COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 040
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 590
  • При семейството си
Богдан Кирилов няма как да съибщи, че 30% имат температура или втрисане, защото няма официалното такива доклади. При други обстоятелства препарати с толкова сериозни странични ефекти и толкова чести нямаше да бъдат пуснати. Но сега спасяваме ситуацията. Казах го няколко пъти, но ще го повтория. Няма нищо геройско да кажеш  два дни имах 39 и оживя", много по-геройско е да постъпиш отговорно и да съобщиш за уж нормалните реакции. Ако в листовката пише" Възможност за смърт"- изключително рядко, а има доста често доклади за подобно нещо, то листовката бързо може да бъде променена, както промениха тази на Астра и възможност за тежки странични ефекти. Фирмите имат нужда от повече доклади, за да видят какво не е наред и да го оправят

Още повече всички знаем за колко време, при какви обстоятелства и по каква процедура бяха/са одобрени всички ваксини. Реално в момента е четвърта (последна) фаза от изпитването им.

# 7 591
  • София
Не мога да разбера защо ми ги обяснявате тези неща за нормални. Какво като е ваксина, какво като е лекарство - на лекарството и на ваксината работата им не е да предизвикват реакции като от боледуване, защото хората, които имат странични реакции точно така го описват - все едно са били болни три дни, все едно са изкарали едно мини боледуване.  Нека сме наясно, че в момента нямаме особен избор - или се ваксинираме и изтърпяваме всички странични ефекти, или в един момент може да изпитаме всички екстри на боледуването. Останалото са оправдания и оправдаване на реакциите от ваксината.

# 7 592
Организма реагира на спайк протеина.
Andariel, ти какви реакции имаше към Пфайзера?

# 7 593
Не знаем нормални ли са с такава честота или не. Аз имам две деца и куче, ваксинирани с всички задължителни ваксини и никой до момента не е имал или не е показвал и минимално неразположение. Но не сме слагали противогрипни. И реших, че сме някакво изключение.

# 7 594
  • София
Лично аз нямах към файзера, но не става въпрос тук за това какви са били моите реакции. Трябва да са мои, за да са валидни ли? Смята ли се за валидно, ако са на хора, които познавам лично? И защо само файзера смяташ, има и други ваксини. Четох им листовките и каквото тук хора бяха пуснали за проценти на страничните ефекти - съвпада си, дори бих казала, че като вземем предвид, че повечето хора не докладват, то реакциите са дори по-чести.

# 7 595
Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Вече нямам идея на какъв лекар да ида.

# 7 596
  • София
Не мога да разбера защо ми ги обяснявате тези неща за нормални.
Нормални са, защото са очаквани. Понеже се знае, че се очакват и никой не се чуди какво му е, нормално, странична реакция от ваксината. При децата и бебетата често се случва при класическите ваксини. Затова вероятно се счита нормално,, а и не е голяма работа. Никой не е казал, че миелит или парализа е нормална реакция. Нормални са в графа Чести в листовката.

# 7 597
  • София
Като медицинско лице, което се занимава с регистриране на нежелани реакции, моля всички да докладват всяка една реакция на организма, която свързват с приложението на ваксината. На сайта на ИАЛ се намира лесно бланката за медицински или немедицински специалисти. Данните се използват, за да се актуализира честота на познатите нежелани реакции към продукта, а ако се увеличи честотата на сериозните такива, се предприемат мерки. Разбира се, че има значение и е важно за здравето на всички ни. Възможно е след обобщение на данните да се пристъпи към указания за последващи действия, за да се гарантира по-добра поносимост към продукта.

# 7 598
Няма как да се премахнат напълно страничните ефекти, защото те се дължат на реакцията на организма към самата ваксина. Все едно да се търси начин да се елиминира отговора на имунната система.
Това не е примерно болкоуспокояващо лекарство, чиито съставки дразнят стомаха примерно, и да се търси начин това да се избегне. Това е протеин от вирус, и организмът ни реагира. Какво може да се промени в състава й, че хем да остане ефективна, хем хората да не реагират с имунен отговор?

