COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 324
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 335
Не мисля, че тази жена е лекар. Нещо не ми се струва реално лекар да се излага така - поне би си замълчал.

# 1 336
Недоволна, ти имаш ли някой познат да го е изкарал леко и, по възможност, да не е умрял. Не омаловажавам проблема, даже напротив, но постовете ти са все едни такива отчайващи.

# 1 337
  • в страната на чудесата
ТЯ щеше да има и неумрели, ако докторите знаеха математика...

# 1 338
Недоволна, ти имаш ли някой познат да го е изкарал леко и, по възможност, да не е умрял. Не омаловажавам проблема, даже напротив, но постовете ти са все едни такива отчайващи.
Да имам. При това хора, които поради наднормено тегло, а единият и поради възраст и други неща би трябвало да имат сериозни проблеми. Изобщо всичко с този вирус е като руска рулетка!

# 1 339
  • София
Ох, Ли Лу, опасявам се, че има твърде много лекари, които говорят нелепици... Иска ми се да се изненадам и шокирам на историята за тази, ама не мога, абсолютно реална ми е. Че те и по телевизиите колко медицински лица казаха, че няма да се ваксинират сега, защото .... нещо си там безумно. Че той самия Мангъров малко ли приказки изприказва, първо рак щеше да се хваща, после безплодие. Трагична история.

# 1 340
Aми колега след една определена възраст човек става доста уязвим за това заболяване особено ако има някакви хронични заболявания.

# 1 341
Интересно е, че активно списващите тук нямат познати, които просто са прекарали вируса. То е починали, увредени, в болница на кислород.....

# 1 342
Да имам. При това хора, които поради наднормено тегло, а единият и поради възраст и други неща би трябвало да имат сериозни проблеми. Изобщо всичко с този вирус е като руска рулетка!

Според мен има и някакви генетични фактори, недотам разгадани. И ако попадаш в тази група, има риск да изкараш болестта по-тежко. Но ако си млад, здрав и т.н. шансовете са ти по-добри, отколкото ако си по-възрастен, с диабет, наднормено тегло и т.н.

# 1 343
  • София
Интересно е, че активно списващите тук нямат познати, които просто са прекарали вируса. То е починали, увредени, в болница на кислород.....

Аз имам доволно много познати, които си го преминаха без много драми. Писала съм, оспорвали са, не ми се спори просто.
Здравните власти по света отдавна са публикували данни - Х леки случаи, У тежки, Z критични. Тук си е форум и си граничи със спекулация - колко линейки хвърчели на ден, кой какви случаи познавал. Така не се прави статистика, то е ясно. Споделяме си и така.

# 1 344
A, не си измислям, Роналд. Споделям.
Иначе, имам познати, изкарали вируса, трима съседи и майка ми.

# 1 345
  • София

Аз! Буквално нямам нито един познат, на когото се е наложило да стига до болница или починал. През ноември имах чувството, че всеки втори е болен.

П.П. Сетих се един, който влезе в болница при първата "вълна" миналата пролет.

# 1 346
  • на пъпа на Златията
В съседната тема заваляха   оплаквания че  нещо ги  притеснява  в здравето.
Та като върнах назад  15-тина дена   се сетих че от 01.02 до 14.02 Свети Трифон и Свети Валентин са спали отвити . Та много доктори сигурно знаят елементарна аритметика . И за това казват , е , сега  ви трябват 3 седмици да боледувате . Не е необходимо да знаят математика . .

# 1 347
mRNA ваксините почти имитират действията на вируса в тялото на човек защото са последно достижение в биотехнологиите. Съответно се очаква и реакцията на организама да наподобява такова както при истинска зараза. Разбира се няма и зрънце истина, че те са способни да заразят човек както истински вирус, задържат се в тялото 48ч. Т.е.невъзможно е човек да се зарази от ваксина и просто говорим за поредната конспиративна глупотевина. Около 1000 пъти се каза, че скоро ваксинираните трябва да се пазят поне 1 месец след ваксинацията защото са уязвими дори повече от неваксинираните.

# 1 348
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
При мен на работа от 4-ма по-близки колеги и 4-мата го изкараха леко като грип. Двама около 30 годишни, един около 50 и един към 60-така. Също семейството на едната ми братовчедка го изкара много леко - тя и мъжът й с много леки симптоми, детето 2-3 дни със сополи и това е. Просто хората които го карат леко не пишат по форуми за съвет - по форумите пишат хората със сериозни проблеми.

# 1 349
  • София
mRNA ваксините почти имитират действията на вируса в тялото на човек защото са последно достижение в биотехнологиите. Съответно се очаква и реакцията на организама да наподобява такова както при истинска зараза. Разбира се няма и зрънце истина, че те са способни да заразят човек както истински вирус, задържат се в тялото 48ч. Т.е.невъзможно е човек да се зарази от ваксина и просто говорим за поредната конспиративна глупотевина. Около 1000 пъти се каза, че скоро ваксинираните трябва да се пазят поне 1 месец след ваксинацията защото са уязвими дори повече от неваксинираните.
Пехоко, болднатото е, защото имунната им система е "ангажирана" така да се каже, след ваксината?

Общи условия

Активация на акаунт