COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 449
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 1 905
  • София
Не мисля, че има вече какво да си доказваме. След 1 година е кристално ясно кой подход към пандемията е най-добър. При нас обаче това явно няма да се случи, така че за нас остава "живот с вируса".
Живот с вируса също е някаква стратегия. У нас, пак казвам, най-изнервящи са противоречията, среднощните брифинги и решенията, противоположни на категоричните предишни, в последния момент, сякаш не ни стига останалия стрес. Това е пагубно и за най-здравата психика.

# 1 906
Нищо де... Важното е избори да има...туй най важно сега... Ква култура, кво образование, кви бизнеси....
За много хора изборите са приоритет, не пандемията. Не ги вълнува епидемията, а изборите.

# 1 907
  • Варна
Аз не разбирам какви мерки очаквате? Да спрем да работим, да ядем, какво? Учениците отдавна вече ги съсипаха с това онлайн обучение, учебната година лично за мен е пълен провал. За 2-те седмици, в които са в ротация, резултатите масово са покъртителни. Спукаха ги от тестове, по 5 теста на ден и масово слаби оценки. Което простичко доказва абсолютният провал на ДО-то. Сраснаха се с компютрите и телефоните тия деца, надебеляха, станаха още по-мързеливи. Просто чудесно е всичко! И все те са виновни, и все от тях се започва. Едно тотално изгубено поколение, което отнесе всичкия негатив на така любимите на някои мерки.
Толкова бизнеси бяха съсипани, а някои още го карат на инерция, която вече се изчерпва. Над 200 000 безработни.
И една година по-късно тук нищо не се е променило - мерки, та мерки! Много постигнахме с тези мерки, няма що! Не намалихме смъртността, напротив, увеличихме я. И този постоянен вопъл за мерки вече отива към мазохизъм.

Ами дайте конкретно предложение.
Чий успешен пример без мер.......
..
За съжаление тук само си говорим, предложенията нямат тежест и значение.

# 1 908
Мисля си да открадна нещо дребно ще лежа с години и печат ще нося после, че съм престъпник.
Закон за това има, съд бърз, място в затвора също. Пък съм и никоя и няма да ми се размине, като на тези с милионите откраднати.
Но, за тези дето се веят без маска, които знаят че са болни и ходят на работа , които са доказано болни дори и си пращат децата на училище да не им пречат...за тях няма закони и мерки.
Мисълта ми е мерки има и се уж говори, то и никакви да са пак е нещо при съзнание. Чудехме се на шведите, ами те си имат изградени навици , отговорност, манталитет друг. При нас и всичко да затворят на книга пак нищо няма да стане, защото няма санкции, няма контрол, няма наказани. Били падали глобите в съда, ами ще падат, а това колко хора е заразил и вероятно пратил на друго място не е от значение. Сбъркана държава сме. Да променят бързо закона тогава, нещо да внесат и одобрят за санкции законно и мерки. Да назначат хора и да се направи нещо. Другото...няма шанс, ние всъщност сами се пазим , но това няма как да стане и нещата вече стават непоносими и за двете страни-смъртни и безсмъртни. Трябва здрава ръка за мен и това е. Другото си е дрън-дрън, вирусо вилнее, хора умират все повече, трети се не спряха, четвърти загубиха работа и доход (то това е психиката на човека, не че носи маска, а че светът му се сгромоляса и остава ...не знае какво да прави после)

# 1 909
Много интересно, тези, които искаха да живеем с вируса, сега най-много се оплакват, че цяла година... живеем с вируса и не му се вижда края.
Мерките не работели. Всъщност полумерките не работят. Йо-йо стратегията е идиотска и води до най-много загуби във всички сфери, но това е, което избрахме.

Нито мерките, нито полумерките работят. Колко още години са необходими, за да си го доказваме?

Скрит текст:
Не мисля, че ще затворят заведенията, но децата ще минат на ДО, поне големите. Това разчитам измежду анонсите на правителството, щаба и коментарите на определени медии.

