COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 528
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 210
Голяма глупост е това, РНК ваксини да се дават на ЛЛ за ваксинация. Освен, че ще затрият количества, ще ваксинират хора с унищожени ваксини, и реално хората няма да са защитени. Конкретно за София е пълна глупост да се случва това. Достатъчно е да има 3-4 центъра, които да ваксинират. Същите центрове, които имат вече достатъчно опит - ВМА, Александровска, Пирогов. Дано някой се сети и коригира навреме  това поредно неудачно решение.

# 9 211
Аз също мисля, че не е добра идея личните лекари да ваксинират с РНК ваксини, защото те са много по-чувствителни на температури и на разтръскване. По-добре щеше да е с тях да се ваксинира във ваксинационните центрове, там има по-голяма вероятност и да ги складират и да ги поставят правилно. Може и да греша де, но така ми се струва.

# 9 212
Не ми се струва добра идея личните лекари да слагат РНК ваксини. Имам опасения относно съхранението и поставянето. Дано не съм права. Отново липсва всякаква организация, цари пълен хаос, къде и как потъват ваксините - никой не знае.

Против съм присъственото обучение на този етап. Не разбирам как изобщо се обсъжда подобно нещо при такива цифри и при над 10 000 в болниците. Давам си сметка как децата понасят всичко това, колко е трудно и за ученици, и за родители, но просто не е логично точно в този момент да ги върнат обратно в училище. Ако се спазваха някакви мерки и имаше контрол - да, но за всички е ясно, че това не се случва.

# 9 213
Наистина получаването  на РНК ваксини от личните лекари откакто го чух някак не ми вдъхва доверие. Едва ли те ще имат подходящи условия за захранение. Повече вяра имам на ваксинацонните центрове, не знам кой е взел това решение и защо.

# 9 214
Защо да не е добра идея ...
Нали самите лични лекари от месец плачат, че имали много записани още от началото на годината, но искали пфайзер и модерна.
Тези два, три флакона дето ги получават могат да ги сложат за 2 часа. При този интерес нямам притеснения, че ще останат, но не ми е удобно да звъня на лл, все пак не съм от приоритетните и ще си чакам датата от електронния регистър.
FreshBreeze,
Информацията за отваряне на кабинети за хора над 65 години е от вчера след среща на ваксинационния щаб, но вероятно в следващите дни самите болници ще ги анонсират, както си анонсират зелените коридори за АЗ

# 9 215
От фб страницата на Александровска (понеже обсъждахме различни аспекти на ваксинирането при автоимунни заболявания):

Доц. Любомирова настоява пациентите с ХББ, диализните и трансплантираните пациенти категорично да се ваксинират, защото са рискови за по-сложно протичане на ковид-инфекцията. Пациентите с автоимунни заболявания като напр. лупусен нефрит или специфични имунни нефропатии трябва да се ориентират към РНК-ваксини, съветва специалистката.

# 9 216
  • София
ЕМА не промени ли изискванията за съхранение на иРНК ваксините, или аз помня нещо грешно?

# 9 217
  • София
Като чух, че ЛЛ ще слагат Файзер веднага си зачудих как ще ги съхраняват. Имат ли условия? Това с безплатни тестове в Австрия дава комфорт и удобство . Много по - спокойно е сам да се провериш, а не в лаборатория.
Данните от вчера хич не ме успокояват.
Като чета как този или онзи доктор ни призовават да се ваксинирам и съм като бушонирана. Нито избор , нито наличност . Ние още с първо ваксиниране нямаме резултат, а след 5 месеца ще тропа на вратата повторна нужда от такова. Ако новите мутации се повлияват, де...
И така 2 пъти годишно всички ще слагаме Ковид ваксина?

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:23 от Мигла

# 9 218
  • София
"От агенцията съобщават, че са дали положително мнение за разрешаването на транспортирането и съхранението на флакони с ваксината при температури между минус 25 и минус 15 градуса, каквито са температурите на стандартните фармацевтични фризери. Съхранението им в подобни условия обаче не може да продължи повече от две седмици." - ето за РНК ваксините.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/26/4190708_vaksinata_na_pfa … e_suhraniava_pri/

# 9 219
Току що чух по новини (тв7), че отварят зелени коридори към ваксинационните центрове за приоритетна група 4(?), хора над 65 г. + над 45 г. с хронични заболявания, за ваксинация с РНК ваксини. Дано да е вярно. Няма нужда от записване.

# 9 220
Аз като цяло имам съмнения, че интересът към РНК ваксините ще е кой знае колко голям. Искрено се надявам да се лъжа. Но оставам с впечатление, че по-голямата част от хората, които искаха, вече се ваксинираха. Около мен има много хора, които уж чакат РНК ваксини или Спутник, но като ги поразпиташ по-подробно за съображенията им, става ясно, че по-скоро не са склонни да си сложат никаква ваксина и засега просто се ослушват и отлагат. Естествено, има и такива, които категорично очакват Пфайзер и Модерна и ще се възползват от възможността, но ми се струва, че няма да видим голямото "отпушване", поне не скоро. В тази връзка са и опасенията ми, че ще има отворени флакони, но няма да има достатъчно желаещи. Лично аз бих предпочела да си сложа ваксина във ваксинационен център, където се очаква желаещите да са повече, а не при ЛЛ, където кой знае кога е отворен флакона и как е съхраняван.

# 9 221
Интересно какво се случва с непоставените дози. Гледам в портала данните от вчера, конкретно за АЗ. Има градове, в които са поставени 1, 2, 3 дози. В други са повече, но отново цифрата на единиците е под 5. Нали при Астра бяха по 10 дози във флакон? Почти не виждам поставени дози кратни на 10. Какво се случва с останалите? Отворен флакон може ли да бъде ползван и на другия ден? Ако не, то тогава голяма част отива в коша.

# 9 222
"От агенцията съобщават, че са дали положително мнение за разрешаването на транспортирането и съхранението на флакони с ваксината при температури между минус 25 и минус 15 градуса, каквито са температурите на стандартните фармацевтични фризери. Съхранението им в подобни условия обаче не може да продължи повече от две седмици." - ето за РНК ваксините.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/26/4190708_vaksinata_na_pfa … e_suhraniava_pri/
Само дето в кабинетите на ЛЛ няма фармацевтични фризери, а повечето са с някакви стари хладилници от миналия век, които едва ли могат да поддържат температура по-ниска от 2-3 градуса.

# 9 223
Моят ЛЛ не ваксинира.
Не че ме интересува вече, но все пак да кажа.
И моя, дори е против ваксинирането.

# 9 224
Току що чух по новини (тв7), че отварят зелени коридори към ваксинационните центрове за приоритетна група 4(?), хора над 65 г. + над 45 г. с хронични заболявания, за ваксинация с РНК ваксини. Дано да е вярно. Няма нужда от записване.

Според мен щеше да е по-удачно да си карат по Регистъра, просто на хората от Фаза 4 да предлагат на място избор (ако няма избор за всички на този етап). Тези кабинети, без записване, предполагат висене на опашка от възрастни и хора със заболявания?

Да се допълня, че за възрастни, които не биха могли да се запишат сами или от близки, може да има телефон за записване, или вариант при ЛЛ.

А каква е тази тв7, нещо не намирам

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:48 от FreshBreeze

Общи условия

Активация на акаунт