COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 956
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 540
Около мен една голяма маса народ го изкара вируса, включително и аз, по време на декемврийския бум. Нали се сещате, че тези струпани хора по маси, пейки, заведения и улици, много голяма част от тях вече са преболедували вируса. Не е като преди година, дето не познавахме нито един болен, а само бяхме чували по новините за тях. Какъв е проблемът да се съберат на едно място и 20 човека, ако щете, които са били болни и имат имунитет?

# 541
Миоки, за пътуване в МПС, ако има повече от 1 човек се изисква маска.
Какво да изясняваме още?
Щом тази навалица за теб не е струпване, не знам как да ти отговоря.

# 542
Има ли смисъл да питам какво стана с "щита" от 350 хиляди ваксинирани на 1-ви март?

# 543
  • София
Има ли смисъл да питам какво стана с "щита" от 350 хиляди ваксинирани на 1-ви март?
Расте.

# 544
Изискването за дистанция вече е 2 м, не 1,5.
Всеки да си смята кога има струпване.

# 545
Миоки, за пътуване в МПС, ако има повече от 1 човек се изисква маска.
Какво да изясняваме още?
Щом тази навалица за теб не е струпване, не знам как да ти отговоря.
Аз зададох конкретен въпрос: каква е дефиницията за "струпване", ако има такава. Все пак щом се налагат правила, то те трябва да се основават на факти, а не на лична преценка. Какво трябва да е разстоянието между хората, на открито, за да не се дефинира като струпване и да е задължително носенето на маска? Колко броя човека, на каква площ се счита за струпване, колко време трябва да са на по-малко от определеното разстояние, за да се счита за струпване и ей такива неща питам, не колко човека могат да севозят в МПС с или без маска.

Тези въпроси са важни, защото искам да знам какви са правилата. Не искам да рискувам да ме глобят за неспазването им, същевременно няма да стоя като затворник вкъщи, повече от необходимото, което между другото, е отново по лична преценка, при липса на наложен локдаун.

# 546
Отговорих ти.
2 метра дистанция. Иначе маски. И навън.

# 547
  • София
Около мен една голяма маса народ го изкара вируса, включително и аз, по време на декемврийския бум. Нали се сещате, че тези струпани хора по маси, пейки, заведения и улици, много голяма част от тях вече са преболедували вируса. Не е като преди година, дето не познавахме нито един болен, а само бяхме чували по новините за тях. Какъв е проблемът да се съберат на едно място и 20 човека, ако щете, които са били болни и имат имунитет?

Никакъв проблем. Както се събираха по Коледа и Нова година до 15 човека, все преболедували.

# 548
  • Където морето целува небето...
Извинявам се, че обръщам темата, но знам, че сте добре запознати. Предстои ми планов прием в болница с детето, който не може да се отлага напред във времето. Какви маски да си подготвя ми е въпросът? Кои защитават максимално за болничен престой. Все по-често чувам за хора, заразени в болниците и много се страхувам. След първа доза АЗ съм, като към датата на прием ще са минали 20 дни.

# 549
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Как няма грипна, бре?
Цяла учебна година е една голяма грипна! Smirk
Да, аман от грипни и ковидни ваканции. Който го е страх, има възможност да не си пуска детето на училище и да го остави на ДО.

По повод навалиците в парка, заведения и някъде си – ходенето на такива места не е задължително.
Задължително е да спазваш условията за да е отворено кафенето .  10 човека на една маса какво е? Нарушение. Ти сигнализира ли?
Да отвориха ги защото видяха  че  вълната се раздвижи още с пускане на учениците . Но там   животът  както описах по горе регулира нещата . Карантина след карантина . Като беше забранено поне се криеха . А сега са се разпищолили. Полицията ли трябва да ги разпръсква и да глобява  кафеджиите е най ефективно . Шо сме такъв народ , някой все трябва да ни стои над главата с тоягата .
Глухи ли сте че хората казаха че английския вирус е по заразен. И заразява според мен поне по млади хора защото възрастните се адаптираха в поведението си и се пазят . Трябва да ви се крещи ли?
Английски, патагонски, южноафрикански и... мутации не ме притесняват. Явно не само мен. Толкова ли е неясно? Защо е това постоянно каканижене в н-та тема вече?
Който го е страх, вече има много добри маски и има възможност да се пази в 95% от времето. Ако иска може и да спи с такива.

