COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 770
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 960
Затова пък бг мама излезе с подписка да се връщат гимназистите в училище
Не съм против подписката, просто съм за цялостни мерки- поне ресторанти и подобни отново да не работят. Вече е топло, има къде да се ходи навън, ако желаят да се събират хората.

# 961
  • sofia
Ако има масова ваксинация, редно е да има и мерки.

# 962
И Пирогов спира плановия прием от понеделник. Не знам какво значи това. Едва ли е хубаво

# 963
  • в страната на чудесата
И Пирогов спира плановия прием от понеделник. Не знам какво значи това. Едва ли е хубаво
Не е никак хубаво...

# 964
  • През девет планини в десета...
Има ли някъде информация какви доставки на ваксини се очакват, вид на ваксина, бройки, дати. Майка ми запазила час в новата платформа и избрала Модерна, те с баща ми са пенсионери и ето на, объркали ваксините. Знам, че Модерна е в много малко количество и то само в София се слага, и сега един вид са се прецакали. Казах и 100 пъти да избере Пфайзер... Сега като няма Модерна и ще им сложат АЗ. Може ли да корегира нещо в платформата или не...

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 08:57 от зелено камъче

# 965
Спирането на плановия прием е напълно безсмислено ако не е съпроводено с други мерки. Излиза, че вирусът се разпространява само в болниците, което, разбира се, не е вярно. Значи, народът може да ходи свободнопо кръчмите, в казината, на конгреси,семинари и екскурзии,  само болните не могат да се лекуват -т.е. всичко друго е неотложно, само те могат да чакат. Ясно е, че и след тази "мярка" вирусът ще продължи да се разпространява и тогава какво? Плановият прием в болниците вовеки веков ли ще стои спрян? Пуснали сме вируса на свобода и като превантивна мярка сме оставили болните без лечение. Найс, а?!?

# 966
  • София
Добрата новина е, че отново ще залежат ужасно много бройки от АстраЗенека и ще отворят зелените коридори...

# 967
  • Буркина Фасо
Затова пък бг мама излезе с подписка да се връщат гимназистите в училище
Не съм против подписката, просто съм за цялостни мерки- поне ресторанти и подобни отново да не работят. Вече е топло, има къде да се ходи навън, ако желаят да се събират хората.
да бе, баш кръчмите да не работят.
не може ли фитнесите, фризьорските салони, моловете да не бачкат ?

# 968
  • София
За спирането на плановия прием проф. Богов, Александровска, обяснява така:
По думите му, това покачване на новозаразените е естествено развитие на вирусите, мутациите също и сега се залага на личната отговорност на всеки един с намерението, че повече ще бъдат ваксинирани, за да го няма натискът върху болниците.

"Спирането на плановия прием е по-скоро предпазна мярка за болниците, отколкото за населението", допълни проф. Богов.

Това, че един човек е ваксиниран, не го освобождава от отговорността да пази околните, смята той.

# 969
  • Където морето целува небето...
Спирането на плановия прием, на фона на цялата останала разпуснатост е меко казано потресаващо. Казвам го и от лична гледна точка, защото ми предстои такъв прием и броя дните с надежда да не го спрат и там, където ще бъдем. Но пък ми остава утехата, че след като не мога да лекувам детето си, то може да отида да се напия в някоя кръчма.
Около нас се множат случаите на деца със симптоми, уж настинка или вирус от училище.

# 970
  • София
Има ли някъде информация какви доставки на ваксини се очакват, вид на ваксина, бройки, дати. Майка ми запазила час в новата платформа и избрала Модерна, те с баща ми са пенсионери и ето на, объркали ваксините. Знам, че Модерна е в много малко количество и то само в София се слага, и сега един вид са се прецакали. Казах и 100 пъти да избере Пфайзер... Сега като няма Модерна и ще им сложат АЗ. Може ли да корегира нещо в платформата или не...
Всичко правилно са направили родителите ти - в регистъра няма възможност за избор между Пфайзер и Модерна, избира се между аденовирусна ваксина и uРНК, третата възможност е "без значение".

# 971

Аз не се загледах много в системата като ММ се регистрираше, но ми се струва, че Файзер и Модерна бяха на една опция (т.е. между тях двете не можеше да се избира), но може и да бъркам.

# 972
Не може да се избира между Пфайзер и Модерна, в една категория са, РНК.

# 973
  • вкъщи
Аз така чаках почти два месеца за операция.. Дори когато ги разрешиха пак чаках, защото с приоритет бяха доказано онкологичните. Беше адско напрежение и болки. Наистина е безумно това да е единствената мярка.

# 974
Maлко оптимизъм в темата на фона на 3 вълна

Френски вирусолог: Еволюционният потенциал на COVID-19 е изчерпан, той се превръща в обикновен сезонен вирус

Членът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина, заяви, че „еволюционният потенциал“ на вируса COVID-19 е на път да бъде изчерпан, съобщава "Le Figaro". „Когато стигне до този край, той ще се върне в редиците на обичайните сезонни вируси, които причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания“, каза специалистът.  Според Лина имунитетът „след инфекция и след ваксинация“ започва да влияе на вируса. „Ако иска да продължи да се разпространява в човешката популация, трябва да се адаптира и да се развива. И точно това прави сега“, казва вирусологът, визирайки появата на нови щамове.
„Може би сме във фаза, в която този вирус е завършил своята еволюция и сега наближаваме края на пандемичната фаза, за да се върнем към фазата на незабележима циркулация“, предположи експертът.

https://trud.bg/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B … 0%BD%D0%BE%D0%B2/

Общи условия

Активация на акаунт