COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 137
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 680
Не е точно така. Дори в статията от nature по-горе се казва, че се търси баланс между приемлива реактогенност и имуногенност. Идеалната ваксина е с нулева реактогенност и максимална имуногенност, но това не винаги е възможно. Иначе кажи ти как си, оправи ли се вече?
Това го казах в контекста и на това, че някои смятат, че щом са понесли тежко периода след ваксинация то значи ваксината им е подействала добре и ще имат силен имунитет - не, няма такава връзка.
Иначе аз съм горе-долу добре, надявам се да не е само временно.

# 7 681
  • София
Ако е това вярно (по-горе) преди Великден не виждам как ще отпускат мерките.
Миналата години - зор, зор, а сега при 10 хиляди по болници - пускай всичко. Няма как да стане. Евентуално след Великден и то со кротце. А мине ли Великден - малките (1-4 клас) могат и до края на май пак да си откарат ДО.

Според мен ще пуснат всичко от 01.04., но ще оставят четвъртък и петък ДО за учениците. След изборите ще е голямото затваряне - точно за Великден
След изборите, но кога? На 5 април, когато властта да взимат такива решения ще е на РЗИ-тата и кметовете/областните или, както казвате - точно на Великден, което е 30 април-1 май.... разликата е 1 месец почти.

# 7 682
Бояна, коментирам изказването на генерал Мутафчийски, че всички са приемани на кислород. Аз, ти и другите, които пишем, няма как да твърдим такива неща, защото не сме вътре в системата.

# 7 683
  • София
Бояна, коментирам изказването на генерал Мутафчийски, че всички са приемани на кислород. Аз, ти и другите, които пишем, няма как да твърдим такива неща, защото не сме вътре в системата.
Не знех кой го е казал, затова се учудих, но и не споря, разбира се.

А за децата също се надявам лятото да има ваксина и да си ходят присъствено най-накрая.

# 7 684
  • Където морето целува небето...
Излезе информация за художничката Лора от Бургас - върната е от болницата в Бургас на 17.03 поради липса на места. На 19.03 вече "с връзки" и в още по-влошено състояние я приемат. Толкова за Бургаската болница и отношението ѝ към болна и бременна в 6 м. жена. Нямам думи!!!

# 7 685
Надявай се за ваксина за твоето дете, моето няма нужда от тази ваксина

# 7 686
Огромната част от приеманите в болница са на "поддържаща кислородна терапия" поради недостиг на кислород в кръвта, което само по себе си е опасно явление - може да доведе до увреждания на мозъка и други органи дори само да оставим ковид настрана като "съпътстващо заболяване".

# 7 687
  • София
Лили, така е. Затова се надяваме на ваксини за най-малките, както и бустери за вариантите на вируса. Надяваме се, че ще има нови и нови препарати, медикаменти, ваксини.
Мисля, че проблемът е, че гледаме много напред и с твърде много претенции (не ти, Лили, а по принцип). За мен е важно да издрапаме през този най-тежък батак - да намалим смъртността, да намалим натиска към здравната система и да започнем да правим крачки към живот без мерки. Ваксините помагат за това - намаляват смъртността (дори и да се заразиш, караш го леко), пазят здравната система (лекарите имат капацитета да се концентрират върху тежките случаи), правят крачка към живот без мерки (крачка, а не скок, да не се чете погрешно).

# 7 688
Скрит текст:
Не е точно така. Дори в статията от nature по-горе се казва, че се търси баланс между приемлива реактогенност и имуногенност. Идеалната ваксина е с нулева реактогенност и максимална имуногенност, но това не винаги е възможно. Иначе кажи ти как си, оправи ли се вече?
Това го казах в контекста и на това, че някои смятат, че щом са понесли тежко периода след ваксинация то значи ваксината им е подействала добре и ще имат силен имунитет - не, няма такава връзка.
Иначе аз съм горе-долу добре, надявам се да не е само временно.

По-скоро няма връзка между това, че щом не си получил реакция, то това значи, че не си реагирал добре. Иначе ако си получил реакция, можем да кажем, че си реагирал на ваксината, да вероятно малко повече, отколкото е необходимо. Но аз по-скоро говорех за ваксината като цяло, в крайна сметка няма индивидуални ваксини, тя е една, а хората са различни и реагират различно.

Иначе радвам се, че си добре и не мисля, че е временно. Simple Smile

# 7 689
  • София
Надявай се за ваксина за твоето дете, моето няма нужда от тази ваксина
И защо ми казваш това? Ковид ваксината не е задължителна за никого. Хубаво за, който иска да има, а останалите като не искат маски, тестове и ваксини ако искат да са на ДО до завършване. Свят свободен.

А за родилката от Бургас болницата излезе с данни, че е отказала прием писмено. Но трагедия, не знам защо дълбаем в нея изобщо.

# 7 690
Излезе информация за художничката Лора от Бургас - върната е от болницата в Бургас на 17.03 поради липса на места. На 19.03 вече "с връзки" и в още по-влошено състояние я приемат. Толкова за Бургаската болница и отношението ѝ към болна и бременна в 6 м. жена. Нямам думи!!!

Както и излезе опровержение от болницата, че сама е подписала отказ от болнично лечение. Съвсем объркано става.

# 7 691
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ombudsmany … bezplaten-6123391
Омбудсманът поиска сертификатът за ваксинация да е безплатен

# 7 692
  • София
Сега кой, къде, как и за колко издава въпросния сертификат след ваксинация?

# 7 693
В статията е написано.

# 7 694
Повече от 550 милиона дози от коронавирусните ваксини са приложени в 140 страни по света.

САЩ и Китай са прилагали най-голям брой дози, съответно 143 милиона и 107 милиона.

Индия се нарежда на трето място с над 60 милиона.

Брой страни използващи всяка ваксина

https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56562416

Общи условия

Активация на акаунт