COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 989
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 310
  • София
TafTaf, мои колеги в трета фаза минаха тази седмица и са с Pfizer. Даже имаха право на избор между Pfizer и Moderna. Слава Богу, никой не се е лакомил да си натика и роднините, а и шефът е строг и не би приел подобни неща. Но нас ни събраха данните още около 8-10 февруари и оттогава настана оглушително мълчание. И част от нас като видяха пак какво се задава - и минахме през зелените коридори.
Но, да, щетите по реномето на AstraZeneca са непоправими. Можеше да се извъртят нещата, да се дават положителните примери с тази ваксина, да се посочат държави, които развиват успешна ваксинационна кампания с нея. Защото като се даде положителният пример с Израел, обикновено те парират с "Ама те ползват Pfizer". Ами не, не е щото ползват Pfizer...

# 8 311
Интересно - Щатите си задържат дозите АЗ произведени там, а току що прочетох, че Джонсън който в момента се прилага там идва от Холандия. А в техния завод нещо са объркали. ЕС нали го одобри, плюс това се очакват намалени доставки, а изнасят за Щатите.
САЩ целят ваксиниране на всички възрастни до края на май.

# 8 312
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Интересно - Щатите си задържат дозите АЗ произведени там, а току що прочетох, че Джонсън който в момента се прилага там идва от Холандия. А в техния завод нещо са объркали. ЕС нали го одобри, плюс това се очакват намалени доставки, а изнасят за Щатите.
САЩ целят ваксиниране на всички възрастни до края на май.

Те са решили Денят на независимостта, да е и ден на независимостта от Ковид
Байдън е обещал

# 8 313
Sunshine, така е със списъците, от началото на февруари са, но не виждам защо трета фаза трябваше задължително да са със Пфайзер или Модерна. Факт, че за АЗ много се насложиха нещата, но и отявленото пазене на иРНК ваксините за отбрани групи доведе до още по-сериозно недоверие.

# 8 314
UK
1,1 милиона страдащи с дълъг COVID извън болницата

Службата за национална статистика (ONS) публикува прогнози за броя на хората, живеещи с дългосрочни симптоми на коронавирус за първи път.

Това показва, че през четирите седмици, приключващи на 6 март, 1,1 милиона души са страдали от симптоми на COVID повече от четири седмици - извън болницата.

От тези хора 697 000 души са имали симптоми за три месеца и 70 000 за една година.

Честотата на продължително COVID е най-висока сред жените, хората на възраст между 35 и 69 години и тези, живеещи в бедни райони.

ONS отбелязва, че данните се отнасят за хора, които са съобщили за симптоми на COVID, а не за тези, които са имали официална диагноза.

"Това е първият ни анализ на нови данни, разбирането ни за тях и качеството им ще се подобри с времето", каза говорител.

„Long-COVID е нововъзникващо явление, което все още не е напълно разбрано.“
SkyNews

# 8 315
Обаче никой нищо не казва за потъването на иРНК ваксините. Вече втори брифинг питат и никой не застава да обясни точно, кратко и ясно. Разтягат едни локуми и преминават на следващия въпрос. Замазаха всичко с лекарите - не можели да им откажат на тях.

Е , как да не казаха .
Казаха - първите две приоритетни групи  се сетиха да си ползват правото  на приоритет.
А пък за недостатъка за  за чакането  - нямам думи.
Слагате ли чакането  на приоритетните групи ?

А защо трябва да ги чакат? Защо? Като изключим медицинския персонал, другите извинявай, обаче те ще си се точат и до края на 2022 г. Това значи ли, че някъде по фризерите трябва да стоят ваксини на стенд бай за учителката от Долно Сурсулево, която може да благоволи да се ваксинира на 13.12.21 година. А през това време някоя майка да остави невръстни деца сираци, защото до нея не е достигнала ваксината? Хич не ми пука за приоритетните групи - даде им се шанс, молиха им се, в култ ги издигнаха. Ами да се бяха възползвали. Аз лично ще ве ваксинирам с иРНК ваксина веднага, когато ми се отвори възможност и окото няма да ми мигне. Сега да ми звъннат - веднага ще тръгна и след час ще съм ваксинирана. При всички положения е по-добре, отколкото ваксината да отлежава до декември в някой фризер. Защото, пак повтарям - колкото по-бързо се увеличи броя на ваксинираните, толкова по-чързо ще се върнем към нормалния живот. Със залежаване на ваксини по фризерите, това няма как да стане, обаче

# 8 316
Джонсън почва на Астра Зенека да върви по пътя май. Жалко.

"15 милиона дози ваксини срещу COVID-19 бяха бракувани заради технологична грешка в завод на "Джонсън и Джонсън" в град Балтимор, щата Мериленд, написа Ню Йорк таймс.

