COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 450
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 225
Брънзалов днес каза, че не мисли, че струпването в залите след изборите ще доведе до покачване на заразените. Смята, че повечето от членовете на комисиите  били ваксинирани. Аз познавам двама души, които бяха членове от комисии и не са ваксинирани, и двамата не искат. Сигурно не малък
процентт от тези в залите не са били ваксинирани. 24 часа в едно затворено пространство, гледах снимки на хора със свалени маски в залите - не може това да не е риск.

# 9 226
Мен повече от съхранението, ме притеснява, че пак ще ги струпат на куп.
Толкова ли не може да се създаде организация да се развозват до ОПЛ, а не те да се купчат, като стадо.

# 9 227
Току що чух по новини (тв7), че отварят зелени коридори към ваксинационните центрове за приоритетна група 4(?), хора над 65 г. + над 45 г. с хронични заболявания, за ваксинация с РНК ваксини. Дано да е вярно. Няма нужда от записване.

Според мен щеше да е по-удачно да си карат по Регистъра, просто на хората от Фаза 4 да предлагат на място избор (ако няма избор за всички на този етап). Тези кабинети, без записване, предполагат висене на опашка от възрастни и хора със заболявания?

А каква е тази тв7, нещо не намирам
Гледам Булстатком, мисля че е техен новинарски канал, цял ден имат само новини.

Недомислено ми е това с ваксинирането от лл. Не знам дали другаде се прилага (във Великобритания не) или е част от българския модел.

# 9 228
Аз и не бих се ваксинирала при личната. Ако не дай си Боже стане някаква реакция, какво ще те прави тя.

# 9 229
Казаха, че предишните списъци при личните лекарите вече не били актуални. Хората, които искали да се ваксинират при личните лекари трябвало да звънят пак и да се запишат.

# 9 230
Мен повече от съхранението, ме притеснява, че пак ще ги струпат на куп.
Толкова ли не може да се създаде организация да се развозват до ОПЛ, а не те да се купчат, като стадо.

И на мен ми се струва безумна тази организация, унизителна за личните лекари и създаваща риск за съхранението - тези хладилни чанти колко са хладилни, добре ли си вършат функцията и т.н. Кунчев го питат няколо пъти, не може ли да се организира по друг начин, а той е много учуден, "Ама то ние винаги така си ги даваме ваксините, открай време". Това не може да е аргумент, да не подобриш един процес. Нямали финансов ресурс да го направят - това също ми е безумно, на базата на всички разходи, които държавата прави за борба с Ковид.

# 9 231
Скрит текст:
Току що чух по новини (тв7), че отварят зелени коридори към ваксинационните центрове за приоритетна група 4(?), хора над 65 г. + над 45 г. с хронични заболявания, за ваксинация с РНК ваксини. Дано да е вярно. Няма нужда от записване.

Според мен щеше да е по-удачно да си карат по Регистъра, просто на хората от Фаза 4 да предлагат на място избор (ако няма избор за всички на този етап). Тези кабинети, без записване, предполагат висене на опашка от възрастни и хора със заболявания?

А каква е тази тв7, нещо не намирам
Гледам Булстатком, мисля че е техен новинарски канал, цял ден имат само новини.

Недомислено ми е това с ваксинирането от лл. Не знам дали другаде се прилага (във Великобритания не) или е част от българския модел.

В Англия лл не е като в България - на мед. центрове са. Мен ме ваксинираха с АЗ в нашия мед център. Майка ми и мм са с Пфайзер - те ходиха до ваксиналния център.

# 9 232
Моят ЛЛ не ваксинира.
Не че ме интересува вече, но все пак да кажа.
И моя, дори е против ваксинирането.

Моят не е против, но не смогва физически.
Има 3000 пациента, ако почне и ваксини да слага, трябва да зареже прегледите.

# 9 233
UK
Ефектът на ваксините върху предаването все още не е напълно известен

Правителствените научни съветници предупредиха, че евентуалното смесване на закрито е "много вероятно" да доведе до възраждане на хоспитализациите и смъртните случаи във Великобритания.

Проф. Греъм Медли, член на Научно-консултативната група за извънредни ситуации, заяви пред предаването „Днес“ на BBC Radio 4: „Наистина зависи само от въздействието на ваксинацията, особено от предаването, така че дали хората може да се заразят и да предадат вируса. И ние просто не знаем това. "

Той каза, че все още не е ясно какъв ефект ще има разпространението на ваксината върху хода на пандемията след три или четири месеца.

„Единственото нещо, в което можем да сме сигурни, е, че не знаем точно какво ще се случи - но знаем, че тъй като ваксината не е 100% ефективна, ще има известно предаване и ще има някои пробив на имунитета. "

Запитан дали носенето на маски и социалното дистанциране ще трябва да продължат и след края на 21 юни, той каза: „Да, така че количеството инфекция и смърт зависи не само от ваксината, но и от това, което всъщност правят хората."
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56646554

# 9 234
  • Немция
Короната извън контрол в Бразилия: вариант Р.1 бушува - страната се превръща в глобална заплаха.

Около 63 000 мъртви - само през март. Това е тъжният резултат от кризата с ковид в Бразилия.
"Нито едно събитие в историята на Бразилия не е коствало толкова много животи в рамките на 30 дни “, казва в интервю международно известният лекар Мигел Николелис. Пандемията е абсолютно извън контрол. Ако не се предприемат действия, „вероятно ще имаме половин милион смъртни случая от корона през юли“.

https://www.fr.de/politik/brasilien-corona-mutante-p1-bolsonaro- … mie-90315483.html

# 9 235
Малко по-конкретни новини сега от включване пред РЗИ Бургас пред Нова: част от получените рнк раздават на личните лекари, останалата част - за ваксиниране през портала, докъдето стигне, и в 10 кабинета за цялата Бургаска област, където без записване ще ваксинират с рнк възрастни хора. Тази седмица 80+ години, другата - 70+ години.

Допълвам с цитат:
05.04.2021 От 06.04.2021г всички общопрактикуващи лекари на територията на област Бургас ще разполагат с ваксина AstraZeneca и иРНК ваксина за записаните пациенти от тяхната пациентска листа - лица над 65 години с хронични заболявания.
За всички възрастни хора над 80 годишна възраст /41-ви и под 41-ви набор/ са осигурени коридори за ваксиниране с AstraZeneca и иРНК ваксина в следните лечебни заведения: МБАЛ Карнобат, ДКЦ 1, ДКЦ 2, МДЦ Вива, МЦ 2, МЦ Бургасмед, МЦ-ОМЦ Царево, МЦ Поморие, МЦ Айтос и МЦ Руен в работното време на съответното лечебно заведение.
Продължава да функционира „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират с AstraZeneca. Имунизации ще се извършват в следните кабинети:
МЦ "Св. Николай Чудотворец" на територията на УМБАЛ-Бургас – денонощно
РЗИ-Бургас – от понеделник до петък 09:00-16:00ч
КОЦ-Бургас – събота и неделя от 09:00 до 16:00ч

http://www.rzi-burgas.com/index.html

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 12:22 от FreshBreeze

# 9 236
Преди десетина дни слушах един ЛЛ да обяснява защо много от колегите му не искат да се занимават с ваксини - казва, ако се спазват всички инструкции, не мога да сложа на повече от 20 човека на ден, и не мога да се занимавам с никой друг, няма време.
Каза и други интересни неща - напр. според него в България войната с ковид е изгубена и ваксинацията изостава безвъзвратно.

# 9 237
Mисля, че е добре и джипитата да ваксинират с рнк ваксини, трябва да се отбележи, че ваксините винаги не достигат каквото и да се се говори по медиите. Няма да остане нито една неоползотворена доза, тези ваксини могат да седят няколко дни на 2-3C без да се развалят така, че няма да е проблем да се съхраняват и от джипитата.

# 9 238
По Нова имаше и включване от СРЗИ - лични лекари чакат на опашка с хладилни чанти. Дават им по 2 флакона Пфайзер и 2 Модерна. И неограничено количество Астра Зенека.

Най-удачно ми се струва количествата да се разпределят по ваксинационните центрове, а не личните лекари да се трупат на опашки и да ги пренасят в хладилни чанти. Да, пред центровете може да стане струпване, но това е напълно възможно и пред кабинетите на ЛЛ. Кабинетът на моята ЛЛ например е в дълъг коридор в болницата, заедно с още поне десетина други кабинети. Ваксинационният център е в същата болница, даже на същия етаж с кабинетите на ЛЛ, но в друго крило на сградата. 

# 9 239
Преди десетина дни слушах един ЛЛ да обяснява защо много от колегите му не искат да се занимават с ваксини - казва, ако се спазват всички инструкции, не мога да сложа на повече от 20 човека на ден, и не мога да се занимавам с никой друг, няма време.
Скрит текст:
Каза и други интересни неща - напр. според него в България войната с ковид е изгубена и ваксинацията изостава безвъзвратно.
По принцип е прав - повечето работят сами/без мед. сестра/ - трябва да оправя документация, а и после да проследи 15мин ваксинирания....
В най-перфектния случай 4 човека за час, без други пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт