COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 305
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 495
  • София
Пфайзер започват клинично изпитване на лекарство против ковид.
https://www.cnbc.com/2021/03/23/covid-pfizer-begins-early-stage- … tiviral-drug.html

Звучи страхотно, благодаря за статията!

# 6 496
# 6 497
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, не рия да доказвам нищо за смъртността. Коментирах нивата на заболеваемост на дневна, седмична и месечна база, конкретно за март в контекста на има ли или няма плато.

# 6 498
  • София
Според мен заразяването след ваксинация се дължи и на това, че хората се успокояват и спират да се пазят. Не изчакват нужните 7 - 14 дни след втора игла и се стига до заразяване.

# 6 499
  • София
По повод артистите - статия от февруари
Ген. Мутафчийски поставя ваксини на артисти във ВМА, големи опашки пред „Пирогов“
https://www.plovdiv-press.bg/2021/02/20/%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%B … %B0-%D0%B0%D1%80/

# 6 500
# 6 501
На база заболеваемост все в един момент се стига плато поради физическа възможност за тестване. Simple Smile Но това не е реално плато, нито се гледа само заболеваемостта според тестовете. Гледа се комплекс показатели ( не от форумски експерти, а по принцип).
Сега, не от вчера статистика се извърта за да докаже каквото човек желае Simple Smile. На такава база можем да докажем всичко. Но кого лъжем?

# 6 502
Според мен заразяването след ваксинация се дължи и на това, че хората се успокояват и спират да се пазят. Не изчакват нужните 7 - 14 дни след втора игла и се стига до заразяване.

Ваксината не предпазва от заразяване.
Ваксината предпазва от тежко преболедуване.

# 6 503
Как да се опази човек. На 11.03. се ваксинирах, на 15 се наложи мъжът ми да влезе в болница/ не беше спешно, но иначе няма протокол за скъпоструващи лекарства/. На 18.03. го изписаха и на 19 прояви симптоми, а аз на 21. И сега и двамата сме с положителни тестове. При всички ограничения и маски, никакви излишни контакти, работя сама в стая това е резултата.

# 6 504
  • Враца

Тази статистика не я ли предъвкахме вече?
Настъпилите събития са при хора след ваксина. Същите събития настъпват и при хора без ваксина.
Разбира се съм най-съгласна, че всеки трябва да си направи изводите сам.
Аз съм с първа доза АЗ и не агитирам никого. Приемам решението на всички около мен, които не желаят да се ваксинират.
Но ми е малко странно желанието на групи, които няма да се ваксинират да не приемат обратното решение.

Днес в Област Враца има 175 нови, които абсолютно я затвърждават в топ 3. За първи път имаме толкова. Ще се радвам да е и за последен. Кошмарно е просто.
Вчера за първи път са слагали Модерна, има над 80 ваксинации с всяка от трите разрешени ваксини.

# 6 505
Ако на някого 4000-5000 заразени на ден не му се виждат много, да отбележа само, че това се равнява на 40000-50000 във Великобритания или Италия, например, на база брой население. А ние поддържаме такива бройки дни наред вече. Числата може би няма да растат значително от тук нататък, тъй като човек в ежедневието си има ограничен брой контакти и това поставя някакъв лимит, но положението е наистина тежко..

# 6 506
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако се има предвид мое мнение, никъде не съм казвала, че + 4000 болни всеки ден не е много.

# 6 507
По повод заразяване след ваксина за мен е интересен казуса с останалото количество разтвор в отворен флакон. Стоят данни в портала за 44 дози модерна например, 37 файзер. Как се съхранява останалото, изобщо годно ли е на другия ден, трябва ли да се използва цялото количество? Чела съм за чужда държава, останали дози и как са търсели в магазин желаещи, само за да не изхвърлят дозите.

# 6 508
  • София
Здравният министър навлезе в страхотни противоречия. Да, по-малко тестове правим, но ако правехме повече щяхме да имаме 10-20 000 заразени, например, а се хвалят по брифинги, че в Гърция със строги мерки имали заразени колкото нас. Те правят 6-7 пъти повече тестове. Тогава не сравняваме тестове... Но както и да е.

За заразените в старческия дом ваксинирани ще бъде много интересно. Хората са с деменция и въпросът е дали просто са дали положителна проба ваксинираните или са наистина болни, а, както ще да ви звучи, стои въпросът и дали наистина са били ваксинирани. У нас няма да е за пръв път някой да е ваксиниран само по документи.

# 6 509
  • София
Не се сърди, човече
Когато се правят повече тестове ще има повече открити.
Едва ли. 20000 са достатъчно голяма група, за да показва коректно разпространението, т.е. %-тът заразени.
Тежките случаи стигат до болница и се изследват, съответно при починалите неотчетените, ако има такива, са много малко и не мисля, че влияят на общия брой.

Разбира се, че има починали неотчетени и те съвсем не са малко.
Немалка част от населението е маргинализирана и живее в скотски условия.
Има възрастни, болни и самотни хора, за които няма кой да се погрижи.
Тия хора никога не стигат до болница, независимо в какво състояние са.
Така че единствената достоверна бройка е тая на ОБЩАТА смъртност.

Общи условия

Активация на акаунт