COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 320
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 160
  • Немция
Неко, не знам за родилки, но починали под 60 години почти няма в нашия немски окръг(повечето са от 70 до 100-годишни) , който наброява около 600 000 жители.

Апропо, Франция е с нов и тежък локдаун при 37 000 случая еквивалентни на 3700 у нас, и без приравняване имат 370 починали вчера. Толкова сме зле тук в момента.

Според статистиката от последните 7 дни, Франция е по-зле от България. Постнах линк назад с индекса на 100 000 човека. Франция води.
Франция тества повече от Германия дори, така че техният брой заразени на 100 000 не може да се сравнява с този в България.

# 8 161
  • Там,където се събуждам щастлива.
Добре де, имам въпрос към съфорумките от други държави.

Има ли така масово и при вас случаи на родилки и бременни в тежко и критично състояние? Струва ми се, че се събират много такива случаи вече.

Не съм чувала.
Знам само, че е моменти, когато има много заразени в дадена област, работните доктори (това не са доктори, които работят в болнично заведение, а отговарят за болни служители и правата им) казват на бременните да не се срещат с хора в работна обстановка. Имам колежка, която е в 6 месец и не стъпва в училище. Друга е бременна, но не иска да остава вкъщи. Имат избор, но са подкрепени по отношение на работата.

# 8 162
31.03. - 4207 новозаразени (PCR 2520, БТА 1687), 342 633 общо
- 23,44% от 17 947 проби (PCR 10426, БТА 7521), 24,17% само от PCR, 22,43% само от БТА
- 69 875 активни случаи, 61 837 карантинирани
- 97 новозаразени медици, 126 новозаразени деца
- ❗10 093 хоспитализирани (+282), поне ❗411 новохоспитализирани, 772 интубирани (+24)
- 129 починали, 13 197 общо
- 3 869 освободени от карантина и "излекувани", 259 561 общо
- 7 195 с Комирнати, 4 700 с АЗ и 1 817 с Модерна поставени дози, 95 003 с две дози, 472 443 общо
.
Благоевград  154
Бургас  235
Варна  367
Велико Търново  112
Видин  17
Враца  133
Габрово   33
Добрич  104
Кърджали   61
Кюстендил  65
Ловеч  88
Монтана   51
Пазарджик  91
Перник  71
Плевен  124
Пловдив   344
Разград  33
Русе  152
Силистра   68
Сливен  88
Смолян  45
София  134
София (столица)  1138
Стара Загора  238
Търговище  19
Хасково  99
Шумен  78
Ямбол  65

# 8 163
Близо десет хиляди и сто хоспитализирани. Кой се грижи за всичките тези хора. И в Петък в интезивното отделение ще стигнем 800 - колко още ще издържат запасите ни от кислородни бутилки.
Имам усещането че това плато за което ни говорят не е плато, ами май е блато, в което затъваме все повече.

# 8 164
  • Немция
Знам само, че е моменти, когато има много заразени в дадена област, работните доктори (това не са доктори, които работят в болнично заведение, а отговарят за болни служители и правата им) казват на бременните да не се срещат с хора в работна обстановка.
Само да вметна- тези лекари са по трудова медицина, предполагам.

# 8 165
Имам усещането че това плато за което ни говорят не е плато, ами май е блато, в което затъваме все повече.
Това беше ясно от самото начало с политиката ни на "либерални мерки" - сакън да не се психясат хората с по-строги мерки, ще каже човек, че всички управници в други държави наложили вечерен час са някакви тирани.
А добрата новина от днес е от Пфайзер - ваксината им казват била на 100% ефикасна и безопасна за 12-14 годишни деца.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 01:56 от pehoko

# 8 166
Това беше ясно от самото начало с политиката ни на "либерални мерки" - сакън да не се психясат хората с по-строги мерки, ще каже човек, че всички управници в други държави наложили вечерен час са някакви тирани.
На всички е ясно или поне на час от нас.
Нямам обяснение за всички неразумни, шантави решения на управляващите.
И се питам как може Гърция ред др държави да не мърдат от домовете си само тук  една шепа държава хлабим мерките в пик, отваряме градини и заведения и фитнеси.
Какво толкова тежко ще стане ако обявят пълен локдаун 1 месец.

# 8 167
Добре де, имам въпрос към съфорумките от други държави.

Има ли така масово и при вас случаи на родилки и бременни в тежко и критично състояние? Струва ми се, че се събират много такива случаи вече.

САЩ:

https://www.contagionlive.com/view/mortality-rate-of-pregnant-wo … eased-by-covid-19

Неотдавнашно проучване, проведено във Вашингтонския университет в сътрудничество с държавни болници и клиники, установи, че бременните жени, които се заразяват с коронавирусна болест 2019 (COVID-19), са изложени на значително повишен риск от смърт от вируса в сравнение с тези на подобна възраст. Изследването е публикувано в American Journal of Obstetrics and Gynecology.

