COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 851
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 555
Наблюдавам странен феномен - хора, ваксинирани срещу какво ли не, ваксинирали и децата си с всички ваксини, изведнъж се тресат в ужас от новите такива. Много искам да разбера какво точно очакват да им се случи ако се ваксинират.

Ваксинирани са с ваксини, които от 100 години са на "пазара" и които са тествани, изпитвани и има някакви сериозни данни и статистики за странични ефекти и отклонения. А новите ваксини са си НОВИ. Нормално е човек да се страхува от нещо ново, непознато, дето не знае как би му повлияло и за което няма все още събрани реални данни и анализи. Недейте да съдите хората така строго, защото всеки си има страхове, които не винаги са някакви фасони и лигавщини.

Аз имам антитела и ще изчакам с ваксината. Но дори и да нямах, пак щях да поизчакам, не желая да съм опитно зайче.

П.С. а пък сега нигерийски щам.. ми то няма край това чудо, видяло се е!

# 556
  • на пистата
Паложението вместо да се подобрява става все по-зле..почвам да се отчайвам.Никой нищо не спазва..голямо мазало.
Моята близа е в изключително тежко състояние,само чудо може да я спаси.

# 557
  • София
Стига с тези мутации вече. Нормално е да има и ще има още много. Всички вируси мутират. След като отдавна бяха изпуснати нещата (още пролетта на 2020 г.) това са реалностите. Не може след всяка мутация да се трепери и да се затварят хората. Така тази лудост ще продължи кой знае докога. Представям си как след още 1 година сме си все още на същия хал и пак се пише за мутации от Танзания и Зимбабве.
Моля ви се. Grinning

# 558
Наблюдавам странен феномен - хора, ваксинирани срещу какво ли не, ваксинирали и децата си с всички ваксини, изведнъж се тресат в ужас от новите такива. Много искам да разбера какво точно очакват да им се случи ако се ваксинират.
Нищо феноменално няма. Тези вксини са  нови и като скоро създадени и като технологии, а също недостатъчно изпитани във времето за дългосрочни ползи и евентуални негативи върху генералната популация.

Може да са от полза за възрастни и хронично болни, а за млади и здрави да носят повече вреда, отколкото полза, а може да са полезни за всички или поне за повечето хора, но това не се знае, само се предполага поради липса на основния фактор - време за изпитване.

# 559
  • Пловдив
Паложението вместо да се подобрява става все по-зле..почвам да се отчайвам.Никой нищо не спазва..голямо мазало.
Моята близа е в изключително тежко състояние,само чудо може да я спаси.

Именно. Положението се влошава заради неспазването.

# 560
  • София
Скрит текст:
Стига с тези мутации вече. Нормално е да има и ще има още много. Всички вируси мутират. След като отдавна бяха изпуснати нещата (още пролетта на 2020 г.) това са реалностите. Не може след всяка мутация да се трепери и да се затварят хората. Така тази лудост ще продължи кой знае докога. Предстаевям си как след още 1 г. сме на същия хал и пак се пише за мутации от Танзания и Зимбабве.
Моля ви се. Grinning
Точно. Мутации има откакто го има този вирус, но сега решиха, че трябва да се изпада в паника от тях.

Ех, дали ще имаме честта да си отгледаме и един български щам? Как мислите? С това поголовно неспазване на мерките... въпрос на време е... Grinning съжалявам, че се смея, но наистина края не му се вижда, ако ще изпадаме в паника от всеки нов щам, щото държавите по света хич не са малко...
А, държави... Открити са над 12 000 мутации Smiley

П.П. Това число беше към края на миналата година, сега сигурно са повече.

# 561
Те и тези ваксини не са толкова "нови", "скоро създадени", "с нови технологии" и "неизпитани", както ги представят някои. Някои са на базата(основата) на стари ваксини, други се разработват 40 години и просто не са влизали чак толкова масово с милиони дози. Нали не си мислите че ей го миналата година са разработени и създадени или пък ще чакате 5-10 години да ги изпитват.

