COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 580
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 675
И на мен много лошо впечатление ми направи Мицов сутринта като го прочетох. И въобще не само той, а всички, които попадат в болница и почват да бълват статуси, че всичко е цветя и рози...

И всичките тези с цветущите статуси наистина са "попаднали" в болница по собствено желание, едва ли някой ги е закарал насила, след като се чувстват толкова добре. Но странно защо са все хора с пари и връзки, живеещи и в друго време на принципа, че главното е да се говори за тях, няма значение какво.
Как не се чу от един обикновен човек, добрал се все пак до болница, че нищо му няма. А обратните примери пак стават все повече.
Скрит текст:
Живея в тих квартал, сирени тук чувахме веднъж в годината. В последно време всеки изминал ден линейките се чуват все по-често. Дано да карат все такива, които отиват в болница, защото алчните лекари искат да си вземат парите от клиничните пътеки.

# 676
Ами ако си е бил добре Мицов, правилният въпрос не е ли защо от болницата са го приели?

# 677
  • София
Писах вчера за майка ми и пазарджишката болница. През нощта са размествали легла по стаите, за да настанят новопостъпващите. В много тежки състояния, някои веднага към интензивното на апарат. Там няма лежащ болен без маска за кислород.
Нека не обобщаваме.

# 678
Ами ако си е бил добре Мицов, правилният въпрос не е ли защо от болницата са го приели?

Този въпрос е риторичен, нали?Laughing На всички е ясно, че у нас за получаване на каквото и да е в т.ч. и за лечение, има хора равни и хора по-равни.
Интересно какво щяхме да четем, ако бяха отказали да го приемат? Сигурно щеше да е онеправдан и пренебрегнат.

# 679
Пак ли да затваряме моловете и кръчмите и децата по къщите, това ли се иска.
Аз искам честно отношение.
Нещо като в Швеция.
Да излязат и да си кажат - хора, опитахме всичко, положението е лошо и ще се влошава. От нас се иска това и това. От вас се иска това и това.
Няма да затваряме, а ще засилим контрола над мерките. Но нееее, тук се лъже и се маже от екрана, че британското чудовище ни тормози, а не - съвсем други обуславящи фактори.
В тази тема хората сме наясно, но не навсякъде , за жалост, е така. Хората гледат от телевизора развитието на пандемията и е нормално да решат, че това не се отнася за тях, че проблем няма. Ето, това е демагогията.
Да си кажат как стоят нещата, та всеки да си прави сметката лично.

Точно  така! Абсолютно умишлена демагогия , алчност за власт, без да им дреме, че много хора ще платят с живота си .

# 680
  • Варна
За ваксините на заем за които говори Борисов от Гърция ли от Франция ли от къде беше, някой знае ли нещо. Кога и колко....

# 681
  • София
Въобще не искам да чета и слушам кой шоумен се бил ваксинирал, инфектирал, хоспитализирал и комюнике как точно се чувства тази сутрин плюс съответното бодро селфи в социалните мрежи.
И за обикновени хора, починали на стълбите пред някоя болница не искам да научавам, но за жалост това последното май много скоро ще започне да се случва и ще стане така, че няма да можем да си затваряме очите пред грозната истина.
На боледуващите шоумени пожелавам много лайкове под статусите и селфитата - всъщност те точно това желаят най-много.

# 682
За ваксините на заем за които говори Борисов от Гърция ли от Франция ли от къде беше, някой знае ли нещо. Кога и колко....
Николко. От брифинга тази сутрин. Богдан Кирилов.

# 683
  • София
Венци Мицов малоумен ли е???
Тези хора абсолютно са се самозабравили.

Иначе му желая скорошно оздравяване.

# 684

Този въпрос е риторичен, нали?Laughing На всички е ясно, че у нас за получаване на каквото и да е в т.ч. и за лечение, има хора равни и хора по-равни.
Интересно какво щяхме да четем, ако бяха отказали да го приемат? Сигурно щеше да е онеправдан и пренебрегнат.

Да де, ама кой не е по-крив в случая - Венци, щото се е натискал да влезе в болница, или "шуробаджанака", който го е приел без особена причина?

# 685
Въобще не искам да чета и слушам кой шоумен се бил ваксинирал, инфектирал, хоспитализирал и комюнике как точно се чувства тази сутрин плюс съответното бодро селфи в социалните мрежи.
И за обикновени хора, починали на стълбите пред някоя болница не искам да научавам, но за жалост това последното май много скоро ще започне да се случва и ще стане така, че няма да можем да си затваряме очите пред грозната истина.
На боледуващите шоумени пожелавам много лайкове под статусите и селфитата - всъщност те точно това желаят най-много.
И аз мисля така, а откакто Веско Маринов се изпусна, че е бил във ВМА в самостоятелна стая в период, когато хора умряха на стълбите на болница в Пловдив. Гади ми се от тях.

# 686
Това за Веско Маринов не го знаех, ама нищо чудно - него родната милиция си го пази. Той е със статут на народно богатство. За някои подобни "богатства" смятам, че и цяла болница ще отцепят ако трябва.

# 687
И аз мисля така, а откакто Веско Маринов се изпусна, че е бил във ВМА в самостоятелна стая в период, когато хора умряха на стълбите на болница в Пловдив. Гади ми се от тях.
Не е проблем липсата на стаи, а на персонал. И още 5000 легла да открият все тая.

# 688
  • Другата България
Cure, не знам какви статуси пише Мицов, ама в другата тема има една майчица, дето синът й на 28 години с двустранна пневмония и 39 градуса и задух една седмица никой не иска да го приеме и са обикаляли като цветарки всички болници в София забележи.
Скрит текст:
Та Мицов като е толкова свеж, да става от леглото и да го освободи за някой, който наистина има нужда. И като няма  мозъчен капацитет, поне малко да се внимава с постове с усмихнати фейсове и вдигнати палци от болници и ваксинационни центрове. Понякога да си известен е тегоба.
Съжалявам, но написаното от теб не е вярно.
Не знам защо е преувеличено написаното от въпросната потребителка в друга тема, предполагам, но това не е обект на обсъждане.
Става въпрос за млад мъж на 28 години, който от 7 дни е с клиника, 5 дни с температура и 4 дни на антибиотична терапия, без абсолютно никакъв задух. Сатурация 93. Абсолютно неадекватна реакция от ОПЛ в случая. Докато е бил на домашно лечение, което е назначено от майката.
На 03.03. отиват в Токуда, където се вижда начална двустранна пневмония, променят терапията и ги връщат вкъщи. Понеже продължава с температурата, по желание на майката търсят други болници, в 4-та градска им предлагат, но ТЕ не желаят там заради "мизерията", и се прибират. Впоследствие момчето е хоспитализирано в Окръжна. Дано се възстанови бързо.
Не коментирам ситуацията, има много какво да се каже относно адекватност и неадекватност, защото е млад човек, отново казвам, че ОПЛ в случая е за жалба, но описаната ситуация от теб няма нищо общо с реалната.
Което не променя общата картинка, че болниците се пълнят и става все по-трудна хоспитализацията.
Въпросът е да бъдем коректни, и да не внасяме излишен смут заради нещо, което самите ние не сме разбрали правилно.

# 689
  • Сф
Да,да слава богу че е добре момчето, но мой близък така почина,никъде не ги приеха миналия път в бума.По- точно накрая очевидно късно, именно в 4 та градска,където на другия ден почина.Просто привилегията на обикновения човек е в негови и Божии ръце.
Аз и без кв съм се сблъсквала с безхаберието на болниците,на ръце с дете.И добре че с втората болница знаеха за какво иде реч та ни приеха и спасиха иначе кой знае какви усложнения щяхме да имаме, с мозъка при това.
Тук сме все майки,всяка си знае детето най- добре! Нямаш време за предположения,да не стане непоправимото! Стягащ се и действаш!

Общи условия

Активация на акаунт