COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 084
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 970
От днес във ВМА всеки ден ще работи "зелен коридор" за ваксиниране

Всички желаещи, без записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират от 8.00 до 18 ч. в работните дни, както и от 9.00 до 17 ч. през почивните

http://epicenter.bg/article/Ot-dnes-vav-VMA-vseki-den-shte-rabot … nirane/245559/2/0

# 8 971
И в Надежда от утре
https://www.nadezhda.bg/novini/zelen-koridor-za-vaksinatziya-s-astra-zeneka-815/

Хубавото е, че е с предварително записан час

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 11:15 от Одри++

# 8 972
Не е само наш патент фалшивото картонче. Познавам хора от други нации, които се чудят за стикера в Австрия- кой лекар ще им залепи стикер в имунизационния картон без да им бие ваксина. Аз все пак мисля, че в Австрия ваксината няма да е задължително, защото и досега няма такава. Но ограничат ли хората от туризъм, стикерите ще станат интересен бизнес, обзалагам се.

# 8 973
За съжаление се сбъдват прогнозите че заради тежката епидемична ситуация ще имаме рекордно ниска избирателна активност. Към 9 часа едва 4,1%, за сравнение на предишните парламентарни избори към този час активността е била 6,5%. Аз лично тръгвам към урните. Съфорумци, гласувайте.

# 8 974
  • в страната на чудесата
Според мен не страх от ковид е причина за ниска активност - всички тези хора си щъкат напред назад, ходят с транспорт на работа и пр.
Липса на алтернатива е причина.

# 8 975
Малко преди девет гласувах и аз. Стаите бяха, както преди, една до друга, вътре влизаха по двама, прозорци плътно затворени. Аз бях с хирургическа маска, върху нея ффп2, много съм доволна, че не ме караха да махам маски.
От вълнение да свърши всичко по бързо не обърнах много внимание на правилата за безопасност като например дали пред мен дезинфекцираха машината, или дали тази, лоято ми взе л. Карта, беше с ръкавици. Освен това забравих, че си имам мой химикал, но пък бях с ръкавици, които изхвърлих.
Това е. Голямо чудене се чудих дали да ходя.....
ММ страда с температура след ваксинацията и през нощта съзря заговор, че съм го накарала да отиде вчера, за да не може да гласува днес..... ха ха.
Дано бързо да му минава, аман и с тия ваксини, много калпави ми се струват всичките с тези странични действия, които дават.

# 8 976
За съжаление се сбъдват прогнозите че заради тежката епидемична ситуация ще имаме рекордно ниска избирателна активност. Към 9 часа едва 4,1%, за сравнение на предишните парламентарни избори към този час активността е била 6,5%. Аз лично тръгвам към урните. Съфорумци, гласувайте.
Ами ти си закъснял Никола Simple Smile Минах към 8.30. Екипирана с маска и ръкавици, които в последствие изхвърлих. Всички от комисията в секцията бяха с маски. Преди да влезна в стаята ми пръскат ръцете с дезинфектант. В сградата няма и 2 минути време да съм стояла. Смятам, че беше безопасно за мен това приключение.

# 8 977
Не ме е страх от ваксината. Ще си сложа щом антителата ми намалеят. Този месец ще правя втора контрола.

Ън, извинявай, че ти се бъркам, но сега погледнах какво си писала в другата тема и продължаваш да си правиш диагностични тестове за общи антитела, които не ти дават особено полезна информация в случая.
Да не говорим за свободните интерпретации, че стойности от типа на 20-30-40 при референтна граница 15 на този тест конкретно могат да корелират с някакво ниво на защита. И няма особен смисъл да ги следиш и сравняваш тези общи антитела особено при тези ниски нива.

При положение, че ти е важно и ще продължаваш да си правиш тестове, направи си следващия път тест за неутрализиращи антитела, това са антителата, които пазят от заразяване и този тест може вече да ти даде някаква представи за нивото на защита, както след преболедуване така и след ваксинация.

Много подходящ за това е тестът на Abbott - Anti-SARS-CoV-2 IgG II Quant (VNT), който се прави вече от доста лаборатории у нас и за него вече има достатъчно натрупани данни и знаем какво може да се очаква като резултати.