"Смъртността беше шокиращо висока. Бяхме много изненадани от това", казва Кристина М. Адамс Уолдорф, автор на вестника. "Ние сме силно загрижени, че свързаните с COVID-19 майчини смъртни случаи са значително подценявани в национален мащаб и че въздействието върху бременните пациенти, особено при основните състояния, е по-голямо от оцененото в момента. "

Изследователите проследиха 240 бременни жени с инфекция на SARS-CoV-2 между март и юни 2020 г., които бяха приети в 35 големи болници и клинични системи в щата Вашингтон.

Констатациите от проучването показват, че бременните жени, които са имали инфекция с COVID-19, са били 3,5 пъти по-склонни да бъдат хоспитализирани заради вируса. Изследователите също така откриха, че смъртността при бременни жени е 13 пъти по-висока от хората на подобна възраст, които са имали заболяването. От 240 участници, 3 са починали по време на проучването. Повечето обаче са били безсимптомни или са имали само лек случай и са имали здрава бременност.

„Тези резултати предполагат, че изключването на бременни пациенти от ваксинални опити срещу COVID-19 е било грешка“, каза Адамс Уолдорф. "Ето една важна група, която обикновено е силно уязвима към грипни инфекции и въпреки това те бяха изключени от ваксиналните опити срещу COVID-19. Бременните пациенти трябваше да имат възможността да се включат във ваксинални опити, за да разберем по-добре рисковете и ползите от ваксината на тях."

Разследващите, които стоят зад вестника, настояват, че използването на данните, разкрити чрез проучването, е от първостепенно значение, тъй като може да помогне на държавните служители и лекарите в борбата за смекчаване на COVID-19 в уязвими групи от населението.

"Идеята, че бременните пациенти са защитени от COVID-19, е мит", каза Адамс Валдорф. "Нашите данни показват, че бременните хора не са избегнали пандемията, както се надявахме, че ще го направят, а цветните общности понесоха най-голямото бреме."

П.С. Моето субективно мнение е, че в България медиите реагират непрофесионално по принцип и в този смисъл са склонни да отразяват всеки един смъртен случай. Особенно пък на бременни, което, разбира се, само по себе си е огромна трагедия. От друга страна пък не знам има ли статистика в България, която да ни показва колко са смъртните случаи на бременни към броя на смъртните случаи на хора от същата възрастова група. Има много въпроси, на които едва ли може да се даде ясен отговор. Едно, според мен, е сигурно - че броят на починалите от ковид в България надвишава много броят на починалите в другите страни. Предполагам, че това се отнася и за бременните и те също стават жертва на банкрутиралата ни здравна система.

П.П.С. Модераторите изтриха поста ми относно решения бюджет от 1.5 милиарда долара за разяснителна кампания по ваксинацията срещу ковид в САЩ от страна на Белия дом. Това няма да промени обаче факта, че едни щати, които разясняват, поощряват и имат по-добра ваксинационна политика се справят по-добре в сравнение с други щати, които се провалят в тази кампания. Знаем добре кои са едните и кои са другите.

# 8 168
Тези 10000 хоспитализирани ми звучат зловещо Sad
И на този фон се отварят заведенията и ред други неща?!
С каква цел?!

# 8 169
  • София
Да се спаси психичното здраве на хората било целта. 🙄😒
Вчера, докато гледах Кантарджиев, си мислех как политическото превзе него, Кунчев и другите уж лекари от щаба. Първите му думи бяха : Оптимистичното е, Че можеше да имаме 20хил в болница, а ние имаме 10 хиляди.
Такива хора взимат решенията у нас....

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 06:40 от Валенцето

# 8 170
Значи Швеция не е имала повече от 3000 никога в болница, а е обект на критика поради липса на мерки, а ние с 10000 се успокояваме, че сме добре???
Престъпно е това, не знам този народ добре ли е, то за политиците е ясно, че не са.

# 8 171
Тези 10000 хоспитализирани ми звучат зловещо Sad
И на този фон се отварят заведенията и ред други неща?!
С каква цел?!
Идващите избори им връзват ръцете. Страхуват се, че ако наложат по- крути мерки, ще загубят гласоподавателите си.

# 8 172
Мен ме изгубиха тотално, не знам другите за кого ще гласуват.

# 8 173
  • София
Не знам дали е добре народът.
Знам, че аз за себе си извадих своите изводи. Ограничих много и без това ограничените си социални контакти. Не от страх, а съвсем преднамерено, защото не желая да общувам с хора, които не ценят нищо, освен собственото си удоволствие от кръчми, пътувания, събирания в тази ситуация.
Това ми се случва за втори път в живота. Първият път беше преди 20г, когато родих дъщеря си с тежки увреждания. Тогава няколко години ми трябваха, за да отсея контактите си. Всъщност не аз да ги отсея, а те мен. Двупосочен процес.
Сега се получи същото. Не го казвам със съжаление.

# 8 174
И аз така, Вале.
Осъзнах колко безотговорни хора съм познавала. Нямам намерение да общувам занапред с такива.

Общи условия

Активация на акаунт