COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 650
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 015
  • София
И не случайно няма да видите лекар да си я поставя.
А всъщност много лекари си я поставиха вече. По цял свят където се прилага. Включително мои познати лекари в БГ.
Говоря за Астра Зенека. Ако има такива лекари, поставили си тази ваксина, то... странно. Моето инфо е друго.
А защо на членовете на избирателните комисии не предлагат Астра?

Не съм във възрастова група с предимство. Не работя в сектор с предимство. Нямам придружаващи заболявания. Кога ще се доредя до Пфайзер или Модерна?

# 3 016
И не случайно няма да видите лекар да си я поставя.
А всъщност много лекари си я поставиха вече. По цял свят където се прилага. Включително мои познати лекари в БГ.
Аз не съм в България, но и моята ЛЛ е ваксинирана с АЗ. На опашката, докато чаках аз пък за ваксинация, видах големият син на друг лекар от практиката в която тя работи. Невежи, какво да ги правиш. Simple Smile

# 3 017
Фактът, че е презряна като втора категория ваксина за втора ръка хора, без реални доказателства за това, допринесе много хора да имат възможност да се ваксинират и да имат вече някаква защита в ситуацията, в която се намираме. За съжаление, щастието беше кратко.

# 3 018
Кралицата е ваксинирана с АЗ, вие за лекари говорите.

# 3 019
Испанците вече са били разпределили цялата "съмнителна" партида от Астра Зенека, с която са ваксинирали предимно полицаи. Досега не са регистрирали необичайни реакции.

Испания ще продължи употребата на Астра Зенека, въпреки че някои провинции са по-предпазливи в Кастиля и Леон са спрели ваксинациите, а в Андалусия ще задържат останали 1200 дози от въпросната партида.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-spain-astr … ca-idUSKBN2B41HE?

# 3 020
Добре де, откъде имате такава информация? Втори път го чета тези дни а ясно си спомням, че когато излезе новината за нея, не пишеше с какво е ваксинирана.

# 3 021
Далай Лама и той от прецаканите.

# 3 022
А принц Филип е в болница, добре че не са изкарали още връзка с ваксината, която му е поставена предния месец.

# 3 023
  • Сф
ДАНС са с Модерна,защо така?

# 3 024
  • В офиса
Леко страничен въпрос спрямо текущата дискусия, ако имаш антитела, било от преболедуване, или от ваксина, и си контактен, карантинират ли те?

# 3 025
Дозите ваксини срещу COVID-19 не се разпределят равномерно в рамките на Европейския съюз според населението на страните членки, както беше договорено, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за прозрачност и разрешаване на този проблем.
Малта е на път да получи три пъти повече дози ваксини спрямо населението си до края на юни в сравнение с България, каза Курц, цитиран от "Ротерс".

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/12/4185158_malta_shte_poluc … ef=home_NaiNovoto

Браво на Курц, явно помни добринката, че ги спасихме с предпазни облекла в началото на пандемията.

Отдавна стана ясно, че ако някоя държава се откаже от пълната си квота, то разликата се разпределя между останалите държави, които имат желание за повече дози. Никой не ни е крив, че сме се отказали, затова и нашите мълчат като пукали и не дават обяснение защо получаваме срамно малко дози от Pfizer.

От линка:

Запитан за коментарите на Kurz, говорител на Европейската комисия каза: "Държавите членки могат да решат да поискат по-малко или повече от дадена ваксина и това се обсъжда между държавите членки."

Отдавна стана ясно нашите какво са решили...

Иначе Швеция е поела ролята на препродавач на ваксини в Норвегия, Исландия и Швейцария, като тези три държави получат ваксини от споразуменията на ЕС.  За да се осигурят ваксини за тези три държави, които са извън ЕС, всички държави членки са се отказали заедно и поотделно от общо 3,3% от дозите от европейските споразумения. Тези три държави получават своя дял чрез Швеция, защото не са членки на ЕС. Швеция нищо не печели от това, само е посредник.

Шведското правителство излезе със специално съобщение по този повод, че много шведи мислеха и роптаеха по социалните медии, че тези три държави получават от полагаемите се дози на Швеция, а то не е така - всички държави членки са се отказали солидарно, за да се осигурят дози за Норвегия, Исландия и Швейцария.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/10/sverige-ingar … land-och-schweiz/

# 3 026
Фактът, че е презряна като втора категория ваксина за втора ръка хора, без реални доказателства за това, допринесе много хора да имат възможност да се ваксинират и да имат вече някаква защита в ситуацията, в която се намираме. За съжаление, щастието беше кратко.
Ето това напълно съвпада с моето мнение. И не съм специалист, но ми прави впечатление черният ПР, който преследва ваксината от самото й излизане /даже преди това/ на пазара. И ние като поискахме "залежали и нежелани" ваксини от другарите ни от ЕС кой се отзова въобще с таз презряна ваксина? Нали не им трябвала и не я искали гражданите?

# 3 027
  • София
Скрит текст:
Ето това напълно съвпада с моето мнение. И не съм специалист, но ми прави впечатление черният ПР, който преследва ваксината от самото й излизане /даже преди това/ на пазара. И ние като поискахме "залежали и нежелани" ваксини от другарите ни от ЕС кой се отзова въобще с таз презряна ваксина? Нали не им трябвала и не я искали гражданите?

Това ми направи огромно впечатление. В Германия залежават ваксини - ОК, дайте ни ги? Ааа, не, оказа се, че им трябвали. И във Франция - пак така. Че и изведнъж стана доста подходяща за хора над 65, за има-няма два дена всички колебаещи се я одобриха.
Само че щетата вече е нанесена.

# 3 028

Точно така си е. Благодарение на този хаос и хора като мен имаха шанс да се ваксинират и то още през февруари. Ама тази била 85 процентова, а онази била 95 процентова, едната била мерцедес, другата фолксваген. Баща ми след като се ваксинира каза, аз се качих на опел Астра и се чувствам идеално. Joy Утре стават точно 3 седмици откакто се ваксинира.

# 3 029
PURE,
Дай да видим къде сме се отказали ...
В България се твърди , че има да получаваме над 4 милиона дози от пфайзер.
Колко от тях са ни доставили , знаеш ли ...
С тези по 20 хиляди дози на седмица, ще ни ги доставят след 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт