COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 875
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не съм гледала, само прочетох някои статии...
Всичко отвори, а съветват да се спрат плановите операции... Вижда се кое е по-важно...

# 646
Защо ако някой е по-подходящ за рнк ваксина да не му я сложат нея? Понеже е "неудобна"? Нали се грижат за възрастните хора в техен интерес, защо искат само АЗ.....Ето така се пълнят опашките в зелените коридори, от разочаровани от личните си лекари хора.

Предавам какво каза моята ЛЛ. Няма да слага Пфайзер, защото трябва да я вземе същия ден (може би е изискване на РЗИ), дават им я замразена, трябва да я размразява 3 часа и да я сложи веднага на всички хора. Тя не може да поеме отговорност, че ще я опази, нито че ще събере достатъчно хора. С АЗ ще ваксинира с тази доставка само 1 ден и пак едва е организирала хората от списъка, в които влизат всички - възрастни, хронични и млади и здрави. А като свършат хората от списъка, мистерия как ще ваксинира. Да провежда 15-20 телефонни разговора, за да получи 15 отказа и 1 желаещ, едва ли ще се занимава.

# 647
Скрит текст:
На брифинга отново ме подразни представителят на ЛЛ - д-р Брънзалов. И по-точно с категоричността си, че те ще поставят само АЗ, щото била "по-удобна" за тях логистично. А претендират те да са стожерът на ваксинациите и пледират за повече ваксини при тях. Ми добре, те познават болните и възрастните, искат да ги предпазят. Защо ако някой е по-подходящ за рнк ваксина да не му я сложат нея? Понеже е "неудобна"? Нали се грижат за възрастните хора в техен интерес, защо искат само АЗ.....Ето така се пълнят опашките в зелените коридори, от разочаровани от личните си лекари хора.

Милитана, те нямат условията да съхраняват като хората другите ваксини. Имат по един стар хладилник и в тях съхраняват, как могат да гарантират дори -15С. Според мен е най-добре да се направят ваксинационни центрове, да ти дават дата и час и да отиваш там да се ваксинираш, личните лекари могат да работят там, когато не са на график. За да стане това трябва добра органицазия от РЗИ+БЛС+РЗОК.

П.С. Виждала съм хладилника на един личен лекар във Варна, Мраз на 40+години, в него освен ваксини и лекарства, имаше ракия, заек, агнешко донесени от благодарни пациенти. Отгоре беше сложил една тетрадка и записваше уж колко е температурата в хладилника (такова е изискването на РЗИ). Имат си познати в РЗИ и всички проверки им се разминават, най-много 50-100лв глоба да платят.
Точно. Познати от медицински център са ми казвали, че не е до това че искат АЗ, а че не могат да я съхраняват. В хладилник или фризер поддържащ 0 градуса няма как да съхраняват РНК ваксините продължително време - дори да вземат, по информация от производителя ваксината след размразяване ще е годна до 5 дни при температура 2-8 градуса, а флакона веднъж отворен след 2 часа вече ще е негоден. Дефакто може да се окаже че ЛЛ ви слага негодна ваксина станала вече на боза.

# 648
Ама извинете, самите ЛЛ настояват да се включат във ваксинацията, ние какво сме виновни, че било мизерия при тях? Един хладилник свестен струва 200 -400 лева, ще се кооперират с ортака по кабинет и ще си купят. Или не - ще кажат, че няма условия при тях. Но сега как да повярваме на съвета им да се ваксинират възрастните и болните само с АЗ, ами те нямат възможност за друга ваксина да им поставят.....И наистина някои практики са почти само от бебета и малки деца, там списъкът е кратък за ваксинация срещу Корона. Моят ЛЛ е така. Обаче от записана в началото на февруари в група 4 до този момент редът ми не е дошъл. И се сещам защо, просто не му се занимава.....

# 649
Това са само оправдания. След като трябва да се слага същия ден, нищо по-лесно от това, да се достави в кабинета след като отвън вече има събрани 5 желаещи (толкова дози има във флакона на Пфайзер). Тези, които държат на определена ваксина, ще почакат 3 часа, докато се размрази.
Само че това изисква определена организация, а на никого не му се занимава.

