Цитат на: milenaka в пн, 29 мар 2021, 15:17
Учениците и да обменят вирус в училище, ако възрастните около тях са ваксинирани, няма проблем – тежко болните ще бъдат много по-малко.
Пехоко, лошото е минало, вече си пушка и чакай второ боцкане)) Бяхме се притеснили тук.
Днес има пише изхвърлени ваксини и неизползвани. Нещо народа вече не се натиска на зелените коридори, каквото беше-беше. Не виждам този имунитет как ще го постигнем обаче. Така и ваксинираните са все едно без ваксина донякъде. Не съм съгласна да има избор човек, на ваксина-да, но всеки трябва да се ваксинира (без бременни, тежко болни, с алергии хора) Всички се притесняваме, дори и тези твърдо за ваксината какво ще е в бъдеще, но не искам да се боцкаме едни , а други да се веят и да се подиграват, да искат да е като преди и да ръсят зараза как си могат. Еми нямам модерната емпатия за съжаление . Ваксинираните сме също подложени на опасност, спира ни се начина на живот, бизнес, децата ни са в рискова ситуация в ДГ и училища (ако моето е с ваксинирани родители е ясно, че е по-защитено от друго дето родителите са фрии, ама ще зарази моето -нали) Ама то и децата вече боледуват и то с проблеми. Моля се, да не спадне ударната вълна и удари децата и мъничките , защото и бебета на 3-4 месеца са с тежък ковид в болница (не ги пускам тук, защото нали...да не съм черногледата)
Не знам как си мислите, едните отиват и боц, хайде правят вал спасителен и ние си плуваме. Ма няма как да стане, всички се давим. Колкото и да не разбирам, логично-следствено е това. Пък вие се успокоявайте , че примерно учителите ваксинирани уж, ама децата ви как ще са там с другите е важно, то учителите е ясно ..няма да ги мислим се е видяло. Номера е и за децата да има нещо щадящо и подходящо -ваксина, хапче, не знам. Нищо иначе няма да стане. Те не са отделни от обществото и не боледуват по-леко вече се разбра от възрастните. Подозренията ми са, че вирусът тепърва ще удря все по-млади хора, просто възрастните минаха вече първи. Та пазете децата пак ще пиша, така виждам нещата, не го мислете за безобидно. (най-загрижено го пиша, не укорявам и упреквам)
Първо възрастните трябва да се обхванат, особено работещите , после и децата иначе няма измъкване , а и мутации, вариации, щамове и какво ли не се появяват, та трябва да се прекъсне това чудо, няма как да продължава още години и години, хората сме на граница и психически, и физически, и материално.
Но възрастните повечето май няма да се ваксинират, децата пък абсурд да се съгласят родителите, не знам какво ни очаква тогава...