COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 097
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Пловдив
maniuni, попитай и в темата за сблъскалите се с коронавируса.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545

Кураж и успех.

# 1 456
  • София
Съжалявам за мъжа ти, дано скоро се оправи. По мое мнение не се изчаква с лекарствата с този вирус. На родителите ми им изписаха противовирусни плюс антибиотик веднага. На дъщеря ми аз дадох антибиотик по моя преценка, след като поддържаше, макар и ниска температура почти 48 часа и каза, че я болят гърдите, като диша. Стискам палци да се оправи бързо. Но не изчаквайте хора, вирусът е коварен.
Ще изчакам още няколко дни и ще похваля Астрата, ако с мъжа ми не развием симптоми.
Ваксинирайте се и се пазете.

Подкрепям това мнение с две ръце. В този вирус няма какво да се чака. Да, не е хубаво да се пият тежки лекарства, но това ще е еднократно и няма чак толкова да навреди, а само може да предотврати тежко развитие.

# 1 457
Третата вълна от стимулиращи чекове за всеки американец беше одобрена от Сената
След като се трудиха през нощта върху планина от поправки, Сенатът одобри законопроект за облекчение на COVID-19 в размер на 1,9 трилиона долара, когато президентът Джо Байдън и неговите демократични съюзници отбелязаха победа, която те определиха като решаваща за извеждането на страната от пандемията и икономическата криза.
Законопроектът осигурява директни плащания до 1400 долара за повечето американци, удължени помощи за безработица при извънредни ситуации и огромни купища разходи за ваксини и тестове за COVID-19, щати и градове, училища и болни индустрии, заедно с данъчни облекчения за подпомагане на хората с по-ниски доходи , семейства с деца и потребители, купуващи здравна застраховка.
"Нашата работа в момента е да помогнем на страната ни да стигне от това бурно настояще до това обнадеждаващо бъдеще."

Огромният пакет - общите му разходи са почти една десета от размера на цялата американска икономика - е най-големият първи приоритет на Байдън. Това е неговата формула за справяне със смъртоносния вирус и накуцващата икономика, двойни кризи, които засегнаха страната от една година.
https://6abc.com/stimulus-update-checks-covid-relief-bill-third-check/10392821/

# 1 458
  • София
Добре де, в този наш информационен портал за всичко ли "лъжат" и стъкмяват.
Вчера за София ваксинирани с Comirnaty - 44 човека. Ами не, не е вярно. Само във ваксинационния пункт, в който ваксинираха мен бяха минали 80+ човека. А са ваксинирали и в други пунктове ...
И при ваксинираните ли "разхвърлят" данните по други дни ...

# 1 459
Да ви попитам д-р Чавдар Ботев от чий отбор е ?

# 1 460
  • София
Добре де, в този наш информационен портал за всичко ли "лъжат" и стъкмяват.
Вчера за София ваксинирани с Comirnaty - 44 човека. Ами не, не е вярно. Само във ваксинационния пункт, в който ваксинираха мен бяха минали 80+ човека. А са ваксинирали и в други пунктове ...
И при ваксинираните ли "разхвърлят" данните по други дни ...
Тези 80+ човека може не всички да са с Комюрнати?
Освен това, половината може и да са с втора доза?

# 1 461
  • София

Животинския - ивермектинът ще спаси човечеството.

Ronald, не. Тези 80+ са с първа доза Comirnaty - от изборната администрация. Коментирах вчера.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 09:20 от ninnann

# 1 462

Животинския - ивермектина ще спаси човечеството.
Сега го слушам и се чудех . И интересни неща приказва, но доста екстравагантно

# 1 463
  • София
Много направени тестове за съботен ден 10 473.
Почти не остана държава за която да не трябват ПСР, хората пътуват. За влизащите в страната ако нямат, трябва да си направят за да не стоят под карантина. Има чартъри от и за Занзибар, а там май не правят тестове.
Един познат скоро се прибра и си направи ПСР у нас, защото ако там му бил положителен, трябвало да стои под карантина и тук няма да го пуснат да влезе.

# 1 464
Каква е тази ваксина Comirnaty?

Pehoko, извинявай, пропуснала съм, че вече искаш. Помня, че се колебаеше по някакви причини.

# 1 465
  • София
Каква е тази ваксина Comirnaty?
Pfizer

# 1 466
По БНТ 1 започна при Георги Любенов с гости Лъчезар Томов и Петър Велков интервю

Не сме имали такъв висок брой в съботен ден от 12.12.2020г!
✅💉 50 051 ваксинирани с две дози
💉 2654 поставени дози за деня
💉 287 118 общо поставени дози
Общо 10473 тестове за последното денонощие, от които:
🔬 6780 PCR проби
🔬 3693 БАТ проби
🧬 13.6% положителни (1426 общо)
👥 898 PCR нови (13,25% (➕) )
👥 528 БАТ нови (14,31% (➕) )
👤 50 деца/ученици ‼
👤 406 в София
👤 127 в Бургаc
👤 112 във Варна
👤 98 в Пловдив
👤 86 в Плевен
🧑‍⚕‍ 26 медици
🏥 ‼ 166 хоспитализирани ‼
🩸 +15 интензивни
🍀 584 излекувани
♦️ 22 починали
👥 336.17 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 население
♦️ 10.85 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 население
🔺Рекорден брой тестове за съботен ден със значителен брой установени случаи. Броят хоспитализирани също продължава да е тревожен, като сме на броени дни от максималния брой, който достигнахме есента 7244. В следващите дни се очакват нови доставки с ваксини, което ще позволи на записалите се в електронния регистър да бъдат ваксинирани.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 09:35 от Анонимен

# 1 467
И аз знам, че е на Pfizer. Но подробности не знам. Една позната оня ден се записвала и видяла, че Comirnaty фигурира в системата при избор на ваксина, питаше ме, но много не успях да й кажа.

# 1 468
  • София
Comirnaty е търговското название на ваксината, Pfizer и BioNTech са създателите й.

# 1 469
Comirnaty е търговското название на ваксината, Pfizer и BioNTech са създателите й.
И Fosun Pharma, това бил третият участник - китайска фарма-фирма, но явно гледат да не го споменават насам-натам.

Общи условия

Активация на акаунт