COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 131
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 630
  • sofia
Значиии, в засегнатите райони се препоръчва спиране на плановите операции. Само толкова, доколкото разбрах (ако съм пропуснала нещо, извинявам се). Демек, пускаме умно вируса да се разпространява, а хората със заболявания да стоят без лечение. Това ще ни спаси повсеместно. Но пък болните могат да идат на кръчма и да обърнат по едно- две за утеха.
Но тук, в София няма, щото имаме болници...

# 631
Брифинга е смешен, да
Какво значи докога с тези маски?? Що за въпрос?
Докато ни дамгосат челно, че сме ваксинирани. Blush

На всички им пламтят бузките, не  е лесно да те държат на каишка, за разлика от изкуството да държат вируса на каишка.

# 632
  • София
Какво казва Ангелов, кога и в какви количества ще дойдат ваксини? Ще отварят ли зелените коридори?

# 633
  • София
Имат ли вече сложена втора игла тези от брифинга? Ако имат ми прави впечатление, че още си слагат маски. Докога с тези маски....
Имат, мила. От Края на януари имат втора доза. Ако на някой му се занимава - да отговори за пореден път на "най-древния" въпрос....

# 634
  • София
Имат ли вече сложена втора игла тези от брифинга? Ако имат ми прави впечатление, че още си слагат маски. Докога с тези маски.... Другото безумно е, че се обезсмисля това махане и слагане на маската през 2 минути и то от медицински лица. Още по лошо впечатление ми прави, че молят журналистката да си свали маската докато си задава въпроса.
И на мен ми писнаха. И не само те, де.

# 635
Какво казва Ангелов, кога и в какви количества ще дойдат ваксини? Ще отварят ли зелените коридори?

До 12.03 ще дойдат 105 х. дози Астра, за Пфайзера не чух докога , но ок. 80 х. За март говорят

# 636
  • София

До 12.03 ще дойдат 105 х. дози Астра, за Пфайзера не чух докога , но ок. 80 х. За март говорят
Слабичко. Но за Файзер е ясно де, знае се, че този месец очакваме около 100 хиляди от тях, 22 вече пристигнаха.
За Модерна казаха ли, че там очаквахме 80 хиляди през март?

# 637
Закриха седянката.
Високомерно.
Роналд, за Модерна не чух нищо.
Слабичко е , да, с двеста х. дози, това е работа за десет дни.
Скептична съм да пуснат коридори, знам ли. Уж , български модел, но кога ще има за джипитата, за да ваксинират хората над 65 . Голяма каша.

# 638
Резюме - нас ни е страх да не разсърдим началника, затова прехвърляме отговорността на местните власти.(щото те ще са по-ербап и ще направят каквото трябва, нали)
Справяме се идеално, защото има и по-зле от нас. Това, че бройките на болните, хоспитализираните, умрелите и заразените деца растат главоломно, няма значение, все още са заети само половината легла по болниците.
Британският вариант е вече тук, така че няма смисъл да се борим и да ритаме, все едно вирусът ще ни натръшка, затова поне да направим оборот на кръчмите и да дадем на партиите да си направят предизборните митинги.
За бардака с ваксините не сме виновни ние, когато и каквото някой ни изпрати, ще слагаме. Сега ваксини няма, но затова пък готвим агитационна кампания, за да убедим повече хора да се ваксинират. Руската ваксина не смеем да одобрим сами, щото не сме Унгария, Чехия и т.н. Ще чакаме началството от Европа да ни нареди.

От министъра се лее пот на кофи. Явно не е лесно на стари години изведнъж да зачеркнеш градена лекарска кариера в името на ефимерна политическа. Това, че Мутафчийски го няма, и за мен говори доста. Започвам да го уважавам този човек.

# 639
Чудесно резюме.

# 640
  • Където морето целува небето...
Кметът, който при двама заразени в града, махна пейките от парковете и който беше пословичен с обявяването на грипни ваканции, сега спира само плановия прием в болниците. Линейките са все по-често, живея в близост... От друга страна вчера бяха всенародни тържества... със същия този кмет...

# 641
Избори идат, хората им писнА, искат Гърция, чалга, свободата си, каквато и да е била тя. Докторите колкото могат. Напасват се. Знаете как- връзки, гласност, другите...статистика...и така.

# 642
На брифинга отново ме подразни представителят на ЛЛ - д-р Брънзалов. И по-точно с категоричността си, че те ще поставят само АЗ, щото била "по-удобна" за тях логистично. А претендират те да са стожерът на ваксинациите и пледират за повече ваксини при тях. Ми добре, те познават болните и възрастните, искат да ги предпазят. Защо ако някой е по-подходящ за рнк ваксина да не му я сложат нея? Понеже е "неудобна"? Нали се грижат за възрастните хора в техен интерес, защо искат само АЗ.....Ето така се пълнят опашките в зелените коридори, от разочаровани от личните си лекари хора.

# 643
Слушах много внимателно, но думичка не чух за така очакваното приложение за записване за ваксинация. То и ваксини като няма да не са решили хич да не се морят /потят да го създават?

Допълвам се. Щом още в началото министър Коце спомена, че ПЛАВНО сме покачвали заболеваемостта стана ясно накъде върви брифинга.

# 644
  • Deutschland/HE
На брифинга отново ме подразни представителят на ЛЛ - д-р Брънзалов. И по-точно с категоричността си, че те ще поставят само АЗ, щото била "по-удобна" за тях логистично. А претендират те да са стожерът на ваксинациите и пледират за повече ваксини при тях. Ми добре, те познават болните и възрастните, искат да ги предпазят. Защо ако някой е по-подходящ за рнк ваксина да не му я сложат нея? Понеже е "неудобна"? Нали се грижат за възрастните хора в техен интерес, защо искат само АЗ.....Ето така се пълнят опашките в зелените коридори, от разочаровани от личните си лекари хора.

Милитана, те нямат условията да съхраняват като хората другите ваксини. Имат по един стар хладилник и в тях съхраняват, как могат да гарантират дори -15С. Според мен е най-добре да се направят ваксинационни центрове, да ти дават дата и час и да отиваш там да се ваксинираш, личните лекари могат да работят там, когато не са на график. За да стане това трябва добра органицазия от РЗИ+БЛС+РЗОК.

П.С. Виждала съм хладилника на един личен лекар във Варна, Мраз на 40+години, в него освен ваксини и лекарства, имаше ракия, заек, агнешко донесени от благодарни пациенти. Отгоре беше сложил една тетрадка и записваше уж колко е температурата в хладилника (такова е изискването на РЗИ). Имат си познати в РЗИ и всички проверки им се разминават, най-много 50-100лв глоба да платят.

Общи условия

Активация на акаунт