COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 182
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 605
Някои хора май за пръв път разбират, че всички тези симптоми идват от тяхната собствена имунна система и затова им се струва ненормално. Със сигурност не е приятно, за това не виждам някой да спори, но за нормалност - нормално е. Вкарва се чужд антиген в организма, не всяка имунна система реагира на това тихо и кротко, някои реагират бурно като при голяма атака, но тъй като такава реално няма, нещата скоро утихват. И след като такава реактогенност се наблюдава при всички ковид ваксини, според мен можем да заключим, че не е от конкретната марка, просто ковид ваксините са такива и не могат да бъдат "оправени", освен ако не се разредят до степен да станат безполезни.

# 7 606
Всеки сам си решава, но аз лично съм готова да изтърпя ден-два неразположение, което минава и се забравя в замяна на имунитет срещу ковид.

Доколкото си спомям от всичко четено дотук, ваксината не дава пълен имунитет срещу ковид, а само срещу средно -тежко, тежко протичане или смърт? Или има нова информация? Защото ако ако има имаше имунитет, никой нямаше да говори за редовна имунизация...

# 7 607
Когато си болен, температурата и втрисането са реакция на организма, а не активност на вируса.

Всяко тяло, което няма изградени антитела, би реагирало към ваксината, ако н реагира не е нормално, значи няма имунна система
Това изобщо не е вярно, че ако нямаш реакции, значи нямаш имунна система и ваксината не работи.

# 7 608
  • Другата България
Кой точно сравнява ковид с ваксината? Абсурдно е да си затваряме очите за страничните ефекти на ваксината и да викаме - ами това е до организъм. Ами  не, не е. Ако 50% от ваксинираните имат едни и същи реакции това вече не е до организъм. Отчитанеъо на страничните реакции не е война срещу ваксината, а война За по1добра ваксина. Но явно има хора, които не го разбрат това. Всеки доклад е важен и то не в БГ мама. Ако Пенка не че БГ мама, а чете само лисъовката и там пише - редки реакции "втрисане" и нея е втресе, естествено че ще се притесни, защото реакцията е рядка. И Пенка ще каже на Станка, която още повече ще се колебае дали да се ваксинира. Отбелязването на всички реакции дори тези описаните в сайта на Агенцията по лекарства ще отнеме толкова колкото и да се напише в БГ мама. Но там ще помогне на фирмите да си оправят бъговете, а на хората да са по-спокойни
Много добре казано.
С една добавка, ако ми позволиш.
Много хора не го разбират това.
И докато страничните реакции не се докладват, приемайки се за "нормални", нещата ще са непроменени.
Моята надежда е в другите държави. Там поне се дава гласност на случаите.

# 7 609
  • София
Кой е казал да не се докладват реакциите? Нека всеки докладва. Това не ги прави нещо сериозно, когато са поносими и не увреждат трайно здравето. Мисля, че няма място за спор изобщо.

# 7 610
  • Другата България
А кой е казал, че някой е казал да не се докладват?

# 7 611
Кой е казал да не се докладват реакциите? Нека всеки докладва. Това не ги прави нещо сериозно, когато са поносими и не увреждат трайно здравето. Мисля, че няма място за спор изобщо.

И аз това щях да питам. Кой е казал да не се докладват? Явно говорим за различни неща.

# 7 612
  • София
Лили, не ми обяснявай за нормален имунен отговор! Просто приемаме, че дават кофти реакции и това е. Останалото е ала-бала-портокала. Цял живот не си давал реакция на ваксини, баш сега организмът реагира" правилно". Моля ви се, не ме баламосвайте, не падам от небето! Вие си омаловажавайте колкото си щете реакциите. Реакциите са факт. Това, че боледуването е по-тежко не прави реакциите по-малко реакции.

Хайде, да видим нашата непредставителна извадка - колко от хората, които са имали реакции на някоя от коронените ваксини са отишли на сайта и са докладвали във формата?

# 7 613
  • София
А кой е казал, че някой е казал да не се докладват?

Скрит текст:
Как си, Мери-Ан? Мина, замина и забравили го вече?

# 7 614
Андариел, извинявай, но се излагаш. Да това е нормален имунен отговор и да той е кофти, неприятен е, запознай се със собствената ти имунна система. Той също така зависи и от това, на което се реагира. Може цял живот да не си давала реакции към едно нещо, а на нещо друго да реагираш по друг начин, това не  прави отговора ненормален.

Цитат
Просто приемаме, че дават кофти реакции и това е.

Просто приеми, че ковид ваксините са такива по-реактогенни от грипните да речем и пак не са от най-тежките ваксини. И разбирам да говорехме за нещо наистина неприятно като болки в ръката месеци да речем, което ми се случи от БЦЖ, а то... преходно неразположение за ден два. Ами да, мрънкането е малко в повече. Иначе докладвайте, винаги съм била ЗА да се докладва. Но съм против на всеки вдигнал температура да му се обяснява, че това не е нормално.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:02 от LillyM

# 7 615
  • Пловдив
Аз докладвах. Макар че никак не вярвам да е възможно да има ваксина без никакви странични реакции.
Впрочем, преди две години Изопринозин ми отключи алергия и цял месец пих антихистамин.
Според мен, всяка намеса в работата на тялото, носи риск от реакция.

# 7 616
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Когато си болен, температурата и втрисането са реакция на организма, а не активност на вируса.

Всяко тяло, което няма изградени антитела, би реагирало към ваксината, ако н реагира не е нормално, значи няма имунна система
Това изобщо не е вярно, че ако нямаш реакции, значи нямаш имунна система и ваксината не работи.

Честно казано и аз в началото си мислех, че реакцията ще е слаба или почти никаква, но явно организмът реагира много бурно на този вирус

# 7 617
А ти какво искаш да стане? Спират ваксинациите и почват да преработват ваксините? Балансът между реактогенност и имуногенност са го определили още в първите фази на изпитванията и това е. На държавите които ваксинират масово не им дреме за странични реакции, гледат да отварят икономиката. Освен това всеки има право и да не се ваксинира.

# 7 618
  • София
Лили, не ми обясвяай как се излагам! Много добре зная какво е имунен отговор и какво са нежелани реакции. Точно мен няма нужда някой да ме баламосва. Ако искаш да вярваш в нормалността на реакциите - вярвай.

Очевидно няма да спрат, за да преработват. Затова писах, че човек пресмята рисковете. Няма нужда от украсяване с нормалност и какво ли не.

# 7 619
Андариел, извинявай, но се излагаш. Да това е нормален имунен отговор и да той е кофти, неприятен е, запознай се със собствената ти имунна система. Той също така зависи и от това, на което се реагира. Може цял живот да не си давала реакции към едно нещо, а на нещо друго да реагираш по друг начин, това не  прави отговорът ненормален.

Цитат
Просто приемаме, че дават кофти реакции и това е.

Просто приеми, че ковид ваксините са такива по-реактогенни от грипните да речем и пак не са от най-тежките ваксини. И разбирам да говорехме за нещо наистина неприятно като болки в ръката месеци да речем, което ми се случи от БЦЖ като бях в училище, а то... преходно неразположение за ден два. Ами да, мрънкането ми идва малко в повече.
Не е нормално, в следствие на имунен отговор, голям процент от хората да имат дискомфорт. Просто ваксините не са доизпипани.

Общи условия

Активация на акаунт