COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 366
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 255
Отварянето на заведенията беше голяма мечешка услуга за собствениците. Отвориха, наеха персонал, заредиха стока и ги затвориха пак. Просто трябваше да останат затворени поне до 1 април. От началото на март се виждаше вече, че случаите се покачват и накъде отиват нещата.

Аз съм на мнение, че избързаха и с отварянето на училища и детски градини, защото повечето хора около мен, които преболедуваха или са болни се заразиха от там. Като всички случаи, за които знам са за хора, които работят в системата, не от деца донесли вируса в къщи (макар, че и такива има). Главен фактор тука е отказа да се ваксинират, макар за тях да бяха осигурени приоритетно ваксини.
Това бяха абсолютно нелогични действия. Бройките растат, областите стават все по червени, но ние разхлабваме мерките. Очевидна безотговорност, която се пренася и при обикновените хора, което е логично.

# 6 256
Тъй като в темата има хора, които четат доста, да попитам - Някой срещал ли е някъде публикации, че е научно доказано, че повечето от хората с алергии НЕ се заразяват от Ковид  или ако това стане  боледуват много леко. Аз лично не виждам логика в това /но не съм и  медицинско лице/- нали точно тези хора имат проблем с имунната система...
Синът ми на 15, с алергии, 8 дена поддържа температура. Ние с баща му бяхме болни 2 дни.

# 6 257
  • София
Президентът на Южна Корея Мун дже-ин е получил първата доза AstraZeneca преди планираното пътуване в чужбина до Великобритания през юни за събирането на Г-7. Досега в Южна Корея са поставени приблизително 680 000 дози, според здравната система на страната - https://news.bg/world/prezidentat-na-yuzhna-koreya-se-vaksinira- … -astrazeneca.html

# 6 258
  • София
Здравейте! Не успявам да открия информация, а и по телефона не ме ориентираха, къде другаде освен пред Пирогов, може да отидем да се прегледаме аз, мъжа ми и бебчето? Всички сме със симптоми на коронавирус?Sad

# 6 259
В токуда примерно също може или.в другите големи.болници имат триаж навън.

# 6 260
Един на всеки трима пациенти, хоспитализирани с COVID-19, страда от дълготрайни здравословни проблеми, включително проблеми с множество органи и влошено психично здраве според преглед на проучвания, разглеждащи трайното въздействие на болестта, съобщава БГНЕС.

Публикуван в списанието "Nature Medicinе" днес, прегледът разглежда честотата на симптомите сред преболедували COVID-19 с дълготрайни последици, като най-често срещаните от тях включват умора, задух, тревожност, депресия и посттравматично стресово разстройство

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/03/23/preboleduvalite-koron … i-problemi.484200

# 6 261
  • на пъпа на Златията
Имеята за паспорт на този етап е абсурдно, защото няма достатъчно ваксини в целия ЕС. Според мен това ще стане доста напред във времето
Как да няма ваксини.?
Всички ли ваксини които пристигнаха в България се  използваха  тия дни?
В коя държава  си избираш ваксини ?

# 6 262
Здравейте! Не успявам да открия информация, а и по телефона не ме ориентираха, къде другаде освен пред Пирогов, може да отидем да се прегледаме аз, мъжа ми и бебчето? Всички сме със симптоми на коронавирус?Sad
Какво налага да обикаляте по болниците за да ви преглеждат? За да заразите още хора в чакалните?

# 6 263
  • София
Какво налага да обикаляте по болниците за да ви преглеждат? За да заразите още хора в чакалните?

Изнесени пред болниците триажи са и са точно с такава цел! Разбира се, че трябва да се прегледаме, че и снимка ни казаха да направим. От вкъщи би било трудно...

# 6 264
Ако наистина преглеждат. Имаше Ковид кабинети, в които уж преглеждаха, ама като отидох се оказа, че само правят тестове.

# 6 265
пак ще има драми с Астрата, този път в САЩ, но не за странични реакции, а за данните за ефикасността, да видим....
https://www.nytimes.com/live/2021/03/22/world/covid-vaccine-coro … r-theyre-released
https://www.nih.gov/news-events/news-releases/niaid-statement-astrazeneca-vaccine

дотук известните данни за ефикасността на 6 ваксини от клиничните проучвания

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 09:12 от antea

# 6 266
Все повече се убеждавам че атаките са политически.

# 6 267
Наскоро четох една статия в норвежката преса, където един от лекарите в Ословската болница, който е от лекуващия екип, обясни, че на АЗ клиничните тестове са в много малък мащаб. Те са имали извадка около 30-35 хиляди лица, на 10 хиляди от които е дадено плацебо, тоест реално 20-тина хиляди са получили ваксината и че с такъв малък брой тествани не може да се гарантира, че странични ефекти като наблюдаваните в Норвегия, ще се проявят. Според този лекар е трябвало да се ваксинират поне 60 хиляди в тестовия период, за да е много по-вероятно тази имунна реакция да се прояви. В Норвегия са ваксинирани 121 хиляди и има 6 известни случая. Това прави 1 на 20 хиляди. С 20-тина хиляди получили ваксина в тестовия период, АЗ просто не са имали шанс да установят такъв случай. Норвежките експерти и лекуващите лекари продължават да са на мнението, че такива реакции има и в други държави, но са минали под радара и че ако държавите се върнат обстойно да прегледат, е много вероятно и те да открият такива случаи.

А АЗ имат проблем в САЩ, където има съмнение, че са предоставили непълни данни за ефективността на ваксината и Националния институт за алергии и инфекциозни болести иска АЗ да пратят наново данните, за които има съмнение. https://www.nih.gov/news-events/news-releases/niaid-statement-astrazeneca-vaccine

# 6 268
От таблицата аз виждам, че J&J са с по-ниска ефективност

# 6 269
  • София
Татяна Лолова си е отишла от коронавирус - https://webcafe.bg/bulgaria/pochina-golyamata-aktrisa-tatyana-lolova.html

Общи условия

Активация на акаунт