COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 246
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 945
Цифрите си растат, прогресивната тенденция е на ред. Щом и за сравнително познат човек разбрах днес, че е заразен - положението никак не е розово. Както казах по-рано - март като нищо да стане новия ноември.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 00:59 от daisy12

# 946
  • Варна
Седмицата преди изборите щяло да има зелени коридори и ваксини колкото щеш, почакайте още малко.
Какво значи ваксини колкото щеш, каква бройка?

# 947
За изминалото денонощие:

2198 нови случаи / 12167 теста,
93 починали,
5307 хоспитализирани,
440 в интензивно отделение.
Mного починали като за обикновен делничен ден, нещата вървят на зле, въпросът е само до колко зле ще отидат.

# 948
  • Pierrefonds, CA
Гледам цифрите и още повече се питам защо нямаме журналистика. Имаме набедена такава. Следя журналиста Георги Тошев, който в момента е в Занзибар. Щял да прави филм за българите, които отворили бизнес там и са се отдали на сърф, бира и танци. И множеството му пляска.
Жестока действителност.

Георги Милков и той е там:). На 3ти март сложил българското знаме на терасата на хотелската му стая, хванал и океана в кадър и написал поздрав във ФБ:)

# 949
Вчера чакам в чакалнята на зъболекаря, той закъснява с часовете, та си отчаках. Идват две дами, явно майка (придружител, доколкото разбрах) и дъщеря, на възраст ок. 40 и ок. 70 г. Дъщерята казва: свалям маската, че да подишам... каза същото и на майка си. А пък маската на майката беше толкова мръсна и захабена, вероятно я ползва от 1 година.
Толкова за вярата във вируса и уважението към другите,  например към другите в чакалнята, които 1 час чакахме с правилно поставени маски.

# 950
Дъщерята казва: свалям маската, че да подишам... каза същото и на майка си. А пък маската на майката беше толкова мръсна и захабена, вероятно я ползва от 1 година.
И аз много се дразня на хората, които казват на маските парцали. Ами парцал си я направил ти самият! Хората масово ползват маски за еднократна употреба седмици наред. А за платнените да не говорим. Там дори и да ги перат, не ги подменят, когато загубят външния си вид. После маските им виновни.
Или пък тези, които се оплакват, че се обриват. Ами то има качество и качество. Човек трябва да закупи такъв продукт, с който да му е комфортно.

Цифрите си растат, прогресивната тенденция е на ред. Щом и за сравнително познат човек разбрах днес, че е заразен - положението никак не е розово. Както казах по-рано - март като нищо да стане новия ноември.
И аз така си мислех, но бройката не расте, а се колебае. Ту нагоре, ту надолу.
Ако бяха върнати всички ученици, щяхме да се повторим на 100%. Но понеже се въртят класовете в училище, нямаме пик.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 05:29 от Mia Rulana

# 951
Никой не си мисли, че епидемията е приключила, просто според нашите си върви по план.
Върви по план масово заразяване, което си е направо масово убийство в някои области на България предвид неадекватните болнични грижи.
Ето населението на Смолян се е стопило с половин процент от началото на пандемията, т. е за една година.

# 952
  • София
Никой не си мисли, че епидемията е приключила, просто според нашите си върви по план.

Обаче пазят плана в дълбока тайна. Толкова дълбока, че всички се досетихме.

Когато прочетох вчера за това, че са пуснали системата се зарадвах, викам си, най-после малко ред да внесат. Но на второ замисляне вече не съм толкова сигурно като виждам какво пишете.  На мен ми изглежда като да я пуснаха, защото хората много я искаха, но се съмнявам да свърши работа и ще се повтори това, което стана и с приоритетните групи - доста хора са заявили в списъка, обаждат им се, а те не отиват и ваксините стоят отворени и или трябва много бързо да извикат други хора по списъка, или да хвърлят ваксините заради изтекъл срок на годност. Човешкият фактор винаги прецаква нещата, защото е ирационален точно в моментите, когато трябва да е рационален.

Брифинга не го гледах, а след вашите разкази и не искам, че ще се ядосам. Обаче вчера по радиото попаднах на интервю с нашенски лекар в Германия, не разбрах кой е и каква му е специалността, но той разказваше за руската ваксина, че проблемът на руснаците е в липсата на високотехнологични възможности и затова се нуждаят от западняшките компании, за да могат да произвеждат (явно за рнк ваксините ставаше въпрос, но не разбрах много добре). За новите щамове се изрази така - сега 10 заразяват 30. Каза, че на своята страница е сподели видео какво се случва с хората, стигнали до тежко състояние при заразяване. Направил го е, защото много хора подценяват последствията от боледуване и затова не искат да се ваксинират. Мисля да ги гледам тези дни, ще видя в хисторито на БНР точно за кого става въпрос.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 06:52 от Andariel

# 953
  • 1st floor
Тази декларация дали ще могат да ми я разпечатат от телефона във фотото, нямам принтер вкъщи?
Или да я свалям на флашка?
Сваляш на флашка и отиваш в офис уан или друг такъв магазин. Принтват за секунди за малко пари. Не става с фото.
В повечето копирни центрове има мейл, на който може да изпратиш файла за принтиране. В Офис 1 със сигурност. Дори не е нужна флашка.

