COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 891
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 940
Мисля че следят какво се случва с вируса и заразените на двуседмична база. Отвориха училища, след две седмици позволиха навън срещи на две домакинства. Не помня кога ще позволят да се срещаме вътре две домакинства. Мисля от 29.3 беше отпускането, след това от 12.4. Децата тръгват май на 19.4, по спомен това беше датата, доста им е голяма ваканцията сега. Джонсън отдавна не съм го слушала.
Както казах, от тривиални причини чакам 12.4. Да пуснат намаления по магазините (😀😀), че сега Асда се правят на интересни като един от мониполистите. И часовникът ми чака да бъде затворен, че му сменихме батерия, ама не мисля да действаме с чук при затварянето му (пустия часовник много ме дразни). Абе....английски неволи, един часовникар няма отворен 🤣🤣

# 8 941
За Англия - децата вече се върнаха присъствено на училище, спортовете на открито са разрешени - отворени са футболни, баскетболни, голф игрища, както и откритите басейни. Могат да се събират 2 домакинста в градината. На открито важи "правилото за 6 човека".

От 12.04
     Отварят всички магазини, включително фризьорски и козметични салони
     В ресторантите и кръчмите могат да сервират храна и алкохол на клиенти, които седят на открито
     Фитнес залите и спа центровете могат да се отворят отново, както и зоологическите градини, тематичните паркове, библиотеките и читалищата
     Членовете на едно и също домакинство могат да вземат почивка в Англия в самостоятелно настаняване

От 17.05
    Хората могат да се срещат в групи до 30 на открито
     6 души или две домакинства могат да се срещнат на закрито
     Пъбовете, ресторантите и други места за гостоприемство могат да настанят клиентите на закрито
     До 30 души могат да присъстват на сватби или други житейски събития, като кръщенета
     Отворят развлечения на закрито като музеи, театри, кина и детски площадки
     Изпълненията и големите събития могат да се рестартират, но с ограничения за броя на аудиторията
     Хотели, хостели и B & B могат да отворят отново
     Международното пътуване за почивка може да се възобнови
     Груповите спортни занимания и упражнения за възрастни на закрито могат да се рестартират

От 21.06
Всички законови ограничения за социални контакти ще бъдат премахнати
     Нощните клубове ще могат да се отворят отново
https://www.bbc.co.uk/news/explainers-52530518

# 8 942
Оххх, Лейди, насмеша ме с басейните на открито. На 10-12 градуса. Детските площадки са отворени. Предполагам имат предвид по-големи увеселителни паркове.

# 8 943
3.04.- 1919 новозаразени (PCR 1269, БТА 650), 352 259 общо
- 18,02% от 10 648 проби (PCR 7748, БТА 2900), 16,37% само от PCR, ❗️22,41% само от БТА
- 69 177 активни случаи,  66 802 карантинирани
- 37 новозаразени медици, 52 новозаразени деца
- 10 521 хоспитализирани (+139), поне 208 новохоспитализирани, 758 интубирани (+5)
- 69 починали, 13 507 общо
- 3484 освободени от карантина и "излекувани", 269 575 общо
- 2 528 с Комирнати, 1 227 с АЗ и 238 с Модерна поставени дози, 100 564 с две дози, 502 078 общо
.
Благоевград  54
Бургас  256
Варна  216
Велико Търново  33
Видин  5
Враца  39
Габрово   6
Добрич  56
Кърджали  19
Кюстендил  31
Ловеч  32
Монтана   8
Пазарджик  40
Перник  48
Плевен  48
Пловдив   161
Разград  14
Русе  42
Силистра   25
Сливен  64
Смолян  26
София  86
София (столица)  481
Стара Загора  28
Търговище  34
Хасково  19
Шумен  17
Ямбол  31

# 8 944
  • София
Изглежда по - леко положението, но в понеделник ще е друго.

# 8 945
Може и да е заради изборите. Все пак тестваните последните няколко дена няма да могат да гласуват, та вероятно се тестват спешните?

