COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 180
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 780
Аз дълбоко съм уверена, че приоритет във ваксинирането трябваше да има активното население. И на икономиката щеше да се отрази добре.

# 6 781
Ей, лошо племе сме хората. Познат споделил в личния си фейсбук, че наистина е по-добре да се ваксинират хората. Казва, че
миналата седмица на 16 март имал 90 минутна среща в офис, стояли в малка зала и писали договор, на 17ти целият офис е с ковид, а той, като ваксиниран, е ок. Ваксиниран е с Пфайзер една игла. Казва, че просто споделя лично набюдение и мнение, без да агитира. И веднага под неговия пост обиди как той ги е заразил сигурни и всякакви агресивни приказки.Човек да не изрази лично мнение веднага започва да се сипе хейт, все едно някой насила е завел друг да се ваксинира.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 09:54 от daisy12

# 6 782
  • София
Когато има пик на заболелите ваксинирането малко се компрометира, ясно защо. Хубаво беше да има яки мерки и още по-яко ваксиниране в същото време. Другото наистина няма особен смисъл и то с по два месеца между дозите. И пак, и една доза има някаква роля вероятно, но няма да има същия ефект за връщане към нормалното.

# 6 783
Тези за Zoom не са ли чували, че цял офис за един договор се събират?

# 6 784
Да, сегашните ваксини използват възможностите на тялото да произвежда шиповия протеин на ковид, вместо да му го предоставят наготово под формата на инактивирани вируси или части от тях, но трябва да се знае, че това е естествен процес. Това е, което всички вируси правят по принцип, те паразитират върху нас, използвайки нашите клетки за да се копират, самите те не разполагат с такъв механизъм, те са едно нищо, един паразитиращ генетичен код, с една обвивка и с ключове върху обвивката към нашите клетки. Единственото, което те могат да направят е да влезнат в клетките ни, оттам нататък ние ги произвеждаме от-до.

# 6 785
Да споделя, че вчера като се ваксинирах вечерта вдигнах температура и общо взето съм на "парцал" и леко подуване на ръката, други симптоми нямам. Все пак да призова - ваксинирайте се, само това може да ни спаси. @Cure не заблуждавай хората, противогрипните ваксини са доста неефикасни а ковид няма нищо общо с грип.

# 6 786
Мисля, че поне 90% от заразилите се след поставяне на ваксината са се заразили, защото веднага са престанали да се пазят. Познато семейство миналия месец отпразнува слагането на първата доза Пфайзер(с връзки, разбира се)  с многолюден купон на следващия ден. Е, и двамата след седмица се оказаха заразени, като той го изкара доста тежко. Но сега плюят по ваксините, че не вършели никаква работа.

# 6 787
  • Там,където се събуждам щастлива.
Говоря с майка ми и за ваксините и тя ми вика “Едно време ваксините...” (някой по-назад е писал подобен довод.) Част от човечеството иска научните разработки по отношение на медицината да си останат в 60-те години. Не виждат, че заболявания (превенции) са стигнали напред и спасяват  хора, които преди щяха или да са инвалиди или умрели.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:49 от Kalinka

# 6 788
  • София
а накрая да отидеш за ваксина доброволно и да си заминеш от нея.
Поправка - не си заминаваш от ваксината, това е невъзможно. Заминаваш си от ковид, с който си се заразил около поставяне на ваксината. УК-ският щам, който върлува в момента, е много по-заразен и при толкова много случаи вероятността да се заразиш е много по-голяма.

Да припомним ли дефиницията на CDC - напълно ваксиниран - две седмици след втората доза. С втора доза в България в момента са към 80 хиляди души - мааалко над 1% от населението.

Аз не говоря за Ковид, а за страничните реакции след поставянето на ваксината. Като например тромбозите, които се случвали изключително рядко, но явно все пак се случват. И никой млад ,здрав, прав, опазил се една година от вируса, не знае дали няма да му се случи на него

# 6 789
Единствените, които не си тестваха безплатно населението, на опашката по ваксинация, последни и по усвоени средства за подпомагане  по време на епидемията.

https://www.pariteni.bg/novini/ikonomika/bylgariia-e-vzela-naj-m … -zaetostta-238524

Дори е странно, че само ресторантьорите протестират.