Че те не са помирисвали присъствено, с малки изключения. Голяма работа, че ще им вземат "великите" 2 седмици ротация.
[/spoiler]

Е как да работят, като не се спазват?

# 1 910
https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/650109
От БАЗ и СЗБ скочиха остро срещу предложенията за поредното затваряне на заведенията
Обърнете внимание на последното изречение - "На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си."

# 1 911
Основната мярка е тестване и карантина. Ако нея я няма - другите мерки се обезмислят.

# 1 912
  • София
Основната мярка е тестване и карантина. Ако нея я няма - другите мерки се обезмислят.
Вече и ваксиниране, но уви, имаме едва 50 000 души с две дози. Така не му се вижда края и хората нормално игнорират и мерки, и всичко.

# 1 913
Много интересно, тези, които искаха да живеем с вируса, сега най-много се оплакват, че цяла година... живеем с вируса и не му се вижда края.
Мерките не работели. Всъщност полумерките не работят. Йо-йо стратегията е идиотска и води до най-много загуби във всички сфери, но това е, което избрахме.

Нито мерките, нито полумерките работят. Колко още години са необходими, за да си го доказваме?

Скрит текст:
Не мисля, че ще затворят заведенията, но децата ще минат на ДО, поне големите. Това разчитам измежду анонсите на правителството, щаба и коментарите на определени медии.

Че те не са помирисвали присъствено, с малки изключения. Голяма работа, че ще им вземат "великите" 2 седмици ротация.
[/spoiler]

Е как да работят, като не се спазват?
Как да не се спазват? Какво повече да направят хората, да се за идат у дома си ли?

# 1 914
  • София
Ваксинирането се точи притеснително бавно, въпреки че тази седмица пристигнаха ваксини. Ето, току-що са пристигнали над 76 хил. бройки от AstraZeneca - https://dariknews.bg/novini/bylgariia/76-800-dozi-ot-vaksinata-s … aha-u-nas-2263057

# 1 915
Ангелов си прекратява предизборната кампания. То оставаше да обикаля и той.

# 1 916
Проблемът не е в липсата на санкции, а в липсата на морковче. В Швеция са успешни, от една страна, защото са свикнали да не се врат в лицата на хората и от друга, защото всеки е насърчен да си остане вкъщи при симптоми и не търпи финансови негативи от това. У нас основният проблем, преди заведенията е, че всеки си трепери за работата и заплащането и се прави на дръж ми шапката - с настинка съм, детето е с настинка, пушка сме, нищо ни няма. И после опа! с Ковид съм бил, е, какво да се прави, шанс.

# 1 917
Вече и ваксиниране, но уви, имаме едва 50 000 души с две дози. Така не му се вижда края и хората нормално игнорират и мерки, и всичко.
И аз това забелязвам сред хората. Писнаха им мерките, не търпят маските вече, побъркват се.  И на мен ми писна цялата тази ситуация,  но не ми е и такова бреме всичко това. Толкова съм свикнала, че вече правя всичко инстинктивно и по навик. Приемам нещата нормално и спокойно. Видях  след близките ми ковид и всичките му хубости и смятам, че мерките са нищо пред самия вирус.

# 1 918

Ваксиниране при високи нива на заразяване води до мутации на вируса с цел избягване на ваксината.

# 1 919
Точи се бавно, защото няма регулярни доставки на ваксини и спряха зелените коридори. Надявам се да се отпушат нещата и още се надявам това масово прилагане на АЗ без осигурена втора доза да се  прекрати и да се заделят вече количества за веднъж ваксинираните ако искаме да направим все пак нещо с тази ваксина. Писна ми да слушам глупостите на Данчо Пенчев, че "нямало страшно, то можело три месеца интервал". Може по принцип, но никой нищо не ти гарантира след тези три месеца. Да не говорим, че акад. Петрунов се изпусна, че този много голям интервал между първа и втора игла на АЗ всъщност не е по кратката характеристика на производителя и при тотална неефективност той не носи никаква отговорност, заради неточното прилагане. Това дали го съобразява някой не знам.

Общи условия

Активация на акаунт