# 562
  • Пловдив
Стига с тези мутации вече. Нормално е да има и ще има още много. Всички вируси мутират. След като отдавна бяха изпуснати нещата (още пролетта на 2020 г.) това са реалностите. Не може след всяка мутация да се трепери и да се затварят хората. Така тази лудост ще продължи кой знае докога. Представям си как след още 1 година сме си все още на същия хал и пак се пише за мутации от Танзания и Зимбабве.
Моля ви се. Grinning

Мутациите са хиляди. В случая става дума за опасна мутация и не е добра идея сам да се потопяваш в информационно затъмнение и да предпочиташ да не знаеш. Да се информиран не означава да "трепериш".
А това за затваряне на хората след всяка мутация къде го видя?

Много ми е странно, че постоянно някой говори за затваряне при положение, че сме с най-леките мерки. Само за затворници и заложници чета напоследък. Освен и аз се пиша заложник на идеята за "грипчето" и неспазването на мерките. Simple Smile

# 563
Те и тези ваксини не са толкова "нови", "скоро създадени", "с нови технологии" и "неизпитани", както ги представят някои. Някои са на базата(основата) на стари ваксини, други се разработват 40 години и просто не са влизали чак толкова масово с милиони дози. Нали не си мислите че ей го миналата година са разработени и създадени или пък ще чакате 5-10 години да ги изпитват.
Те в лабораторни чинийки може да са ги тествали и 100 години, това няма никакво значение. 5-10 години не знам, но поне 2-3, върху генералната популация, мисля че не е неразумно изискване.  Очевидно има достатъчно хора желаещи а участват в експеримента, няма непосредствена нужда за моето участие на този етап, за това смятам да изчакам.

# 564
  • София /Абсурдистан
И аз не мога да се ваксинирам поради медикаментозна алергия.
Това чудо има ли край изобщо...

# 565
  • Пловдив
За отминалото денонощие:

1154 нови случаи / 6182 теста,
22 починали,
5093 хоспитализирани,
425 в интензивно отделение.

Процентът положителни!!!

# 566
  • Немция
За отминалото денонощие:

1154 нови случаи / 6182 теста,
22 починали,
5093 хоспитализирани,
425 в интензивно отделение.

Процентът положителни!!!
Дано не съм права, но с новата британска мутация, която само може да се гадае колко се е разпространила в България, очаквам по-драматична вълна в сравнение с есенната.
И пак повтарям - дано преувеличавам и съм в грешка със сметките.

# 567
✅ 41 873  ваксинирани с две дози
💉 4 397  поставени дози за деня
💉 248 169  общо поставени дози
Общо 6182   тестове за последното денонощие, от които:
🔬 4052  PCR проби
🔬 2130  БАТ проби
🧬 18.75%  положителни (1154 общо)
👥 779 PCR нови (19,22% (➕) ‼)
👥 375   БАТ нови (17,84% (➕) ‼)
👤  51 деца/ученици
👤 380 в София
👤 190 в Бургаc
👤 77 в Пловдив
👤 60 в Плевен
🧑‍⚕‍ 15 медици
🏥 84 хоспитализирани
🩸 +2 интензивни
🍀 589 излекувани
♦️ 22 починали
👥 285.36 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 население
♦️ 9.62 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 население

# 568
Пак с тези ваксини!
Заболяването е ново, няма как ваксините за него да са изпитвани сто години за дългосрочни увреждания.
Освен това ваксинирането не е задължително!!! То няма бройки за желаещите, а нежелаещите сякаш сън не спят да отричат ползата, да търсят вредата от ваксините и да повтарят, че няма да се ваксинират.
Кой каквото иска да прави в случая.

Цитат
Нали се сещате, че тези струпани хора по маси, пейки, заведения и улици, много голяма част от тях вече са преболедували вируса. Не е като преди година, дето не познавахме нито един болен, а само бяхме чували по новините за тях. Какъв е проблемът да се съберат на едно място и 20 човека, ако щете, които са били болни и имат имунитет?
Проблемът е, че изкаралите вируса имат антитела, т.е. при ново попадане на същия вирус, докато имат тези антитела, техният организъм е подготвен и веднага реагира - така за тях няма опасност. Това не означава, че не могат да са носители и да заразяват околните, особено ако са попаднали на суперзаразител, кротко хапващ на съседната маса примерно.

Видяхте ли кадрите от подводното разпъване на българското знаме от почиващи в Занзибар? Какво ли освен знамето ще върнат у нас?!?

# 569
  • Варна
При предната вълна имаше само PCR тестове. Ако и сега беше така официалните  съобщавани бройки заразени сигурно щяха да са по малко.
Надали може да се сравнява с предната вълна.

Общи условия

Активация на акаунт