COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 371
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 675
На някой ако му е интересно сега по Viasat History върви филм за "Голямата чума в Лондон" през 1665г.

# 3 676
  • на пистата
Тромбоцитопения се получава и от вируси.  Децата след това са освободени от ваксини за известен период.
Много благодаря за споделеното.Не го знаех.
Детето ми преди година изкара Епщайн-бар,тромбоцитите му бяха 146 при норма за неговата възраст 140/400.Чудех се защо са ниски.Месец след вируса вече бяха 298.

# 3 677
NaM,  моето я получи вследствие на грип тип В. Аз покрай Ковида разбрах, че е коварно и рисково.

# 3 678
в скандинавските държави - Дания, Норвегия и Швеция, освен най възрастното население, само здравни работници ли ваксинират в последните седмици? ако е така, това би обяснило, че почти всички докладвани супер тежки случаи са в тази среда, иначе просто изглежда ненормално все да са лекари и медицински сестри.... а има ли информация, че в предишните месеци не са били заразени?

всячески се опитавм да вярвам, че не става дума за производствени дефекти и занижен контрол в заводите

# 3 679

Куцо и сакато се е записало за набльдател  по избори  за 50 лв ли бяха за да се ваксинират  с приоритет . .
Ми хубаво , да са им честити 50-те лева.
А ти не се записа защото...? Бълваш пост след пост как съвестните граждани трябва да се ваксинират, но за себе си намери 9283917 извинения да не го направиш.

Към рорик - записването за изборите беше много преди да се обяви, че участниците ще бъдат ваксинирани с файзер...

# 3 680
Тромбоцитопения е много рядка реакция, описана в листовката на МПР ваксината, мисля че и в противогрипната ваксина и други ваксини. Но в норвежкия случай става дума за тромбоцитопения (ниски тромбоцити) + тромби, което е много странно и необичайно и това казват и лекарите, че не знаят как да ги лекуват.
Това изнамерих за комбинация от тромби и тромбоцитопения (усложнение от лекуване с хепарин - лекарство антикоагулант). Не казвам, че конкретния случай е такъв, а че се среща явлението .
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 01:11 от Arizona

# 3 681
в скандинавските държави - Дания, Норвегия и Швеция, освен най възрастното население, само здравни работници ли ваксинират в последните седмици? ако е така, това би обяснило, че почти всички докладвани супер тежки случаи са в тази среда, иначе просто изглежда ненормално все да са лекари и медицински сестри.... а има ли информация, че в предишните месеци не са били заразени?

всячески се опитавм да вярвам, че не става дума за производствени дефекти и занижен контрол в заводите

За Дания и Норвегия не знам, за Швеция - да, това са групите, които се ваксинират до момента и в момента. Първа фаза - хосписи, домашни грижи и прилежащия им здравен персонал. Втора фаза, която започна тази седмица - лица над 65 години, но ще започват от най-възрастните, в момента разпращат писма на над 80-годишните, които нямат социални грижи (живеят и се грижат сами за себе си), плюс медицински персонал.

# 3 682
Във Франция новите случаи са над 26 000. Явно наистина третата вълна е в ход. В Германия ни дадоха лека глътка въздух, но и тук случаите вървят нагоре и след седмица най-вероятно ще ни я вземат.

# 3 683
  • на пистата
След 3 седмичен престой в болница има ли карантина след това.Утре май ще изписват свекър ми,макар че не е сигурно,две поредни вечери е вдигал 38.5температура.
Искам да знам дали подлежи пак на 14дневна карантина вкъщи.

# 3 684
  • София
След 3 седмичен престой в болница има ли карантина след това.Утре май ще изписват свекър ми,макар че не е сигурно,две поредни вечери е вдигал 38.5температура.
Искам да знам дали подлежи пак на 14дневна карантина вкъщи.

Да, след изписване от болница има 14 дневна карантина.

# 3 685
  • София
Във Франция новите случаи са над 26 000. Явно наистина третата вълна е в ход. В Германия ни дадоха лека глътка въздух, но и тук случаите вървят нагоре и след седмица най-вероятно ще ни я вземат.

В Германия сте със строги мерки, нали? Как така се вдигат новите случаи?

# 3 686
  • Другата България
Каквото и да ти кажат тук, питай си великата институция РЗИ.
В съседната тема имаше потребител, който беше със следния казус:
Положителен ПСР и 14-дневна карантина вкъщи.
Последния ден /или след последния/ за собствено успокоение прави антигенен - положителен отново.
Прави ПСР - и той положителен. Следва нова 14 дневна карантина, наложена от РЗИ, след обаждане до МЗ.

# 3 687
  • на пистата
Каквото и да ти кажат тук, питай си великата институция РЗИ.
В съседната тема имаше потребител, който беше със следния казус:
Положителен ПСР и 14-дневна карантина вкъщи.
Последния ден /или след последния/ за собствено успокоение прави антигенен - положителен отново.
Прави ПСР - и той положителен. Следва нова 14 дневна карантина, наложена от РЗИ, след обаждане до МЗ.
Ще питаме,просто исках да знам какъв е реда.Но май никой не знае,докторите в болницата му казали,че нямало да е под карантина,чета тук едни наредби,че трябва...човек вече нищо не знае.

# 3 688
  • Там,където се събуждам щастлива.

В Германия сте със строги мерки, нали? Как така се вдигат новите случаи?

Лесно. Болни се събират със здрави. По различни поводи.

# 3 689
Може ли някакъв източник за 30 годишната датчанка? В медиите информацията е много оскъдна. В Швеция има и 10 такива случая след Пфайзер, т.е. това нищо не означава.

Ами ето от днес: https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyheder/2021/laegemiddelstyre … razeneca-vaccine/
Имала кръвосъсирек, ниски тромбоцити и кръвоизливи.

Сега чета, че и двама починали има със същите проблеми след ваксиниране с АЗ в Австрия.
В Норвегия медицинските работници са с приоритет заедно с най-възрастното население.

PURE, хубаво си превела, но статията от VG е отпреди 2 дена. Вече се знае, че норвежките случаи са като датския случай. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/oA90v7/blodpropp-funn-ser- … nmark-som-i-norge  Ето статия от днес. Там се споменават и двамата в Австрия. Явно с часове се променя информацията. Сигурно аутопсията на датчанката е готова, щом са пуснали официална информация.

Общи условия

Активация на акаунт