COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 296
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 480
И според мен е бил заразен и безсимптомен преди ваксинацията и появата на симптомите са съвпаднали със самата ваксинация. А и казахте, че самата ваксинация трае по-малко от 5 минути, освен да се е заразил ако е чакал 15 минути някъде на закрито и пълно с хора помещение без дистанция. Не знам как е организирана самата ваксинация в Св. Анна и къде се изчакват тези 15 минути. Но самият той е убеден, че се е заразил тогава, в деня на ваксинацията.

# 481
  • на пистата
Преди 6дни е защитил докторска степен.Как така е имал температура след ваксината,която не е свалял а е пътувал.Може пък в Благоевград да се е заразил,много странна работа.

# 482
Нямам отпуск безкрай.
Е, как отпуска? Контактните не се ли водят болничен, тоест и родителите на контактно дете под определена възраст, за да го гледат?

# 483
Затова пък всички медии са със сензационното заглавие, че е пострадал на опашка за ваксина.
Аз съм отвратена.
Що за глупости е ръсил.
Да се лекува, здраве му желая, но....

# 484
Конспирации.

Нямам отпуск безкрай.
Е, как отпуска? Контактните не се ли водят болничен, тоест и родителите на контактно дете под определена възраст, за да го гледат?

Явно майката не иска да е под карантина.
Болничен се дава.

# 485
Ами аз разбирам, че детето една седмица не е ходило на градина и реално не е контактно за карантина, но не искат да го сложат в друга група, докато неговата е карантинирана. Защо, не знам.

# 486
В градината може би имат максимум на брой деца, които имат право да са в една група. Ние го играхме това в училище миналата седмица. Учителката болна - класът вкъщи.

# 487
Гледате ли телевизия?!?
Това, което се разиграва днес е недопустимо. При всичките родолюбиви думи и пози, дори днес не загърбиха предизборната кампания...
Купища народ, официални церемонии...
Ето за това, няма място за оптимизъм...
Oще масло в огъня днес наля и Кантарджиев напълно в унисон с Шефа си, че видите ли понеже това било британският щам с мерки и без мерки положението щяло да бъде същото. Имам някакво дежавю от септември месец когато по същия начин с плам и ентусиазъм откриха учебната година и Кунчев каза, че случаите са единични и няма да затварят училищата защото щели да се изчистят до 1-2 седмици.

# 488
Вече двете К-та и Ангелов каквото и да ми кажат, не го вярвам. До там се докарахме. То бива бива подмазвачество, ама това вече е прекалено.

# 489
Музикантът Венци Мицов е в болница с Covid-19. Ваксинирал се е на 20 февруари - дали се е заразил докато е чакал или преди това не се знае. Така че на тези които смятат да се тъпчат без ред и дистанция с тълпа от желаещи ваксина - да се пазят, не се знае дали няма заразен(и) до вас.
Музикантът се е ваксинирал с Астра Зенека и ще е интересно развието - дали поставената доза в ранен етап на заразяването действително ще изиграе решаваща роля да не е тежко протичането на болестта.
Добре, като е ваксиниран защо е в болница. Нали ваксината точно от това предпазва - дори да се заразим да го караме леко и да не влизаме в болница.

# 490
Трябва време за изграждането на антитела.

# 491
Ефектът от ваксината - най-рано след 2 седмици, даже 3.

# 492
  • София
За седмица какво да направи ваксината, това да не е магия! Производителите говорят за почти месец за перва доза и почти още толкова след втората. Това са почти два месеца.

# 493
това е едно на ръка - времето за изработване на имунитет, но нека не се заблуждаваме, че 100-те процента защита са абсолютни - все пак са изчислявани на база, да кажем, 20000 участници в клинични проучвания, а когато ваксинираните станат милиони, дори и 0,0001% вероятност да има от тежко протичане, това ще бъдат единици или десетици цели хора...при някои няма да сработи имунитетът, при други може да се насложат други инфекции в конкретния момент, действието на ваксината да почне да отслабва, какво ли не; НО за здравната система и от там - адекватното лечение и оцеляването на тези хора, не е едно и също при необходимост от болнично лечение на 3 човека, или на 300, или на 3000 едновременно, нали Simple Smile

# 494
  • Бургас
Конспирации.

Нямам отпуск безкрай.

Явно майката не иска да е под карантина.
Болничен се дава.

Детето не е контактно. Не е на градина от петък. Карантината е от днес. Защо да го подават като контактно?
Както и да е, исках само да споделя. Явно всеки се оправя както може. Места в другите групи има, но явно си имат някаква причина да не искат да смесват децата. Разбираемо по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт