COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 780
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 925
  • Отвъд алеята зад шкафа
Все още няма въведено признаване на сертификат за пътуване, освен може би в Исландия. Така че пср не може да се избегне. Ако в бъдеще сертификатите "важат" и на някой му е по-лесно и евтино да си фалшифицира сертификат (вместо пср), нека се пробва и рискува. Ще съжали.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 19:55 от gadamer

# 8 926
  • Пловдив
Аз, лично, не намирам тези сертификати за нещо, което ще ти е полезно. Не мисля, че тестовете ще отпаднат като изискване, независимо от това, че имаш сертификат.

# 8 927
  • Отвъд алеята зад шкафа
Само че има една огромна разлика - при децата няма единна система, в която да се въвеждат ваксините, а всичко минава през личните хартиени картони на децата.

# 8 928
Нина, няма такова голямо увеличение на сумите.
Има само добавка от 50 лв./или 50% от хонорара за съответната позиция, това не го разбрах с точност, за пандемията, другите неща са като на предните избори.

Ън, +1000 за твоя пост.
За мен пандемията е вододел по отношение на това кои хора са научени на дисциплина и отговорност.
И аз не се вписеам в общността на безхаберните, нямам и намерение.

# 8 929
Брънзалов днес е казал че ако вируса тръгне отново нагоре, към нов пик, и минем 1 000 на 100 000 лекарският съюз ще предложи ново затваряне за 10 дни, но този път на всичко.

# 8 930
  • София
Аз, лично, не намирам тези сертификати за нещо, което ще ти е полезно. Не мисля, че тестовете ще отпаднат като изискване, независимо от това, че имаш сертификат.
Ами не е точно така, вече няколко държави признават ваксинационния сертификат за влизане без тест. Ето Хърватска например, от оня ден: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/croatia

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 20:42 от yovanka

# 8 931
Брънзалов днес е казал че ако вируса тръгне отново нагоре, към нов пик, и минем 1 000 на 100 000 лекарският съюз ще предложи ново затваряне за 10 дни, но този път на всичко.

Ами в София отдавна минаха тази граница, така че не ми е ясно защо тук не се налагат някакви мерки на локално ниво. Уж щяха да действат по области, а всичко се разпуска на национално ниво. Обаче в едни области заболеваемостта на 100 000 започна да пада, а в други продължава да се покачва. Така че не знам защо правят пак такива гръмки изказвания.

# 8 932
Не знам как е в другите държави, но тук в Ирландия, където съм ваксинирана бях записана в общо 5 различни списъка, 2 от които хартиени и 3 компютърни, като още на входа където ме отметнаха в първия списък ми поискаха документ за самоличност. Според мен няма начин, някой който не е ваксиниран да бъде записан като такъв и обратното, човек който се е ваксинирал да бъде пропуснат, както и някой да се яви на ваксинация вместо друг човек.

# 8 933
  • София
Невъзможност за ваксиниране с Астра имаше само когато я бяха спряли временно. Пререждане с Астра също няма и не е имало никога.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 21:56 от Не се сърди, човече

# 8 934

Ами в София отдавна минаха тази граница, така че не ми е ясно защо тук не се налагат някакви мерки на локално ниво. Уж щяха да действат по области, а всичко се разпуска на национално ниво. Обаче в едни области заболеваемостта на 100 000 започна да пада, а в други продължава да се покачва. Така че не знам защо правят пак такива гръмки изказвания.
За 10 дни какъвто и да е локдаун, е безсмислен точно толкова, колкото да излезнеш да ловиш слонове с флоберка.
Минимумът за мен е 4 седмици, за да влезнеш в сметка: първите 2 ще са резултатни откъм преди затварянето, а вторите 2 - какво аджеба реално се случва в първите 2. И може да е достатъчно, а може и да не е. Зависи доколко ефективно се спират разпространителните вериги.

# 8 935
Засега продължават да вървят надолу, а май разхлабиха вече някои мерки, отвориха училищата преди няколко седмици, нали така?
На 08.03. Отвориха училищата, от тази седмица вече можем да се срещаме на открито и в дворовете с едно семейство (до 6 души), само на открито. На закрито все още нямаме право. Заведения, магазини, фитнеси и прочие са затворени. На 12.4 предстои да отворят магазини, ако всичко се движи по план. От вчера учениците са във великденска ваканция (май Лейди беше писала, че някои излизат по рано). Ваканцията е две седмици.
Имам да купувам на голямото дете дрехи, от Коледа са затворени магазините.

# 8 936
Значи все още имате доста неща затворени. Смятам, че е добре това, че отворяте много внимателно, докато междувременно хората се ваксинират, по принцип така се прави. Дай боже това да е последния локдаун.

# 8 937
Демек, във Великобритания искат да живеят като в България - всичко отворено? Постигнахме английската мечта.

# 8 938
  • София
На мен това за Великобритания ми мирише на пожелателно мислене от някой си,цитиран във вестника. Да кажат тамошните съфорумки де, ама не го виждам БоДжо като нашия вожд да излезе и да каже Край, свършИ!

# 8 939
Не е казал "край, свърши", по-скоро говори за отказ от светофарната система при сегашното положение - с ваксините и наличните в ОК варианти,  за евентуалните песпективи с нови варианти, за които няма имунен отговор, за това кое ще бъде приемливо за обществото като брой болни, за нови ваксини през следващите години и пр.
За доста неща говори, това е записът.
https://www.youtube.com/watch?v=4W6-aq8KhNQ&ab_channel=RoyalSocietyofMedicine

Общи условия

Активация на акаунт