Какви са най-честите странични реакции след ваксина?

Global COVID-19 vaccine summary: Side effects

# 7 599
Сериозно ли се сравнява главоболие, температура и мускулни болки за ден-два с риска от ковид? Ами, да, това вече е хипохондрия.

Такива са реакциите и винаги са били след почти всяка една ваксина, защото колкото и да не им харесва на някои, това е част от нормалния имунен отговор. Само човек, който не разбира това, само той може да твърди, че не е нормално. И ако под "оправяне" на ваксините се има предвид те да станат по-малко реактогенни, но и по-малко ефективни, не мерси. Страничните реакции се изтърпяват, краткотрайни са, а за тези, които не могат да търпят има и лекарсва, с които се притъпяват симптомите и според мен се прекалява с мрънкането, защото това дори не са най-тежките ваксини.

В крайна сметка който го е страх от мечки да не ходи в гората. Всеки сам си решава, но аз лично съм готова да изтърпя ден-два неразположение, което минава и се забравя в замяна на имунитет срещу ковид.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 09:20 от LillyM

# 7 600
Отново за ''Астра Зенека''. В Норвегия скептицизмът към тази ваксина расте и все повече хора заявяват, че предпочитат да са без ваксина и да изкарат корона, отколкото да се ваксинират с АЗ. Става дума за хора, които са имали кръвосъсиреци или знаят, че са предразположени към образуването им. Но като чета, някои общини ваксинират с Модерна хората, които по план е трябвало да се ваксинират с АЗ. Ваксинирането с Пфайзър върви по план и в много общини всички пенсионери са ваксинирани и се започва ваксинирането на по-младите в предпенсионна възраст. Но това са по-малките общини, а в по-големите май още ваксинират групата между 65 и 75, от това, което чета и чувам.

# 7 601
  • София
Няма как да се премахнат напълно страничните ефекти, защото те се дължат на реакцията на организма към самата ваксина. Все едно да се търси начин да се елиминира отговора на имунната система.
Това не е примерно болкоуспокояващо лекарство, чиито съставки дразнят стомаха примерно, и да се търси начин това да се избегне. Това е протеин от вирус, и организмът ни реагира. Какво може да се промени в състава й, че хем да остане ефективна, хем хората да не реагират с имунен отговор?
Със сигурност няма да се промени съставът на ваксината.
Не знам как си мислите, че ще се "оправи" ваксината...(не е към теб, Soul, а някъде мернах подобни тълкувания)
Аз говоря за последващи мерки, като инструкции какво да се следи или какво да се прибави при употреба на ваксината от рискови пациенти.

# 7 602
  • София
Кой точно сравнява ковид с ваксината? Абсурдно е да си затваряме очите за страничните ефекти на ваксината и да викаме - ами това е до организъм. Ами  не, не е. Ако 50% от ваксинираните имат едни и същи реакции това вече не е до организъм. Отчитанеъо на страничните реакции не е война срещу ваксината, а война За по1добра ваксина. Но явно има хора, които не го разбрат това. Всеки доклад е важен и то не в БГ мама. Ако Пенка не че БГ мама, а чете само лисъовката и там пише - редки реакции "втрисане" и нея е втресе, естествено че ще се притесни, защото реакцията е рядка. И Пенка ще каже на Станка, която още повече ще се колебае дали да се ваксинира. Отбелязването на всички реакции дори тези описаните в сайта на Агенцията по лекарства ще отнеме толкова колкото и да се напише в БГ мама. Но там ще помогне на фирмите да си оправят бъговете, а на хората да са по-спокойни

# 7 603
Анди, имаш 2 деца.
Аз едно.
Винаги след ваксина са ме предупреждавали за евентуална Т, плач, безпокойство.
И ако има нещо такова, очаквано като реакция, за мен е нормално.

# 7 604
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Когато си болен, температурата и втрисането са реакция на организма, а не активност на вируса.

Всяко тяло, което няма изградени антитела, би реагирало към ваксината, ако н реагира не е нормално, значи няма имунна система

Общи условия

Активация на акаунт