COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 663
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 390
Германия и Франция рязко си промениха мнението за АЗ ваксината и допуснаха възрастните до нея.

Само във Франция, в Германия не. Мислят още. Но залежалите ваксини няма да ни подарят. Ако не позволят АЗ за над 64 годишни, ще ги ползват за по-младите през лятото или дори ще я пуснат много по- рано за хората извън приоритетните групи. Към три милиона излишни вече ваксини АЗ имат, не един.
А иначе великите демокрации говорят за велики европейски ценности. Защо да не ги дадат назаем, пък по- нататък им ги върнем, като имаме доставки? Нали и други ще одобрят. Наистина защо? Или само на думи са демократи? Кучето не яде сеното, но на овцата не дава.

# 391
Колкото и да искам да ни дадат назаем ваксини, трябва да признаем, че там младите хора си стоят неваксинирани и има ред, пък тук не. Защо да не си защитят собственото население и да ни дават на нас. Виж, ако можеха някакво влияние да употребят да ни се доставят поръчаните бройки да, но ваксините са по-ценни от златото в момента.

# 392
Честит празник България

Не знам, защо има изненадани от скока на заразените.
Напълно очаквано след като малките ученици ходят вече два месеца на училище без маски, а големите от около месец с екстра фитнеси и молове.
Не вярвам, че ще затворят ресторантите и кафетата, защото ги пуснаха преди 2 дни, затова единствената ми надежда, малко да задържим рязкото покачване с изтегляне на пролетната ваканция с месец.

Относно ваксинираните над 20 хиляди вчера, явно се дължи, че се ваксинират участващите в избори, защото АЗ почти няма и им дават по 2-3 флакона на ЛЛ.

# 393
  • вкъщи
Информация от снощи за Бургас. Няма места никъде, в частна болница става със записване приема, ако някой го изпишат има чакащи. Положението е много зле, моя близка работи в Ковид отделението и отговаря за документацията, вписва всички болни, карантинирани, ваксинирани и т.н. От днес в Бургас спират плановият прием и операциите.

# 394
Скрит текст:
Германия и Франция рязко си промениха мнението за АЗ ваксината и допуснаха възрастните до нея.

Само във Франция, в Германия не. Мислят още. Но залежалите ваксини няма да ни подарят. Ако не позволят АЗ за над 64 годишни, ще ги ползват за по-младите през лятото или дори ще я пуснат много по- рано за хората извън приоритетните групи. Към три милиона излишни вече ваксини АЗ имат, не един.
А иначе великите демокрации говорят за велики европейски ценности. Защо да не ги дадат назаем, пък по- нататък им ги върнем, като имаме доставки? Нали и други ще одобрят. Наистина защо? Или само на думи са демократи? Кучето не яде сеното, но на овцата не дава.

Ами сигурно, защото видяха, че доставките не са точно сигурни и в срок. И се грижат да има за собственото им население. Не, че това има нещо общо с демокрацията. По-скоро с малко по-кадърно от нашето управление на кризата.

Честит празник на всички българи навсякъде по света!

# 395
За част от ЛЛ и 2-3 флакона са много. Нашата ЛЛ ще ваксинира само утре. Каза, че едва е събрала хора и ще ваксинира всички желаещи, приоритетни и не, защото само възрастни и хронично болни не стигат. София, голямо ДКЦ с много ЛЛ.

# 396
Ваксините трябва да се слагат бързо, а не да залежават по складове. Недопустимо е да складираш ваксини, докато много хора все още нямат такива. Не казвам да ни ги дадат на нас, но поне да ги пуснат за тяхното население, за мен това е разумното в случая. Най-добрата ваксина е сложената ваксина, ваксината в склада има нула ефективност.

# 397
Колкото и да искам да ни дадат назаем ваксини, трябва да признаем, че там младите хора си стоят неваксинирани и има ред, пък тук не. Защо да не си защитят собственото население и да ни дават на нас. Виж, ако можеха някакво влияние да употребят да ни се доставят поръчаните бройки да, но ваксините са по-ценни от златото в момента.

Аз пък не им разбирам реда. Ако ги бяха сложили на когото и да е, щом не искат на възрастните, по добре щеше да е, отколкото да залежават. Всяка седмица е важна, ако може 3 млн в момента да градят имунитет е по-добре и то за всички, отколкото да стискаш  списъци. Така си мисля...

# 398
Ирис, може да не смогват самите медицински лица с ваксинирането, те германците са бая народ. Пък и сигурно ще писне някой, че не ваксинират достатъчно бързо и приоритетно възрастните, а тръгнали младите да бодат....причини много, едва ли не искат да си защитят населението.

# 399
  • на пъпа на Златията
Честит празник!
Тези резултати са  от действията ни отпреди месец.Повишаване броя на  тестовете и ваксинациите е следствие  на предстоящите избори.
В зала поне по  20 наблюдатели   се бутат при 5  в комисия. Сакън  на някои  все им се привижда манупулация на избори.   . Как се  изпускат да се купят толкова гласове. Ако и тях ги ваксинират няма за зелени коридори.  
Оцелели сме през войни и тегоби. Сега от глупост се затриваме.

# 400
  • София
То май не е много добре в разгара на епидемията да се правят серийно ваксини, защото рисковете човек да е вече заразен е голям и тогава язък за ваксината.  Според мен най-умно постъпват държавите, които се локнаха, спаднаха им малко случаите и започнаха серийно да ваксинират. Така хем заразените са по-малко, хем повече ваксинирани хора имат време да изградят някакъв имунитет от ваксините. А сега всичко се обърка и човек не знае кое е вярното - при грипна епидемия спират ваксиниранията, също при ваксини препоръчват човек да се ваксинира преди да стане епидемия, а сега правят точно обратното по нашенско - разпуснаха всичко, народът пощуря, трупа се по опашки, скок в заразени и болни, а ние ваксинираме!

# 401
При немците проблемът е в тяхното понятие за ред, което ние не можем да възприемем. Немецът не може да наруши разписана разпоредба, хеле пък на държавно ниво. Вече разбраха, че няма смисъл да пазят АЗ за след като ваксинират възрастните с други ваксини. Но докато това не бъде официално решено, одобрено, и спуснато отгоре в подписан и подпечатан вид, на никого на местно ниво не може да му мине през ум да организира нещо различно. Пък и там не стават нещата като при нас - няма как Меркел да каже от прозореца на колата "Айде всички юруш на ваксините" и това моментално да се изпълни.Simple Smile

# 402
  • София
Няма как за масово ваксиниране да се чака спад на случаи, защото такъв я дойде, я не. Положението е критично и бавенето на ваксинирането няма да е от никаква полза.
Идват избори, нито ще се затваря нещо, нито ще се ограничава нещо. Трябва да се борим с каквото има.

# 403
  • София
Именно, че е заради изборите. Ако бяха устискали още две седмици дори с мижавите ни мерки и всичко с ваксините вървеше по график за доставките, дори да бяха поискали отдавна някакви ваксини на заем, нещата можеха да изглеждат по-добре. Две седмици за изграждане на имунитет са си две седмици.

# 404
  • София
Скокът в хоспитализираните е още по-притеснителен. С това темпо до 10-15 дни ще се запълнят болниците.

Като нищо! Като гледам линейките пак се развихриха някъде от седмица. Тъкмо бяха заглъхнали за известно време и се започна отново. Повтаря се същата картинка, като тази от края на 2020 г. - рязък скок на новозаразени, вой на линейки, пълнене на болниците и 2 седмици по-късно чувалите с...... и затваряне по домовете.
Явно ще трябва да стиснем зъби и да устискаме още малко, докато ваксинацията мине и дойде хубавото време. С тези цифри от вчера и днес не виждам как ще стане по друг начин Sad Затова и не разбирам опъването от страна на управляващите и категоричния им отказ да започнат преговори за внасяне на Спутник V. Толкова много други държави го направиха.

Общи условия

Активация на акаунт