Форумът е място  да се информираме как да живеем  според установени правила  и в общество .
Твоето право  се разпростира до там където започва моето . Правилата са разписани .
Компанийката "изкарали ковид"  ще си платят глобите , ще донесат глоба и на кафеджията и затваряне например за месец . Добре е, че си подала сигнал в РЗИ, но в такъв случай защо се ядосваш, че били 10 човека на една маса? За какъв страх говорите? Май си противоречите . Не разбирам с кое аз си противореча, би ли цитирала противоречието? Недоволствате че се казва истината и призовавате га не ви всяваме паника ли?  Та кой е паникосан и не може  да понесе исъината? Къде ти е документа че си безопасен за обществото? Какъв документ ти трябва? Ако говориш за паспортите, подробностите около тях още не са уточнени, ако говориш за друг, поясни точно какъв. Изкарал ковид  не значи че си безопасен .  Напротив, значи, ако си го изкарал наскоро, освен ако не държиш да се хванеш за изключението.

Опитвам да кажа че управлението има лостове с които да  накара членовете на обществото да спазват указанията. Опитвам се да кажа че ваксината предпазва от  риск от тежко  боледуване , , но не  от боледуване . Добре, приемам, че е така. Проблем с лекото боледуване нямам. Който има, да се пази повече.
Даже  изследователите  не са наясно  колко са защитени преболедувалите  и това е потенцияална заплаха за обществото . Изкарал наскоро не ти е защита. Невярно. Все повече изследвания излизат (даже бяха пуснати няколко пъти наскоро в темата), че над 95% от преболедувалите са защитени 8-9 месеца. За това са указанията и правилата да предпазват всички .

Mamma Suzanna, ФФП3 пазят най-много. Майка ми я снабдявам с такива, много често ѝ се налага да ходи по болници и изследвания, досега не се е заразила с каквото и да било. Но трябва да се носи правилно, плътно прилепнала.

# 550
  • в страната на чудесата
Хазмат и ффп3

# 551
За статистиката - майка ми се е заразила седмица-две след първа доза Пфайзер. Баща ми развива симптоми в деня след ваксинацията с АЗ. Дано го изкарат леко. Просто трябва време, ваксините не са вълшебното хапче, гълташ го и готово. И ние с мъжът ми треперим още поне седмица да изкараме, та малко поне да сме защитени. И все пак 100% защита няма. Това не бива да се забравя.
Наблюдавам странен феномен - хора, ваксинирани срещу какво ли не, ваксинирали и децата си с всички ваксини, изведнъж се тресат в ужас от новите такива. Много искам да разбера какво точно очакват да им се случи ако се ваксинират.

# 552
Най-добре ФФП3 + шлем (ако нямаш очила). На мен ми е трудно да дишам през ФФП3 и нося ФФП2 + медицинска маска. Направи опит как се чувстваш, за да купиш онова, което ще ти е комфортно - ще си часове наред с маска. Пулвелизатори, пълни със спирт и навярно много мокри кърпички с алкохол, за да почистваш детето. (бяхме в болница, когато моето беше на 2.5 г. - в бебешки пубертет. Нямаше корона, но беше ужасно - детето от скука започна да се "маймуни" - пълзеше в коридора, а след него - всички останали от отделението, а аз тичах с кърпички да го чистя).

# 553
  • на пистата
И спирт да,миналата година април бях със сина ми в болница.След всяко влизане на сестри и доктори пръсках дръжки,под..въздуха.Постоянно проветрявах.Моето е на 14г и си лежеше по цял ден,бяхме в самостоятелна стая,не си показа носа.Но се убих да лъскам,пръскам,бърша.

# 554
  • Пловдив
Нов опасен нигерийски щам на коронавирус в Италия

Нова нигерийска мутация на коронавируса беше открита в северния италиански град Бреша.

Подробности за особеностите на варианта не се съобщават. Според учени сегашните ваксини може и да не са ефикасни срещу нея. Бреша беше особено поразена от вируса през пролетта на миналата година.

Сега броят на заразените там отново расте и това води до засилване на крантинните мерки. Специалистите в Италия говорят за настъпваща трета вълна на пандемията.

https://bntnews.bg/news/nov-opasen-nigeriyski-shtam-na-koronavir … IcXZLX4YmuoCFGBXw

Frowning1

Отново информация, че нова мутация се появява в район, който е бил силно засегнат при предишна вълна.

Общи условия

Активация на акаунт