# 954
  • София

.....доста хора са заявили в списъка, обаждат им се, а те не отиват и ваксините стоят отворени и или трябва много бързо да извикат други хора по списъка, или да хвърлят ваксините заради изтекъл срок на годност. Човешкият фактор винаги прецаква нещата, защото е ирационален точно в моментите, когато трябва да е рационален.
Успях да запиша мен и мъжа ми за 15.03 във ВМА за РНК ваксина, държа да е такава специално за мен тъй като ми предстои инвитро опит след 2 месеца и искам втората доза да е поставена по-бързо.
Не съм обърнала внимание на текста, че ако липсва ще се постави каквато има и честно казано това ме притесни, предполагам, че това ще се разбере на място и в такъв случай , ако ми предложат АЗ ще откажа, не бих искала да прецаквам дози и т.н .
Какъв е смисълът да има опция да избираш като това няма да се спази, добре би било по някакъв начин да се провери и ако няма желаната ваксина да се освободи часа за други хора.

# 955
  • на пистата
Къде гледате дневните случаи където пише и бройката на заразените деца?

# 956

.....доста хора са заявили в списъка, обаждат им се, а те не отиват и ваксините стоят отворени и или трябва много бързо да извикат други хора по списъка, или да хвърлят ваксините заради изтекъл срок на годност. Човешкият фактор винаги прецаква нещата, защото е ирационален точно в моментите, когато трябва да е рационален.
Успях да запиша мен и мъжа ми за 15.03 във ВМА за РНК ваксина, държа да е такава специално за мен тъй като ми предстои инвитро опит след 2 месеца и искам втората доза да е поставена по-бързо.
Не съм обърнала внимание на текста, че ако липсва ще се постави каквато има и честно казано това ме притесни, предполагам, че това ще се разбере на място и в такъв случай , ако ми предложат АЗ ще откажа, не бих искала да прецаквам дози и т.н .
Какъв е смисълът да има опция да избираш като това няма да се спази, добре би било по някакъв начин да се провери и ако няма желаната ваксина да се освободи часа за други хора.
Сериозно ли ще постаяш ваксина преди опит за инвитро? Изрично предупредиха жените, които планират бременност в следващите 6 месеца, да не се ваксинират.

# 957

Сериозно ли ще постаяш ваксина преди опит за инвитро? Изрично предупредиха жените, които планират бременност в следващите 6 месеца, да не се ваксинират.

Много се извинявам, че се намесвам. В САЩ мнението е доста по-различно. И не само в САЩ. Поздравявам потребителката за решението ѝ да се ваксинира преди инвитро. Нещо, което ще направя и аз в същото положение.

# 958
В София почти двойно от миналата седмица ми се струва((
По Нова сега казаха за Враца, че много деца и дори бебета са заразени и карат тежко. Май почва да удря и децата.

04.03. - 2198 новозаразени (PCR 1058, БТА 1140), 255 381 общо
- 18,07% от 12 167 проби (PCR 6121, БТА 6046), 17,28% само от PCR, 18,86% само от БТА
- 34 237 активни случаи, 32 464 карантинирани
- 56 новозаразени медици, 85 новозаразени деца
- 5 307 хоспитализирани (+214), 440 интубирани (+15)
- 93 починали, 10 506 общо
- 1 638 освободени от карантина и "излекувани", 210 638 общо
- 6 978 с Комирнати, 12 269 с АЗ и 1 129 с Модерна поставени дози, 46 712 с две дози, 268 544 общо
.
Благоевград  112
Бургас  54
Варна  142
Велико Търново   56
Видин  4
Враца  65
Габрово   28
Добрич  30
Кърджали   15
Кюстендил   85
Ловеч  33
Монтана   30
Пазарджик  51
Перник  23
Плевен  115
Пловдив  183
Разград  15
Русе  56
Силистра   48
Сливен  48
Смолян  28
София  60
София (столица)  607
Стара Загора  98
Търговище   5
Хасково  47
Шумен  119
Ямбол  41

# 959
  • Където морето целува небето...
85 новозаразени деца!!! И това при положение, че от един карантиниран клас се тестват едно или две деца, а в семействата може би изобщо не се тестват, ако родителите са +.

Общи условия

Активация на акаунт