COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 554
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 425
  • София
Как може човек да се ваксинира с Файзер, или Модерна ?
Ако не е от приоритетните за тези ваксини групи може по случайност, късмет. Вчера някой писа, че във ВМА ли, не съм сигурна, са ваксинирали с Модерна...

# 7 426
Около мен тези, които не го изкараха вируса имат интерес към ваксиниране или вече са се ваксинирали.

# 7 427
Около мен много болни, ще се окаже прав този математик от БАН, който сутринта беше гост на Любенов, че около 2 млн са го изкарали вече. Гледам си семплата кооперацийка и тя ми е модел и установявам, че и тука сме като една малка България по брой болни, ваксинирани и преболедували. Пазещи се и не, вярващи и не, нямаме смъртни, пу, пу. Иначе съседката, дето зимата бучах, че мъжът и си вади на изнесения над затворен балкон чаршаф, дето е спал на него и се е потил, да се вее над бебешкия балкон, сега е оздравяла. Ми те първо и никакви тестове не си правиха, а си пиха антибиотиците кротко и скришом. Тя не спря да ходи на работа, а и не си стои вкъщи, когато е в почивка, щото има бензин в кръвта. Та ходили на гости у зълвата, сега жената бере душа една седмица, а татко и е на 80, едва оцеля след сърдечна операция, живее отделно, нашата го разкарвала с колата , преди да разбере, че е зле, вчера са го водили в болница по съвет на джипито, засега го върнали, но ако се влоши, щели да го приемат. Всички са на тръни, защото някои не се спряха. И това само представителна извадка от входа. А, срещу нас младите с бебето, като разбраха, че сме ходили във ВМА, младежът още на 21,02 запали джапанките и сега сме трима с ваксини на площадката. До хора и манталитет си е и така.

# 7 428
Около мен пък няма болни в момента. Всички, които познавах го изкараха ноември - декември. Доста познати починаха, а сега всичко живо мери атнитела. Кой го изкарал, кой се ваксинирал, кой профилактично - по цял ден са едни дълги телефонни разговори с купища хора и само антитела се обсъждат Simple Smile

# 7 429
  • Бургас
И на мен ми се струва, че сегашната вълна не е толкова мощна, колкото ноемврийската, дано със затоплянето и последните мерки позатихне, на ваксинацията не разчитам да помогне близките месеци, 5% ваксинирани за 3 месеца е нищо

# 7 430
  • София
И на мен ми се струва, че сегашната вълна не е толкова мощна, колкото ноемврийската, дано със затоплянето и последните мерки позатихне, на ваксинацията не разчитам да помогне близките месеци, 5% ваксинирани за 3 месеца е нищо
Малко над 1% са, не са 5. Даже ми стана много смешно, защото в едно проучване на общественото мнение агенцията от глупост публикувала, че 6,7% декларират, че са ваксинирани. Дори тези с една доза са по-малко, има си официална статистика, та подобни "данни" само показват, че методологията на проучването е нещо сгрешена и другите им резултати вероятно също са с твърде голямо отклонение.

# 7 431
Около мен кой не го изкара ноември го кара сега. Ваксинирани малко познавам.

# 7 432
Здравейте, в тази тема или в другата за ваксините беше инфото, че ЕМА разследва евентуална връзка между неправилно поставяне (неспазване на техника за мускулно приложение) на ваксината и съсиреците? Не откривам такава информация в интернет и исках да погледна дали е цитиран източник в мнението, за да се информирам, но и него не го откривам. Благодаря!

# 7 433
Виж мненията на PURE, един - два дни назад.
Шведско проучване е и аз силно му вярвам. Макар и още да няма окончателни заключения.

# 7 434
  • Бургас
Да, 5 % са с първа доза, смешният процент 1% с втора доза направо не е за коментиране, за ефект от ваксинация може да се надяваме чак есента, ако има дотогава повече ваксини и народът се уплаши от пета-шеста-седма вълна

# 7 435
  • София
Значи... в понеделник чакаме 31 хил. дози Pfizer (ше има за целия екип на "Капките"). Във вторник чакаме 51 хил. дози на Moderna. В сряда чакаме 151 200 дози от Астра Зенека.
За април чакаме 650 хил. дози от всичко по много - http://www.focus-news.net/news/2021/03/28/2856536/bogdan-kirilov … a-na-pfayzer.html
Аз също проявявам лек оптимизъм, че интересът към ваксините се възражда. Вчера един от опашката пред ИСУЛ го питаха защо ще се ваксинира и той съвсем откровено си каза, че му се ходи на кръчма, ама спазва мерките. Усмихна ме колко откровен беше...

# 7 436
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не е от поставянето, нито от вида ваксина. Организмът на някои хора, реагира срещу антигена, образувайки антитела, които от своя страна водят до поява на тромби. Болестта би довела до същия резултат при тези хора

# 7 437
Аз само да попитам за мнението ви.
Казаха че ваксината ще ни помогне да преодолеем пандемията. След това се оказа че ваксинираните ще се разболяват , но ще го карат по-леко. Около мен вече поне 4 човека с втора доза и минал месец след нея се разболяха, по-голямата част стигнаха до болница.
След това казаха, че преболедувалите имат имунитет /тези които успеят да изградят/, но той ще е нетраен . Първо, имам приятелка с антитела 3000 януари месец, стана донор на плазма, в момента е на кислород в болница защото карала новия щам...Въоро, кумовете ми го изкараха септември и до момента три пъти пускат количествен тест , 5 месеца по-късно антителата им не са мръднали...
Освен това се оказа че при повечето, които се изследваха след ваксина, Д димера е завишен, което трябваше да се предотврати като усложнение от вируса. Какво тогава се случва? С ваксина болни, без ваксина пак болни. Тези с антителата карат новия щам, който явно нищо не го лови. Ваксините причиняват страничен ефект, който е сериозно усложнение след ковид . Как смятате ще излезем от пандемията...
П.п. Може би сте го обсъждали, аз за първи път пиша в темата. Просто навсякъде говорят за ваксините и за вируса. В същото време аз вече почти не познавам човек, който се ваксинира и не се разболя от другия щам. Както и двама вече с много антитела....

# 7 438
Около мен кой не го изкара ноември го кара сега. Ваксинирани малко познавам.
И при мен така, даже за съжаление станах личен пример тъй като цялото ни домакинство от 7 човека беше положително, 3ма от тях в болница. Много от приятелите ми също в момента го карат.
Ноемврийци познавам само двама, единият е доктора, който дойде с линейката да преценява тежките случаи в домакинството.

# 7 439
Не е от поставянето, нито от вида ваксина. Организмът на някои хора, реагира срещу антигена, образувайки антитела, които от своя страна водят до поява на тромби. Болестта би довела до същия резултат при тези хора
Ти пък колко категорично се изказа, макар и още да се проучва Blush

За мен ваксинаторите са виновни, защото са клъстерни случаи в отделни държави, но никой няма да посмее да го потвърди, защото това ще породи морално етични и юридически проблеми и търсене на отговорност от медици. А знаем, че сега те са олиото над водата , няма грешен медик. Не се допуска такъв извод и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт