COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 024
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 660
Това са само оправдания. След като трябва да се слага същия ден, нищо по-лесно от това, да се достави в кабинета след като отвън вече има събрани 5 желаещи (толкова дози има във флакона на Пфайзер). Тези, които държат на определена ваксина, ще почакат 3 часа, докато се размрази.
Само че това изисква определена организация, а на никого не му се занимава.
6 дози са в шише. Откъде да я доставят? В колко РЗИ-та има фризери на -70? За 6 човека прекалено сложна логистика за доставяне на момента, особено до по-малки и отдалечени населени места. Не знам защо държите точно при ЛЛ да се ваксинирате с най-сложната за съхранение и логистика ваксина, след като се разкриха толкова центрове. Аз на личните им нямам доверие.

От производителя са 5. Делят на 6, за да може да ваксинират повече хора в условията на недостиг. Фризери би трябвало да има във всяко РЗИ. Ако случайно в някое няма, разстоянията в България не са толкова големи, че да не може да се достави за един ден от съседното. (може да се използва практиката на доставка с баничарката за кренвирши и да се ползва фризера на местната месарница, това, разбира се, е ирония, за неразбралите).
При нашите разстояния е смешно да се говори за трудна логистика дори до последното село. Но ЛЛ в такива райони все едно обслужват по няколко села, както транспортират флакона с АЗ, така ще транспортират и другия. Не, че са се засилили и с АЗ по селата.
Къде има разкрити центрове, където хората да се ваксинират с Пфайзер и Модерна? То и с АЗ няма.

Към следващите мнения - именно, основният проблем е пълната липса на организация. Хич не е трудно да се организира, ама нали някой трябва да го свърши, а не само да се дават обещания.

PS. Аз лично нямам претенции към вида на ваксината, когато ми дойде реда(може би догодина), ще се ваксинирам, с каквото има. Но има хора, за които явно по медицински причини РНК ваксините са за предпочитане.

# 661

6 дози са в шише. Откъде да я доставят? В колко РЗИ-та има фризери на -70? За 6 човека прекалено сложна логистика за доставяне на момента, особено до по-малки и отдалечени населени места. Не знам защо държите точно при ЛЛ да се ваксинирате с най-сложната за съхранение и логистика ваксина, след като се разкриха толкова центрове. Аз на личните им нямам доверие.
Нали писах вече, че Файзер съобщиха, че и тяхната ваксина може да се съхранява в обикновен фризер за 2 седмици...

# 662

Нали писах вече, че Файзер съобщиха, че и тяхната ваксина може да се съхранява в обикновен фризер за 2 седмици...
Трябва да одобри регулатора на база доказателства за стабилност.
https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/p … ne-stability-data
Подали ли са за промяната в ЕМА?

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 12:17 от Arizona

# 663
Тайс, всеки си прави сметката лично, повярвай ми.

# 664
Mury-mur официално е променено на 6 и при доставките бройките дози ги броят така.

# 665
Тайс, всеки си прави сметката лично, повярвай ми.
Не ми се иска да ти повярвам, макар че натам отиват нещата. За да се овладее пандемия, трябва обществено отговорно поведение, което в някои държави е налично. Миналата година хич не критикувах хора, които носеха маски с филтър, за собствена защита, защото беше ясно, че щом другите не искат да ме пазят, аз трябва сам да се пазя. За съжаление, впоследствие с горчивина забелязах, че егоизмът личен доминира и така е и досега. Ако бяхме обществено зрели, никой нямаше да се възползва от разни пропуски на системата, която налага мерки. Особено ме скандализира нелегалното работене на заведения, които едновременно с това си получаваха и сумите по мерките с моите и твоите пари. Та- изводи можем много да правим. Лошото е, че драмата тепърва предстои. А да подценяваш интелигентността на народа си не е най- добрата тактика.

# 666
Mury-mur официално е променено на 6 и при доставките бройките дози ги броят така.

Хубаво, де. Където 5, там и 6. Значи да доставят при събрани при ЛЛ 6 човека.Simple Smile
Но няма да го направят - вече казах, защото на никого не му се занимава с организацията. Пък нали у нас принципът е всеки да прави само това, което му се иска.

# 667
  • на пъпа на Златията
Какво казва Ангелов, кога и в какви количества ще дойдат ваксини?
Богдан Кирилов за ваксините за март:
- Пфайзер: очакваме 105 300 дози в пет доставки по 21 060 дози (първата е извършена)
- Модерна: очакваме 85 200 дози
- АЗ: очакваме около 300 000 дози, категорично потвърждение има за първите две доставки - 1) 9 - 10 март 76 800 дози; 2) 11 март 28 800 дози
Пак е малко. Кога ще се случва това ако не 70%, да са ваксинирани поне около два милиона.... един господ/Господ знае. То до като се случи на първите ваксинирани ще им е изтекъл ефекта от ваксината.

70 процента от колко?

# 668
Май последното обществено отговорно поведение отгоре беше при бай Тошо, та не знам.
Сега не могат да кажаш само "зле сме", щото ще питате защо не затварят, не могат да кажат "добре сме", щото не сме, затова казват "зле сме, ама ще се оправим", пък народът да си прави изводите.
И той си ги прави, който иска се пази с две маски, не ходи никъде, държи децата си у дома, който не го е страх по каквато и да било причина, се държи съответно по-свободно.

# 669
Ще излезе прав Мангъров като каза, че от 10 човека в болницата, 8 не са изобщо за там. Нищо му няма на човека, няма температура, сатурация перфектна, пише си статуси усмихнат, но болницата трябва да си вземе парите по клинична пътека, затова ще лежи там, докато минат дните, които се изискват по пътеката и тогава ще го изпишат.
И после се чудите защо хората в болница се увеличавали.
Мангъров много правилно го каза - в болница трябва да са само хората, които имат нужда да им се подава кислород. Всички останали, могат спокойно да си лежат вкъщи и да си пият лекарствата, няма нужда да си в болница, само за да пиеш два вида антибиотици.

# 670
Ами да аз очаквам в 21-ви век в уж цивилизована държава да съществува такова нещо като обществено здравеопазване и адекватни противоепидемични мерки. Много ли е?
Защото ако на върха на нашите "ценности" стои естествения подбор тогава да разтуряме това подобие на общество и да хващаме гората.

# 671
На 4 март в 14.00 часа в офиса на "Информационно обслужване" АД министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и представители на фирмата ще направят демонстрация на електронния регистър, в който гражданите ще могат да си запазят час за поставяне на ваксина срещу COVID-19. Министърът Ангелов ще отговори на всички въпроси по темата. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Адресът на "Информационно обслужване" е ул. „Панайот Волов“ №2.
От фейсбук

# 672
  • София
И на мен много лошо впечатление ми направи Мицов сутринта като го прочетох. И въобще не само той, а всички, които попадат в болница и почват да бълват статуси, че всичко е цветя и рози...

# 673
Cure, не знам какви статуси пише Мицов, ама в другата тема има една майчица, дето синът й на 28 години с двустранна пневмония и 39 градуса и задух една седмица никой не иска да го приеме и са обикаляли като цветарки всички болници в София забележи. Та Мицов като е толкова свеж, да става от леглото и да го освободи за някой, който наистина има нужда. И като няма  мозъчен капацитет, поне малко да се внимава с постове с усмихнати фейсове и вдигнати палци от болници и ваксинационни центрове. Понякога да си известен е тегоба.

# 674
Ама за човека да няма апетит си е сериозен симптоп, не го ли виждате.

Общи условия

Активация на акаунт