# 8 978
UK
Правителствени планове за паспортна схема Covid ще започнат да бъдат изпробвани в Англия този месец на поредица пилотни събития.

Министрите се надяват пропуските да позволят безопасното връщане на спортни мачове, конференции и нощни клубове.

Длъжностните лица се стремят да намерят начин да позволят местата да се отворят отново, без да е необходимо социално дистанциране, а правителството заяви, че изпитанията също ще проучат как вентилацията и тестването при влизане могат да помогнат на публиката да се върне към масови събития.

Професорът от университета в Ливърпул Иен Бучан казва, че ваксинацията срещу Covid-19 няма да е необходима за тези, които участват в събития, за да опитат безопасното връщане на масови събирания.
 "Ваксинацията няма да бъде критерий за допускане до събития - просто ще има тест за частици жив вирус в носа ви."

Тези, които участват, ще трябва да вземат тест Covid в рамките на 36 часа след присъствието, казва той.
Те също така ще бъдат помолени да получат нов тест 5 дни след събитието за изследване.

Пилотните проекти ще продължат до средата на май и ще включват полуфинал и финал за Купата на Англия, Световно първенство по снукър в Шефилд, масово участие в Hatfield House в Хъртфордшир и няколко събития в Ливърпул, включително вечер в нощен клуб, бизнес конференция и кинопрожекция в града.

Първото пилотно събитие ще бъде комедийна вечер в Ливърпул на 16 април, където членовете на публиката ще бъдат тествани за Covid преди и след шоуто.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56630345

# 8 979
  • Стара Загора
Гласувах и аз. Толкова се изнервих, вън никой не чака. Влизам в училището. Не очаквах много хора Sad. Пред моята стая и съседната опашка от 15 тина човека. Иначе сега се излиза от друг вход, ама то какъв е смисъла като чакаме един върху друг. Стигам до вратата на стаята и там телефони за сигнали на един лист. Звъннах в РЗИ. Веднага вдигнаха, казаха  че ще изпратят проверка.  Влизам вътре давам си гласа и ми звънят от РЗИ за имената, казаха че тръгват.
Като чета из фейса на другите места отвън са чакали хората. На входа имаше кутия с маски  и дезинфектанти. В самата кабинка   за Гласуване също имаше.

# 8 980
  • София
Ако данните от статията са верни, то аз намирам избирателната активност за висока, предвид изключително утежнената обстановка у нас, в резултат на лошо и слабо управление на здравната криза:
8,2% e избирателна активност към 10 ч. Това обяви в ефира на NOVA социологът от „Тренд” Анастас Стефанов.

През 2017 г. към този час гласувалите бяха около 6.5%. Но по-сериозни сравнения могат да се направят в по-късен етап от деня. Повечето хора гласуват следобед”, обясни Тачев.

# 8 981
При нас даваме задължително дезинфектант на всеки, който влиза в секцията. Маски не ги караме да свалят.
Слаба активност.

# 8 982
Аз ходих да гласувам, но се върнах. В един тесен коридор, две успоредни опашки, на ръка разстояние, човек зад човек плътно, по около 20-30 броя всяка. Дистанция мираж. Съжалявам, че не снимах. Та то в заведение не са по-близо.
Единственото хубаво е, че в моята област бройките на 100000 намаляват.

# 8 983
Преди малко и аз гласувах - 40 човека опашки в тесен коридор, чакане от около 25-30 минути. Никаква дистанция. Дезинфектанти имаше на много места. Не се дезинфекцират клетките. Прозорците запечатани. Гласуващите с маски, не карат да се свалят.
Очаквам бум на случаите след 10 дни.

# 8 984
Има ли някъде инфо в други държави с какви ваксини ваксинират приоритетните групи? У нас знаем, че РНК са заложени за 1, 2 и 3 фаза. Как е в САЩ, Израел, Англия и т.н? И какви ваксини залагат за нашите възрастни хора, които уж са във фаза 4?

Великобритания - здравните работници бяха ваксинирани още декември с Файзер.
Възрастни близки (над 80) са ваксинирани с Астра Зенека. Мой близък (около 50) бе ваксиниран в петък с Файзер.
Това е от лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт