COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 543
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 410
  • София
Ако ще разчитаме на човешката саморегулация на поведението, тогава защо ни е РЗИ и други институции, да вземем да ги разпуснем! Хората не са особено склонни да си дават зор да спазват правила.

# 7 411
При нас нещата наистина вървят странно и съвсем различно от останалите страни. Заразените на 100 000 са много, новозаразените всеки ден са много, хоспитализираните са много повече от тези през втората вълна, ваксинираните са малко, обаче смъртността за сега не скача така, както беше през ноември - декември. Аз очаквах вече да сме ударили над 200 починали на ден и то не във вторник, обаче не. Ясно е, че сега има много повече легла за Ковид болни, че има повече медицински персонал, който да се грижи за пациентите, обаче цифрите са си цифри и те са доста повече от преди. Но пък починалите за сега не са някаква фрапираща цифра. Няма и снимки на хора зарязани пред болниците с кислородни маски. Като че ли сега се наистина успяваме да се справим по-добре.

# 7 412
Няма и снимки на хора зарязани пред болниците с кислородни маски. Като че ли сега се наистина успяваме да се справим по-добре.
До изборите няма да има снимки от болници и изказвания на лекари от ковид отделения.
Не съм съгласна, че ситуацията е под контрол и цифрите изглеждат добре.
Тук се варим в казана с розовите очила.

# 7 413
Аз не казвам, че нещата са добре. Напротив - казвам, че всички зифри са много по-високи от тези през втората вълна и е учудващо за мен, че само смъртните случаи за сега са горе-долу ОК на фона на всичко останало

Ето как предлагат да се учи след априлската ваканция

- На 1 и 2 април да продължат учебните занятия за цялата страна в електронна среда;

- При благоприятна възможност учениците от 12 клас да преминат присъствено от 5 април, според графика си за учебното време;

- От 12 април да бъдат възстановени присъствено учебните занятия за детските градини, 1,2,3,4 класове и за поне по три випуска на ротационен принцип, като бъде приложена ротация присъствено за по 5 учебни дни и след тях преминаване в електронна среда;

- Веднага след априлската ваканция да бъдат оповестени промените в изпитното съдържание за НВО 7 клас и ДЗИ 12 клас, като бъдат съобразени с продължителното провеждане на обучение в електронна среда;

- НВО за 4 и 10 клас да се проведе според предварителния график, като се приложи вариант за незадължителност при реализирането му, без да се поставя оценка, като резултатите му се използват за корекция на учебните програми;

- В края на учебната година да бъдат планирани и проведени присъствено изходни външни оценявания по всички предмети и класове, БЕЗ ДА СЕ ПОСТАВЯ оценка, за да се установят наличните дефицити и пропуски в нивото на усвояване на учебния материал и да се планират дейности по констатираните пропуски.

От тук

https://www.kmeta.bg/kak-ste-uchat-ot-1-do-12-klas-ot-april?fbcl … HInhQeTOlWc0panL8

# 7 414
Цифрите в Бг за всичко са такива, каквито някой е казал, че са подходящи.

# 7 415
❗️ ❗️ ❗️ ВМА отваря „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 ❗️ ❗️ ❗️
❗️ В неделя, 28 март 2021 г., Военномедицинска академия отваря „зелен коридор“ за ваксиниране срещу COVID-19.
❗️ Всички желаещи, без записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират днес във ваксинационния център на ВМА до 17.00 ч.
❗️ Имунизациите ще се извършват само с ваксината на „Астра Зенека”.
❗️ Продължават ваксинациите по националния електронен регистър, реваксинации и имунизации на планирани целеви групи.

# 7 416
На много места в Норвегия ваксинирането спира напълно за почивните дни по Великден. Много хора, които са имали насрочен час тогава, са били бесни, че им се прекъсва великденската почивка на вилата. В резултат на което много общини просто спират ваксинирането и разпускат персонала във ваксинационните центрове. Отдавна не ме изумяват норвежците - вманиачени са на тема великденска отпуска на вилата и за тях това е светая светих. Тая година не е забранено да се ходи по вилите, но е забранено да се виждаш с други хора, да ходиш по магазините там, и т.н.

# 7 417
Малкото ваксини в почивните дни си ги обяснявам, че са само по желание и само с АЗ.
Има явно отлив и това е тревожно.

# 7 418
Нали ще идват много РНК и Джонсън, може хората тях да предпочетат. А и АЗ нещо не бързат с доставките към БГ, та е малко все тая дали ще я искат или не тази ваксина.

# 7 419
  • София
Малкото ваксини в почивните дни си ги обяснявам, че са само по желание и само с АЗ.
Има явно отлив и това е тревожно.
Не мисля така.
Първо, спряха АЗ и портала. После ги пуснаха. После казаха, че отново има наплив от приоритетните групи, а малко ваксини. След това изведнъж отвориха хаотично зелени коридори. Ми народа се шашна тотално.
В същото време си има хора, които чакат датите за ваксинация през април.
Организацията куца, информацията е повече от противоречива, не са виновни хората.

# 7 420
Дано да сне прави.АЗ трябва да се усвои.
Аз взех да се надявам на натиск от работодатели, а и заради сертификата.
Знам ли.
Много ми се иска хората да предпочетат относителната сигурност чрез ваксина, вместо мантрата сичкишегоминем

# 7 421
Ако ще разчитаме на човешката саморегулация на поведението, тогава защо ни е РЗИ и други институции, да вземем да ги разпуснем! Хората не са особено склонни да си дават зор да спазват правила.
То пък един зор, но не виня хората вече. Убийствено е това непрекъснато говорене за справянето с пандемията у нас - по няколко пъти, всеки ден и разминаването с реалността.
Не може вчера да има проблем с ваксини, днес всичко да е наред, вчера болниците да изнемогват, днес да има достатъчно места и лекари и т.н.
Всичко е така, днес едно, утре друго. Много хора /в това число съм/ просто спряха да слушат, да се интересуват, какво къде се случва и защо.

Знам ли.
Много ми се иска хората да предпочетат относителната сигурност чрез ваксина, вместо мантрата сичкишегоминем
Това е изнудване. Трябва един Мангъров, но за ваксините. С всичките му кусури, той поне остана твърд в позицията си.
Не може да излиза информация, че се разследва, че се чака мнение, че ..... и в хората да няма съмнение.
Сега се говори за бустер срещу опредени щамове, ама друг говори, че всички ваксини ги покриват. Колкото и да е некомпетентен човек, няма как да не се замисли, защо ....
Това не е антиваксърство, а ответна реакция на това, което се поднася/изнася в публичното пространство.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 10:42 от Mama_Nana

# 7 422
  • София
Знам ли.
Имам доста познати, които си чакат часа през системата. Други се надяваха на определени ваксини, но си записаха час за АЗ. Няма начин без ваксина да се оправим с тая история, мнозинството са наясно с това, а дори да не са мнозинство, пак ваксините са по-малко от желаещите на този етап.

# 7 423
Как може човек да се ваксинира с Файзер, или Модерна ?

# 7 424
Трудно ще им е с тази АЗ. Първо - много гафове имаше покрай нея. Второ - спирането и пускането отново отказа сериозен брой хора. Трето - знаем си манталитета - колкото повече ни натискат да се ваксинираме с нея, толкова повече ще си мислим, че искат да ни прецакат нещо и ще се дърпаме. Колкото по-достъпна е, толкова повече няма да я искат, а ще чакат иРНК, защото те са трудни за намиране. Очаквам, че като дойдат този месец повече иРНК ваксини, всички ще обявят, че ще чакат Спутника Grinning
Но, като дойде време за морето в Гърция, всичко ще се нареди Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт