COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 907
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 205
Скрит текст:
...И в Петък в интезивното отделение ще стигнем 800 - колко още ще издържат запасите ни от кислородни бутилки.

Би трябвало болничният кислород, особено в интензивните отделения, предимно да се произвежда от кислородни апарати. Хората, които имат нужда от кислород вкъщи, са с апарати, а не се занимават с пълнене на бутилки, какво остава за болниците.
Ако бъркам се извинявам, не знам дали са кислородни бутилки или някаква голема система която се пълни с кислород за медицински цели, но знам че има такова нещо в болниците. Цитирам една статия от есента, има и много други в нета за недостига на кислород по болниците при голямо натоваване и това че кислородните инсталации на болниците не са пригодени за такива натоварвания като по време на много голям пик Има ли недостиг на кислорода за медицински нужди в болниците?  и https://shumenonline.bg/2020/11/12/%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B … %B0%D1%82-%D0%BB/
Също и директорът на Пирогов тази седмица каза, че "В момента „Пирогов“ харчи по над 8 тона кислород на ден, при нормално 2 тона и при 4 тона по време на втората вълна"

# 8 206
  • София
За тази ваксина Б.Кирилов съобщи, че ще има две доставки и толкоз през април. Нито се знае колко ще доставят, нито кога.
Преди два дни, в новините, Б. Кирилов каза, че очакват 40 000 Janssen до края на април.

# 8 207
Вигенин каза, че след като вземат владтта веднага почват преговори за китайската и руската ваксина. Така, че голямо портфолио се очертава!
Е тогава ще видите какво ще има по зелени и всякакви други коридори - китайско и друго за митичните "приоритетни групи". Хубаво, че си казват отсега какво ще правят.

# 8 208
Не е въпросът да не искаш нищо, за да ти върви живота по стария начин, а да искаш безопасност, за да можеш с известни ограничения да издрапаш и с образованието на детето и с бизнеса на семейството и доходите. Това не се разбра си мисля, но и се постараха да замажат нещата и настроят хората умишлено си мисля в неверие.
Очаквах това отпускане, та те отвориха ресторанти (пак с цел, да не плащат обещетения) , действат си наистина по изградена схема и много опитно за мен поне и изпипано замазване. Някой беше казал, че сме лош материал, ами май сме си такива за съжаление и това се използва.
Всичко очаквах за изборите да направят, ама не очаквах да отпадне карантината за влизащите от застрашени държави и то туристи. Вярно, че и този бранш има голям електорат , че и пари, ама...това вече трябва да отвори очите на всички колко с мисъл за хората и е безопасно у нас навсякъде. Все повече хора се усещат обаче, поне във ФБ има бледи изгледи народа да прогледне, но е твърде късно вече и повечето платиха скъпа цена за това.

# 8 209
Хепи, щом човека ще идва до София, защо не мине през мвр-то, там си работят.

# 8 210
Постоянно ли
Благодаря, ще предам

# 8 211
Къде са ваксините ?
Ето какво получих на имейла, ама аз не дочаках . В Софийската адв. колегия са над 6 хиляди души, не зная колко са заявили желание.
Само да не вземете да роптаете и срещу адвокатите сега, нямате си идея в каква вредоносна среда работим Онзи ден бях в ареста на едно районно - 10 човека в пет квадрата, там прозорчетата са високо , с решетки и не се отварят, въздухът се режеше с нож.
Скрит текст:
Уважаеми колеги,

Днес е получено потвърждение от РЗИ София, че от утре - 01.04.2021 г., е осигурена възможност за приоритетно ваксиниране с ваксина на Pfizer-BioNTech на адвокати от Софийска адвокатска колегия, заявили желание чрез Софийски адвокатски съвет за ваксиниране.

Ваксинирането ще се извършва в периода от 01.04.2021 до 03.04.2021 г. всеки ден от 09:00 ч. до 17:00 ч. в Медицински център на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ (входът е откъм бул. Пенчо Славейков, непосредствено преди централния вход на НМЦ Пирогов).

Адвокатите от Софийска адвокатска колегия, които са се записали за ваксинация и желаят да се ваксинират с ваксината на Pfizer-BioNTech (а също и тези, които са заявили желание да се ваксинират единствено с ваксината на Moderna, но не възразяват да променят избора си), могат да го направят по следния график съобразно първата буква на собственото им име:

На 01.04.2021 г. (четвъртък):

-От 09:00 до 12:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име А и Б;

-От 12:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име В и Г;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Д.