# 650
Какво казва Ангелов, кога и в какви количества ще дойдат ваксини?
Богдан Кирилов за ваксините за март:
- Пфайзер: очакваме 105 300 дози в пет доставки по 21 060 дози (първата е извършена)
- Модерна: очакваме 85 200 дози
- АЗ: очакваме около 300 000 дози, категорично потвърждение има за първите две доставки - 1) 9 - 10 март 76 800 дози; 2) 11 март 28 800 дози

# 651
  • Варна
Какво казва Ангелов, кога и в какви количества ще дойдат ваксини?
Богдан Кирилов за ваксините за март:
- Пфайзер: очакваме 105 300 дози в пет доставки по 21 060 дози (първата е извършена)
- Модерна: очакваме 85 200 дози
- АЗ: очакваме около 300 000 дози, категорично потвърждение има за първите две доставки - 1) 9 - 10 март 76 800 дози; 2) 11 март 28 800 дози
Пак е малко. Кога ще се случва това ако не 70%, да са ваксинирани поне около два милиона.... един господ/Господ знае. То до като се случи на първите ваксинирани ще им е изтекъл ефекта от ваксината.

# 652
Това са само оправдания. След като трябва да се слага същия ден, нищо по-лесно от това, да се достави в кабинета след като отвън вече има събрани 5 желаещи (толкова дози има във флакона на Пфайзер). Тези, които държат на определена ваксина, ще почакат 3 часа, докато се размрази.
6 дози са в шише. Откъде да я доставят? В колко РЗИ-та има фризери на -70? За 6 човека прекалено сложна логистика за доставяне на момента, особено до по-малки и отдалечени населени места. Не знам защо държите точно при ЛЛ да се ваксинирате с най-сложната за съхранение и логистика ваксина, след като се разкриха толкова центрове. Аз на личните им нямам доверие.

# 653
Колко центрове? В момента къде някой може да се ваксинира с Файзер, ако не е в изборите?

# 654
Има 7 дни до другия четвъртък да напише внушителната реч за следващия брифинг, че човешкият живот е най-ценното и от еди кога си се забранява ...
Това го гледахме ноември! Само, че вече знаят каква цена плати народът! Бясна съм им!

# 655
Пак ли да затваряме моловете и кръчмите и децата по къщите, това ли се иска.

# 656
Колко центрове? В момента къде някой може да се ваксинира с Файзер, ако не е в изборите?
1_3 фаза плюс изборите. От април предполагам, че ще има и по избор в центровете.

# 657
Моята ЛЛ ще ваксинира с АЗ, така че не като да използва оправдания, за да не ваксинира изобщо. При АЗ даже повече хора трябва да събере за един флакон. Да им ги доставят ваксините до кабинетите, разбирам, ама не им ги доставят, а ходят да си ги взимат.

# 658
Скрит текст:
Прави сте! Въпрос на организация - но действителността в България е друга, не сме Германия, Австрия или коя да е там държава с манталитет и организация от - до. Ще цитирам личен лекар: "Аз не съм телефонистка да звъня на 1000 човека и накрая я дойдат 50, я не и междувременно имам и хора които трябва да преглеждам и консултирам по телефона. Отделно трябва да си отделя половин ден(или един ден) за ходене в РЗИ, а оттам я се докопам до два флакона, я не.".
Да се надяваме че с новата ел.система за записване за ваксинации нещата ще потръгнат и другото е да се организират от РЗИ да разнасят на ЛЛ ваксините, ако искат нещата да се случват по-бързо и както трябва, ако не могат/или нямат достатъчно хора да разнасят ваксините от РЗИ да си наемат частна фирма за този логистичен проблем това е.

# 659
Пак ли да затваряме моловете и кръчмите и децата по къщите, това ли се иска.
Аз искам честно отношение.
Нещо като в Швеция.
Да излязат и да си кажат - хора, опитахме всичко, положението е лошо и ще се влошава. От нас се иска това и това. От вас се иска това и това.
Няма да затваряме, а ще засилим контрола над мерките. Но нееее, тук се лъже и се маже от екрана, че британското чудовище ни тормози, а не - съвсем други обуславящи фактори.
В тази тема хората сме наясно, но не навсякъде , за жалост, е така. Хората гледат от телевизора развитието на пандемията и е нормално да решат, че това не се отнася за тях, че проблем няма. Ето, това е демагогията.
Да си кажат как стоят нещата, та всеки да си прави сметката лично.

Общи условия

Активация на акаунт