла да види бебетата си. Трагедията в семейството й е огромна, защото преди броени дни е починал съпругът на родилката и баща на близнаците. 36-годишният мъж е издъхнал от внезапна сърдечна недостатъчност, след тежки пристъпи на задух. Имал и други грипоподобни симптоми, но тестът му за коронавирус е показал отрицателен резултат. Въпреки това, има сериозни съмнения, че причината за смъртта му е ковид.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/650736

# 2 733
Аз не разбирам защо  някои отказали се,водят свой близък да се ваксинира,а не разрешават?Отделно откровенно подвеждащата лъжлива информация,че в РЗИ може да се ваксинираш,а на практика не може.РЗи все още си стои в сайта да се излъжат и други.Обадиха ми се днес,че мястото е сменено,но отказват на мое място да се ваксинира човек от рискова група.Вече се разбра,че половината хора са се отказали.Къде ще отидат останалите от тях ваксини?!
Цитат
Най-добре Астрата на коридори, системата за РНК и да те вика като ти дойде реда.
Очевидно,че така не им изнася.Освен това според мен,умишлено властите внасят паника.

# 2 734
Не спират АЗ, спират конкретна партида.

Три държави спират изцяло АЗ.

В UK ваксинираха 23млн....

# 2 735
За родителите по градове да знаят от кога и кои класове ги спират от у-ще.
http://www.az-deteto.bg/v-koi-gradove-utchenitsite-shte-sa-u-dom … e/20953/view.html

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 19:24 от Анонимен

# 2 736
Според мен е въпрос на 1-2 дни да пуснат отново зелени коридори.
Да това би било добре,ама надали...

# 2 737
Според официалните израелски данни, ваксината Biontech / Pfizer не само предпазва от сериозни заболявания и смърт, но и от асимптоматична инфекция.  Израелското министерство на здравеопазването и Pfizer публикуваха тези констатации от практическото приложение в четвъртък.  Според тях ваксината е 94 процента ефективна за предотвратяване на асимптоматични инфекции.  По този начин има надежда, че ваксинираните хора вече не могат да заразяват другите и че веригите от инфекции могат да бъдат прекъснати.  Резултатите все още не са публикувани в научно списание, но са съобщени от компаниите.
 Последният анализ потвърди резултатите от предишни изследвания, които вече са показали силен ефект след втората доза ваксина.  Ефективността на ваксината за защита срещу симптоматични заболявания, тежки протичания и смъртни случаи е най-малко 97 процента.  Следователно неваксинираните хора имат 44 пъти по-висок риск от симптоматично заболяване с коронавирус и 29 пъти по-висок риск да умрат от него.

https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/id_89572856/corona- … e-von-corona.html

# 2 738
Цитат
През цялото време на ДО,тинейджърите се мотаеха и все още се мотаят из цяла София.И то точно на големи групи

При свиването на вируса предният път и заведенията бяха затворени. По добре да са на открито децата, отколкото в заведения. Дано сега като са отворени да не се натъпчат вътре доста от учениците които не са на у-ще. Което също трябва да се отчете като особеност на сегашната ситуация и начин на действие. Но както казах няма я стратегията, цялостният подход на държавата, не в смисъл всички да правят едно и също а да има план, да им се каже на регионите при тези и тези цифри правите това. А не, правете каквото искате и когато искате, оправяйте се. Като няма план, стратегия, е нормално регионите да направят това което е най лесно, да спрат учениците. Това чисто епидемично не е грешно решение, защото у-щата са фактор в епидемията и то значим, но цялостно погледнато да борим вируса с децата на ДО, пък заведенията да си работят, ми се вижда сбъркано като приоритети. Не знам да има друга държава в света в която заведенията работят, а пък бориме вируса с децата на ДО. Не е правилно цялостно погледнато, като приоритети. Чисто епидемично няма как да е грешно всяко ограничаване на събирания на хора на закрито.

# 2 739
  • София
Много лоши неща стават.
За поредно денонощие има млади хора сред жертвите на COVID-19 у нас. По данни на Единния информационен портал са починали двама мъже на 29 и 30 години, за които към момента няма информация за придружаващи заболявания. Битката с болестта е загубил и мъж на 39 години с хронично белодробно заболяване. Сред жертвите е и 44-годишен мъж, също без заболявания. от ТУК
Здравният министър проф. Костадин Ангелов: „Вчера бях в Бургас. Положението там е сериозно. В инфекциозните отделения видях няколко деца, сред тях има и бебета на 3 месеца, на 5 месеца. Имаше дете и на годинка и друго на година и половина. При тях болестта протича леко, но всички те имат двустранни бронхопневмонии”. от ТУК
Не знам какво е това "леко протичане" на болестта с двустранна бронхопневмония.
Още ли някой вярва, че горят само "сухите съчки", а всички млади и здрави могат смело да се заразяват?

# 2 740
  • В заешката дупка
От всичко това потърпевш е ЕС, а не англичаните, защото ЕС изостава с ваксините. Иначе и аз също съзирам малко тенденциозно отношение. Може да греша, но не си спомням някой да е спирал цялата ваксина на Пфайзер след съобщения за смъртни случаи в старчески домове в Норвегия например.

Не само в Норвегия. Дания, Исландия, Швеция, Финландия, примерно, също съобщиха за смъртни случаи след ваксинация на възрастни в недобро здраве. Това беше след първата доставка на Файзер. За случаите се заговори началото на януари.

Не знам как е било в другите страни и колко бързо са получили следващата доставка от Файзер, и дали веднага са почнали да ваксинират възрастни или са я разпределили към други приоритетни групи, примерно, но при нас след ваксинацията от първата доставка края на декември, следващата ваксинация с Файзер започва чак на 18.01. (Графиката долу) Бяха проучени вече смъртните случаи, включително и тук в Исландия.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 21:11 от ЧеКа

# 2 741
  • ВАРНА
Варна

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 23:29 от Варненец

# 2 742
Имам въпрос към тези,които са регистрирали свои роднини в информационната система за запазване на час за ваксина. При регистрация на близък възрастен роднина, може ли да се даде друг телефон за връзка, тъй като въпросният роднина не може да се справи със смс-и, потвърдителни номера и т.н.?

Не виждам никаква причина да не можете да посочите друг телефонен номер за връзка. Аз регистрирах 3-ма души по един и същ начин, а получих потвърждение по и-мейл, смс и лично обаждане.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 04:42 от Astralina

# 2 743
Относно тромбозите след КОВИД.
Моя колежка беше 2 месеца в болнични, върна се вече. Мъжът ѝ успоредно с нея. Обаче е получил тежки усложнения и днес трябва да му правят сърдечна операция за байпас в Токуда. Леля ѝ вчера е починала, първо инфаркт, след него инсулт. Те са обикновени хора, не се информират от интернет и да си следят сами нещата. Очевидно и лекарите им не са обърнали внимание и резултатите са много лоши.

# 2 744
за статистиката да отчета - днес минах покрай един Рамус и нямаше никой вътре, та любопитството ме подтикна да се проверя, на ден 19-20 след първата доза Модерна

да поясня - 10 дни преди ваксината имах резултат 95 единици на същия тест, което е просто супер жалък брой, та каквато съм си мнителна, бях си внушила, че и ваксината няма да ми действа

резултатът обаче надмина всичко, което съм и не съм очаквала Simple Smile

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт