COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 156
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 735
  • София
Какво са виновни хората със заведения за решенията на управляващите. Освен, че сега масово ще фалират, заради двуседмичното отваряне? Иначе на Алигбегов не съм фен и аз, но в бранша работят близо 200 000 души и е нормално да не карат на фотосинтеза като компенсациите им са само на думи.

Честно казано, и аз като министър Ангелов съм изумена колко легла имаме. И не виждам изгледи да смъкнем кривата толкова бързо като през декември.

# 6 736
  • София
Бояна, хората не са виновни, че някой взима неразумни решения, но сега положението не е розово и не му беше времето. Малкият ми син също работи в бранша (студент на 20), и знам за какво говориш и, че за два пълни месеца взе 470 лв. Трябваше да задържат положението и да обезщетят тези хора, така както трябва. Съвсем различно е, че някои се юрнаха по ресторантите, личен избор, но факт е, че страдат и други не избрали това!

# 6 737
Аз знам, че за ресторантьорите е трудно. Но знам от 1 лице колко е трудно да разкриеш легло за болен, което нямаш ни на практика, ни на хартия, ни в програмата, никъде, а не искаш да си поредния, който връща човека, който още има (малък) шанс и да го пратиш на стълбите да мре. Много от вас пък вероятно са търсили връзки къде да им разкрият легло и да се погрижат.
Докато човек е жив, има надежда, и бизнеса да потръгне, и нова работа да си намери. Като не е жив, и бизнес няма.

# 6 738
  • София
Бояна, хората не са виновни, че някой взима неразумни решения, но сега положението не е розово и не му беше времето. Малкият ми син също работи в бранша (студент на 20), и знам за какво говориш и, че за два пълни месеца взе 470 лв. Трябваше да задържат положението и да обезщетят тези хора, така както трябва. Съвсем различно е, че някои се юрнаха по ресторантите, личен избор, но факт е, че страдат и други не избрали това!
Изобщо не му беше времето, ама изобщо. Всички го знаем. И е лесно да се виним едни други, но истината е, че решенията не се взимат от нас. Нито за ДО, нито за отваряне и затваряне на каквото и да е било. Не са виновни и болните, нито починалите. Изобщо не трябваше да се разхлабват и без това хлабавите ни мерки още януари.

# 6 739
  • София
Аз знам, че за ресторантьорите е трудно. Но знам от 1 лице колко е трудно да разкриеш легло за болен, което нямаш ни на практика, ни на хартия, ни в програмата, никъде, а не искаш да си поредния, който връща човека, който още има (малък) шанс и да го пратиш на стълбите да мре. Много от вас пък вероятно са търсили връзки къде да им разкрият легло и да се погрижат.
Докато човек е жив, има надежда, и бизнеса да потръгне, и нова работа да си намери. Като не е жив, и бизнес няма.

Абсолютно съм съгласна! Както написах, не му беше времето!

# 6 740
  • София
Отварянето на заведенията стана под натиск:
"Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се опасява от остра реакция на здравните власти и полицията, той коментира: "Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко". от ТУК
Защо управниците се поддадоха на натиска е друг въпрос, но не е като да са те инициаторите на отварянето, така че воплите на ресторантьорите следва да се насочат към шефовете на асоциацията им - те им спретнаха това безсмислено начинание, за което беше ясно, че няма да продължи дълго и ще им донесе май повече загуби.

# 6 741
След преразглеждане на данните AZ е ефективна 76%
https://www.google.bg/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2021/03/24/health/as … e-data/index.htmlhttps://

# 6 742
Сега да отворят кислородни барове вместо наргилета...

# 6 743
  • в страната на чудесата
Не може да се живее отвори-затвори при наличие на ваксини. Затварянето няма смисъл ако няма масова ваксинация.
Бихте ли ваксинирали децата си в този ред на мисли?

# 6 744
Щом някой може и не затваря, когато му се казва и има заповед от министъра на здравеопазването за това, защо пък друг да не може да не отвори, когато му се казва да отвори?
Ей това си се чудя аз. След като знам, че ще търпя по- големи загуби ако отворя, знам, че ще има ново затваряне и то скоро, кой ме кара да отворя? Едната заповед ли? Мне. Едната глупост.
Само не ми казвайте, че е едната надежда, щото беше видно и очеизвадно, освен ако не живееш на Марс, че предстоеше затваряне.
Да, ако беше разрешена ваксина, щях да ваксинирам 15 годишния си син.

# 6 745
# 6 746
  • При семейството си

Честно казано, и аз като министър Ангелов съм изумена колко легла имаме. И не виждам изгледи да смъкнем кривата толкова бързо като през декември.

В края на миналата година при 7000 хоспитализирани започнаха репортажите за починали по стълбите. 3 месеца по-късно, без кой знае колко да е затихвала пандемията, имаме вече над 9000 хоспитализирани. Кога ги разкриха тези легла, не можеха ли още миналата година, изобщо колко ни е в крайна сметка капацитетът на болниците?

# 6 747
  • София
Не може да се живее отвори-затвори при наличие на ваксини. Затварянето няма смисъл ако няма масова ваксинация.
Бихте ли ваксинирали децата си в този ред на мисли?
Бих, разбира се, надявам се да има масово и за тях, и да си ходят на училище присъствено. С уточнението, че синът ми е на 13, вероятно ако беше на 3 или под 10 нямаше да го ваксинирам, но тийновете не са деца за мен.

# 6 748
  • София
Двамата ми сина са пълнолетни и те взимат решения. Единият е твърдо, че ще се ваксинира.Другият се чуди, но той е с астма и може би от там идва колебанието. Ако се докаже, че и за деца е подходяща, ще ваксинирам 10 годишната си дъщеря. Мисля, че ваксината е начина, за да се укроти тази гад.

# 6 749
  • София
Ще трябва всеки пункт да работи с една определена ваксина и хората да отиват в конкретен пункт според избора си на конкретен препарат. Абсурд е в Иван Рилски, например, днес да имат 2.5 шишенца Пфайзер, 3.75 шишенца АЗ, 1.6 шишенца Модерна и т.н. Дано се сетят навреме. (Първо избираш ваксина в системата, после ти показва къде ще я има, а не обратното).

Това може да стане чак, след като се на ваксинират всички изборни комисии, 1, 2, 3 група и връзкарите. Да не говорим, че най-вероятно изобщо не са се сетили за такъв вариант. А и сега има много случаи на хора, които искат иРНК, но на място се съгласяват на АЗ, защото няма друго, а не им се чака и разкарва пак. А тогава желаещите иРНК ще си отидат там, където я има.

Но, тъй като всички знаем, че ни четат, препоръчвам да го сложиш това предложение в отделен пост, с одебелен шрифт - може някой да реши да го предложи

Общи условия

Активация на акаунт