# 6 790
  • София
Тромбозите са едно, но да се твърди, че ваксините те разболяват от Ковид и затова не трябва да се поставят, е престъпно.

# 6 791
  • София
Не би трябвало да се умира от ваксина. Мен ме успокоява това, че е направена по позната технология - ваксините срещу грип са на същия принцип. Те даже предпазват доста по малко - към 50-60%, но откакто баба се ваксинира с нея не е боледувала изобщо и като цяло сме много доволни.
Това не е вярно. Ваксината за грип е направена по старата и добре позната технология - убити, естествени грипни вируси се вкарват в тялото, то ги открива и произвежда антитела.
Сегашните ваксини нямат нищо общо с добрите, стари грипни ваксини. Сегашните използват някакви изчанчени методи на ГМО вирусни вектори от шимпанзета и напълно непозната досега и неизползвана широко РНК технология. В момента новите  технологии се изпитват върху хората с тези ваксини.
Имах предвид Астра Зенека, после се редактирах. Тя е векторна ваксина, ползван е умъртвен вирус от шимпанзе. Противогрипните ваксини също са векторни, ползват умъртвен инфлуенца вируса.
Уейв, и това не е вярно, мила-)))
Прочети, провери. Векторни ваксини има досега срещу Ебола, и може би някои строго специфични вируси. С векторни ваксини ваксинираме домашните си любимци (кучета).
Астра Зенека -векторна ваксина - съдържа аденовирус от шимапнзе, безвреден за човека, модифициран, с който до клетката се пренася част от кода (терминологията ми може и да не е съвсем точна) на ковид, за да изработи тялото ни тела.
Спутник - векторна ваксина - съдържа 2 човешки аденовируса (в двете дози по 1). Джонсън - векторна - с човешки аденовирус и те процедират.
Китайската ковид ваксина- Синовак, индийската Коваксон, са с Инактивиран вирус. Грипните ваксини НЕ са векторни, а с Инактивиран вирус.
В този смисъл, за обикновените хора като нас, АЗенека си е толкова нова ваксина, колкото и РНК ваксините. Аз поне не съм си слагал векторна ваксина досега.

# 6 792
  • София
Идва миналата седмица позната ваксинирана същия ден с Пфайзер. Пък като и казали да не се къпе два дни, да не пие алкохол, да не яде мекотели, шоколад и какво беше още. Това лекаря. Само глупости и бяхме в група с няколко лекари, които умряха от смях. А не е смешно, защото бива някои да са застинали в 60-та година, когато някаква ваксина давала реакция с алкохол, например, а за къпането не знам. Но има хора се блъскат с противоалергични, с нурофени и тн около ваксината, не вярвам това да спомага за имунния отговор, макар да е по съвет на лекар. И при децата често го правят, а за мен, като лаик, това доста обезсмисля поставянето на ваксината.

# 6 793
  • София
Имах предвид Астра Зенека, после се редактирах. Тя е векторна ваксина, ползван е умъртвен вирус от шимпанзе. Противогрипните ваксини също са векторни, ползват умъртвен инфлуенца вируса.

Аз пък се чудя дали точно в това не е проблема - че е от животно. Защото Спутник V е на същия принцип, обаче вируса е човешки и явно там няма такива проблеми. Та се чудя, дали това не е причината човешкия организъм да реагира така

# 6 794
Вече си мисля, че може би трябваше да сложим в първите приоритетни групи за ваксиниране ресторантьорския бранш и фризьорите. Най-важни се оказаха за благополучието на цялото население Joy
Значи няма нужда да остават отворени...Може без маникюр,без фризьор месец,два да се кара...Дрехи,чанти и други,може онлайн.Защо работят?

Общи условия

Активация на акаунт