COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 923
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 380
Тайс, няколко души тестнахме преди втория файзър. Имаха около 500-700 антитела по теста на Abbott, който дава положителен над 50, а протективен титър над 1050.
Но нямам данни от филда така да се каже за повече хора.
Според големите серии след трета седмица първа доза Астра дава антитела, а след пета протекция за фаталитет...
Мерси!
Не ти разбрах всичката терминология, но схванах.
Фаталитет равно ли е на ...ритане на камбаната.
Да Simple Smile

# 1 381
За пореден път се убеждавам, че на почти всички лекари у нас им липсва дори елементарно логическо мислене. Май трябва да добавят и кандидат студентски изпит по математика.
Значи някоя частица от не размножаващ се вирус ще удари слабите места на ваксиниран, докато размножаващият се на воля вирус след заразяване няма да го направи.
И не лежете на теорията, че вирусът убива само тези с голямо наднормено тегло. Мой познат, малко над 60-те, здрав, слаб (дори и повече от нужното), без заболявания, непушещ и добре хранещ се, не успя да се пребори с вируса въпреки усилията на лекарите в болницата.

Точно така. А мой колега, 40+ години, с тегло около 200 кг., с диабет и куп други заболявания, го изкара САМО със загуба на вкус и мирис. Абсолютно нищо друго му нямаше.

# 1 382
  • Бургас
Наш приятел, самотен баща на 38, нямаше 80 кг. Работещ, без заболявания в списъка на рисковите за корона си остана на 38.

# 1 383
Това е ужасно😥

# 1 384
  • в страната на чудесата
За жалост не е изолиран случай

# 1 385
  • София
Казах, че ще пиша, ако има развитие с ваксинациите на изборната администрация.
Обадиха ми се - на 8 март с конкретен час (дано се спазва) ще ме ваксинират с Пфайзер.

Самоцитирим се.
Днес по време на следобедната ми дрямка ми звъннаха от Александровска болница.
От 150 човека, които са били записани за ваксина днес са отишли половината - ако искам, и имам възможност ми предложиха да отида днес, вместо в понеделник.
Отидох. Втора доза - точно след 3 седмици.

Сега лягам и си чакам главоболието, неразположението и Т.
Simple Smile

# 1 386
Ами ето затова говорим.
Каква организация трябва да се направи, за да се спре с тази безотговорност.
Пазят ти ваксина и то от предпочитаните, записал си се в списък, насрочили са ти час и накрая не отиваш.
С такъв манталитет е нормално да оглавяваме негативните статистики. Не говорим за единични случаи, а за половината от записаните.

# 1 387
Не мога да разбера какви хора са това. Записват се в списък за ваксина и не отиват. И то не някакви единици, а половината.

# 1 388
То неслучайно ги откриха зелените коридори заради такива индивиди. Спомням си че заради недошли за втора доза върнаха и изрядни хора, защото не може да се отвори флакон. И тук е ваксинационен център и имат записали се хора, представете си при ЛЛ от 100 човека 50 да не му дойдат.

# 1 389
Сериозно ли? Направо нямам думи.
Аз точно това си мислех днес с онлайн записването - че е чудесна идея, обаче вероятно много хора няма да се явят по една или друга причина. Дано не се провали пак всичко.

# 1 390
И то в почивен ден.
И то за супер спешна защита, за ТЯХ , лично.
Преференциални по длъжност.
Не мога да разбера какви хора са това. Записват се в списък за ваксина и не отиват. И то не някакви единици, а половината.
Ех, ех,  и народ и чудо.

# 1 391
  • София

Така е защото е доброволно, ако беше щом си се записал и не отидеш си глобен, нямаше да се записват, защото другите го правят и след това са  се били размислили.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 18:54 от Алекс :)

# 1 392
По принцип за всички ваксини си има изследвания още от фаза 1/2, както за антитела, така и за клетъчен имунитет и е ясно в какви граници се очаква да варират във времето, естествено има си и изключения.

Това е след първата доза на Оксфорд/Астра Зенека, на първата графика са IgG антителата срещу шиповия протеин (като на Idoru Beers) с повишаване още на 14-тия ден, на втората графика са Т клетъчните отговори с видим ефект още от 7-мия ден, а на последната графика са неутрализиращите антитела, които са способни вече да ограничат или спрат вируса, някъде след 28-мия ден.

Не обръщайте внимание на мерните единици, защото няма никакви стандарти за тестове.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 19:14 от Adventurer

# 1 393
Adventurer,
Ще е полезно и за другите две одобрени да дадеш данни...

# 1 394
  • София
Абсолютно сериозно. И аз се изненадах. Лекарката, която ме преглеждаше каза, че по списък сутринта са започнали със 145, до 15.00 ч. са дошли 70 човека.

Общи условия

Активация на акаунт