Само че това изисква определена организация, а на никого не му се занимава.
От производителя са 5. Делят на 6, за да може да ваксинират повече хора в условията на недостиг. Фризери би трябвало да има във всяко РЗИ. Ако случайно в някое няма, разстоянията в България не са толкова големи, че да не може да се достави за един ден от съседното. (може да се използва практиката на доставка с баничарката за кренвирши и да се ползва фризера на местната месарница, това, разбира се, е ирония, за неразбралите).
При нашите разстояния е смешно да се говори за трудна логистика дори до последното село. Но ЛЛ в такива райони все едно обслужват по няколко села, както транспортират флакона с АЗ, така ще транспортират и другия. Не, че са се засилили и с АЗ по селата.
Къде има разкрити центрове, където хората да се ваксинират с Пфайзер и Модерна? То и с АЗ няма.
Към следващите мнения - именно, основният проблем е пълната липса на организация. Хич не е трудно да се организира, ама нали някой трябва да го свърши, а не само да се дават обещания.
PS. Аз лично нямам претенции към вида на ваксината, когато ми дойде реда(може би догодина), ще се ваксинирам, с каквото има. Но има хора, за които явно по медицински причини РНК ваксините са за предпочитане.