# 8 946
Засега продължават да вървят надолу, а май разхлабиха вече някои мерки, отвориха училищата преди няколко седмици, нали така?
На 08.03. Отвориха училищата, от тази седмица вече можем да се срещаме на открито и в дворовете с едно семейство (до 6 души), само на открито. На закрито все още нямаме право. Заведения, магазини, фитнеси и прочие са затворени. На 12.4 предстои да отворят магазини, ако всичко се движи по план. От вчера учениците са във великденска ваканция (май Лейди беше писала, че някои излизат по рано). Ваканцията е две седмици.
Имам да купувам на голямото дете дрехи, от Коледа са затворени магазините.
Тук в Ирландия магазините също са затворени от 1 януари, но в магазините от типа на Теско може да се купуват детски дрехи. Секциите с мъжки и дамски дрехи обаче са затворени с прегради.

# 8 947
  • Там,където се събуждам щастлива.

Положението е скрита лимонка. Братовчед ми са в момента 3-ма човека в семейство с Ковид (може +3 те им деца) и никой не е в статистиката. Миналата седмица родителите на жена му се разболяха. Не са в статистиката. Масово се кара на тестове от аптеката, което значи че цифрите са други.

Ние чак от тази седмица имаме тестове в аптека, но предупреждават, че не се препоръчват за хора със симптоми и всеки положителен веднага да се тества за сигурност в нашето РЗИ. Тези тестове са предимно, ако смяташ да се виждаш с някого.

# 8 948
Само че има една огромна разлика - при децата няма единна система, в която да се въвеждат ваксините, а всичко минава през личните хартиени картони на децата.
Това не е вярно. Ваксинирането на децата се въвежда, както и всеки наш прегле в системата на Здравната каса. Можете да проверите всичките си прегледи и прегледите на децата си ако имате ПИК код.
Всяк година от училищата искат справка за направените ваксини и личният лекар само разпечатва справката.

# 8 949

Кое му е лекото, хоспитализираните растат.
За мен това е показателят.

# 8 950
  • София
Вчера минах по Витошка. Заведенията са претъпкани. Изобщо няма 30-50% г*з до г*з. Затворено отвсякъде, не това което министърът обясняваше - без покрив, без стени. Навсякъде затворено. А специално попитаха министъра за това. Или никой не му дреме за заповедите на Ангелов или той сериозно лъже

# 8 951
  • София
Вчера минах по Витошка. Заведенията са претъпкани. Изобщо няма 30-50% г*з до г*з. Затворено отвсякъде, не това което министърът обясняваше - без покрив, без стени. Навсякъде затворено. А специално попитаха министъра за това. Или никой не му дреме за заповедите на Ангелов или той сериозно лъже
Разбира се, че са със стени и покрив аквариумите, в тях работят климатици. Ама щом са ги приели за градини, за да се пуши в тях, сега как да кажат, че са на закрито. И да, нито има дистанция, нито мерки. Когато е топло времето е приятно човек да изпие кафе наистина на открито, че има и по няколко масички навън, но това сега си е подигравка. После ме питат защо се пеня толкова, заради ДО. Ами, защото мога да заведа сина си на ресторант или дори на бар на закрито, но не и на училище.

# 8 952
За втори пореден ден положителните са под 20%, което е ОК и ако това е тенденция след седмица ще потеглим към 15%
Дано вече сме минали пика когато отчетохме преди няколко дни 25% и около 5 хиляди заразени дневно.
Иначе четох, че в Солун редовно следели нивото на вируса във фекалните води и имало голямо увеличение в последните дни и се мислело за нови мерки.
Не знам след вечерните часове, излизането със смс от вкъщи, какво ще им е затягането. Вероятно гривни за проследяване.

# 8 953
  • София

Не знам след вечерните часове, излизането със смс от вкъщи, какво ще им е затягането. Вероятно гривни за проследяване.
Само ако знаеха, че с полумерки за няма и 10 дни могат да победят пандемията...Ама не могат всички да са като нас, уви.

# 8 954
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има ли някъде инфо в други държави с какви ваксини ваксинират приоритетните групи? У нас знаем, че РНК са заложени за 1, 2 и 3 фаза. Как е в САЩ, Израел, Англия и т.н? И какви ваксини залагат за нашите възрастни хора, които уж са във фаза 4?

Общи условия

Активация на акаунт