На 02.04.2021 г. (петък):

-От 09:00 до 12:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Е, Ж, З и И;

-От 12:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Й, К, Л и М;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Н, О и П.

На 03.04.2021 г. (събота):

-От 09:00 до 13:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Р и С;

-От 13:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Т и Ф;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Х, Ц, Ч, Ш, Щ, Ю и Я.

Отправяме призив за спазване на посочения график по часове и дни, като се явяват за ваксинация:

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране само и изключително с ваксината на Pfizer-BioNTech,

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране и с други ваксини наред с ваксината Pfizer-BioNTech,

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране с ваксината на Moderna, но желаят да променят избора си и да бъдат ваксинирани с Pfizer-BioNTech.

Колегите, които до момента не са заявили чрез Софийски адвокатски съвет желание да бъдат ваксинирани, но желаят да го направят допълнително, ще бъдат уведомени за възможностите за ваксинация, след като бъде проучен въпроса как да бъдат включени в третия етап на ваксинационната програма, защото както знаете срокът за записване изтече отдавна и списъците на адвокатите са предадени на Министерство на здравеопазването и на ваксинационния щаб.

Софийски адвокатски съвет ще направи всичко възможно това да се случи, като очакваме да изпратите исканията си на електронния адрес на колегията: register@sak-sas.bg

# 8 212
...Ако не се компрометира до тогава ваксината, пиши ги новото Течно Злато...

Днес има новина за бракувана партида, не е издържала проверката за качество.

# 8 213
Не че нещо, ама за Джонсън имаше вчера статия (ще я потърся) , умишлено не я сложих, защото имаше снимки неприятни. Вече има първи данни (може би изключение, но..) на обриви големи и болезнени. Та и там ще има проблем, дано е единичен случай , но..
ето, от друг сайт, но пак за същото
https://novavest.bg/2021/04/01/%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0 … yRslQB8Z6-bPEHn1s

# 8 214
Къде са ваксините ?
Ето какво получих на имейла, ама аз не дочаках . В Софийската адв. колегия са над 6 хиляди души, не зная колко са заявили желание.
Само да не вземете да роптаете и срещу адвокатите сега, нямате си идея в каква вредоносна среда работим Онзи ден бях в ареста на едно районно - 10 човека в пет квадрата, там прозорчетата са високо , с решетки и не се отварят, въздухът се режеше с нож.
Скрит текст:
Уважаеми колеги,

Днес е получено потвърждение от РЗИ София, че от утре - 01.04.2021 г., е осигурена възможност за приоритетно ваксиниране с ваксина на Pfizer-BioNTech на адвокати от Софийска адвокатска колегия, заявили желание чрез Софийски адвокатски съвет за ваксиниране.

Ваксинирането ще се извършва в периода от 01.04.2021 до 03.04.2021 г. всеки ден от 09:00 ч. до 17:00 ч. в Медицински център на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ (входът е откъм бул. Пенчо Славейков, непосредствено преди централния вход на НМЦ Пирогов).

Адвокатите от Софийска адвокатска колегия, които са се записали за ваксинация и желаят да се ваксинират с ваксината на Pfizer-BioNTech (а също и тези, които са заявили желание да се ваксинират единствено с ваксината на Moderna, но не възразяват да променят избора си), могат да го направят по следния график съобразно първата буква на собственото им име:

На 01.04.2021 г. (четвъртък):

-От 09:00 до 12:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име А и Б;

-От 12:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име В и Г;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Д.

На 02.04.2021 г. (петък):

-От 09:00 до 12:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Е, Ж, З и И;

-От 12:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Й, К, Л и М;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Н, О и П.

На 03.04.2021 г. (събота):

-От 09:00 до 13:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Р и С;

-От 13:00 до 15:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Т и Ф;

-От 15:00 до 17:00 ч. - ваксиниране на адвокати с първа буква на собствено име Х, Ц, Ч, Ш, Щ, Ю и Я.

Отправяме призив за спазване на посочения график по часове и дни, като се явяват за ваксинация:

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране само и изключително с ваксината на Pfizer-BioNTech,

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране и с други ваксини наред с ваксината Pfizer-BioNTech,

-адвокатите, които са заявили желание за ваксиниране с ваксината на Moderna, но желаят да променят избора си и да бъдат ваксинирани с Pfizer-BioNTech.

Колегите, които до момента не са заявили чрез Софийски адвокатски съвет желание да бъдат ваксинирани, но желаят да го направят допълнително, ще бъдат уведомени за възможностите за ваксинация, след като бъде проучен въпроса как да бъдат включени в третия етап на ваксинационната програма, защото както знаете срокът за записване изтече отдавна и списъците на адвокатите са предадени на Министерство на здравеопазването и на ваксинационния щаб.

Софийски адвокатски съвет ще направи всичко възможно това да се случи, като очакваме да изпратите исканията си на електронния адрес на колегията: register@sak-sas.bg

Аз лично не си позволявам да роптая срещу никой - нито срещу хората от приоритетните групи, които се ваксинираха, нито срещу хората, които успяват да се доберат до иРНК ваксина по другия начин /дали чрез връзки или за усвояване на останалите дози/. Защото тук говорим, за борба за живот. И щом има хора, които не искат ваксини, то няма нищо лошо други да ги получат - та дори и по втория начин

Честито на адвокатите Simple Smile

# 8 215
Деси - руската ок, ама няма количества от нея. А като ни залеят с китайско ще сметнат, че са си изпълнили дълга към народа един вид. Нека си я има руската, аз бих си я сложила след време ако се наложи. Но китайска, още повече не минала през европейски регулатор няма да помириша, съжалявам.

# 8 216
Съншайн, абсолютно си права. Нямам им доверие и не искам те да преценяват. И ми прави впечатление и друго - ако трябва да се вземе някакво решение или преценка относно определено лечение или препарат, дежурното е "ама те там..../Израел, ЮК, САЩ/ не са глупави, щом използват това и това значи е ок. Ми много хубаво, съставих си окончателно мнение за нивото на нашите учЕни.

# 8 217
Аз  не съм на възраст и с нагласа, като моите съседи, но в случая ги разбирам, че искат Спутник.
За мен руснаците не биха пуснали за ЕС и която и да е страна нещо, което не е изпипано и не са проверили добре.
За тях една малка грешка и отклонение ще струва много, дори добрите намерения с гледат с недоверие и оплюване дори. Напълно съм спокойна , че е добра ваксината им. Лошото е, че скоро няма да я видим тук.

# 8 218
  • Vildbjerg,DK
Скрит текст:
...И в Петък в интезивното отделение ще стигнем 800 - колко още ще издържат запасите ни от кислородни бутилки.

Би трябвало болничният кислород, особено в интензивните отделения, предимно да се произвежда от кислородни апарати. Хората, които имат нужда от кислород вкъщи, са с апарати, а не се занимават с пълнене на бутилки, какво остава за болниците.
Ако бъркам се извинявам, не знам дали са кислородни бутилки или някаква голема система която се пълни с кислород за медицински цели, но знам че има такова нещо в болниците. Цитирам една статия от есента, има и много други в нета за недостига на кислород по болниците при голямо натоваване и това че кислородните инсталации на болниците не са пригодени за такива натоварвания като по време на много голям пик Има ли недостиг на кислорода за медицински нужди в болниците?  и https://shumenonline.bg/2020/11/12/%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B … %B0%D1%82-%D0%BB/
Също и директорът на Пирогов тази седмица каза, че "В момента „Пирогов“ харчи по над 8 тона кислород на ден, при нормално 2 тона и при 4 тона по време на втората вълна"

Да, заради повишената нужда от кислород може да се окаже, че наличната система не е достатъчна. Тук миналата година инсталираха втори резервоар, защото наличният такъв предполагаха, че няма да е достатъчен. Тъй като строят нова болница в момента на около 10 км. и там имаше поставен такъв - просто го взеха от там.
https://www.tvmidtvest.dk/coronavirus/klar-til-behandle-coronapa … gehuset-i-herning

# 8 219
И аз ще гледам брифинга. Мазохист съм пълен .
Искам да видя как се оправя такава огромна вълнА за десет дни, мотивация, перспективи, аргументация.

По-скоро чакам журналистите да зададат смислени въпроси и да им бъде отговорено адекватно.
А не  : По отношение на.... и после се прескача.
Да вземат да се стиковат най- после журналистите преди брифинг, да си подготвят въпросите предварително и последователно, защото става адската говорилня и се пропускат най- важните отговори.

Общи условия

Активация на акаунт