Според информацията на изданието работещи в предприятието, което произвежда два вида препарати срещу инфекцията, случайно са смесили съставките на едната ваксина с другата и това станало причина за бракуването на огромното количество дози

От компанията заявиха, че при тяхна проверка е установено наличие на една партида, неотговаряща на стандартите. "Заради това ние преустановихме производствения цикъл на тази партида", каза говорител на фармацевтичния гигант.

https://novini.bg/sviat/us/654460?fbclid=IwAR0HikbWaf5rEYtSh_EEv … nZ8jq3IbzoEZzik0Q

# 8 317
Интересно ми е има ли информация относно резултатите от пробите които се изпращат за секвениране в Германия? Знаете ли какъв е процентът на англ. вариант?

Тези дни излезле новина с резултатите от последните проби, които сме изпратили за секвениране. Беше много висок процентът на британския вариант - над 90%.

Нещо интересно споменаха на брифинга - не очакват болните в болница да надхъврлят 10 500, 11 000 макс. И за интензивните споменаха цифра, но не чух добре.

Така е. Болниците не са разтегателни. В един момент свършват и мазетата и столовите.

Онзи ден са върнали от две болници майката на колежка с доказана със скенер двустранна пневмония и ХОББ, защото била на крака. Останалите чакащи за прием били на носилки.

# 8 318
  • Vildbjerg,DK
Интересно ми е има ли информация относно резултатите от пробите които се изпращат за секвениране в Германия? Знаете ли какъв е процентът на англ. вариант?

Тези дни излезле новина с резултатите от последните проби, които сме изпратили за секвениране. Беше много висок процентът на британския вариант - над 90%.

Нещо интересно споменаха на брифинга - не очакват болните в болница да надхъврлят 10 500, 11 000 макс. И за интензивните споменаха цифра, но не чух добре.

Благодаря за инфото - не можах да намеря официална информация. Но резултатите са като тукашните - близо 95 % за англ.вариант. Явно е навсякъде.

# 8 319
Масово учителките в ДГ не са искали да се ваксинират и не е до възраст.Нали уж бяха от благословените от не-знам-си-коя фаза. Не знам как да ги коментирам, честно.
Трябваше една масирана пр кампания с клипчета. Ето бабите и телефонните измамници, спряха да хвърлят по десет бона през балкона като им направиха клипче по бнт.
За цифровизацията ни облъчваха в несвяст " момче, как да го свържа?", но за пандемията на 21 век, нЕма кой да се сети.

# 8 320
Съгласна съм с Лейдито, че който е имал възможност от групите да се включи и не се е записал да си чака по общия ред. Минават другите, това не е пазар все пак, хората няма да боледуват , а други да се почесват и чакат да видят какво ще стане.

rorik, не си съвсем права. Детските градини и 1-4 клас си работеха непрекъснато и целодневно. За другите ги направиха луди децата, ту ще ходят, ама не точно сега, ама после и не се знае кои...това непрекъснато.
Всъщност поне аз виждам едно разделение и несправедливост в лекарското и учителското съсловие, това много ме дразни.
Лекарите от болниците са непрекъснато под стрес, под страхотно напрежение и на края на силите си, в центъра на заразата, а ЛЛ са телефонисти и искат пари за 1 лист принтиран от 15 лв цена. При това са в кабинети, проветряват, пускат по 1 пациент, имат повече възможност да се предпазят и пак не желаят да преглеждат (почти всички са така, с малки изключения) .
Учителите ги разделиха и животът на едните е по-ценен от този на другите излиза. Едните са по цял ден и то с деца без маски в часовете, а другите са ДО с месеци. Разбира се знаем защо е така, но и виждаме починалите са все май от тези групи учители. Това за мен е несправедливо пък вие може и да ми се сърдите. Не знам защо едната учителка е предпазена спрямо другата, защо лекарят дето се бори за живота буквално на човека е по-маловажен или наравно пресметнат труда му с този от телефона. Не е честно , ама никак, като се замисля.

# 8 321
Най-добре ще е, ако направят така - съобщават публично във всички телевизии и го повтарят във всяка новинарска емисия до края на периода:
Обявяваме, че ваксинирането на приоритетните групи ще продължи до края на м. април 2021 г. От 01.05.2021 г. приоритетните групи ще бъдат затворени и всички хора от тях ще бъдат ваксинирани чрез регистрация на дата и час в електронния регистър с ваксината, която е налична в този момент във ваксинационните пунктове

И гледайте какъв бум на желаещи ще има от тези групи - няма да могат да им насмогнат на ваксини.

# 8 322
Направо съм в потрес от днешните изявления. Каква психика ще спасяват ? Тук става дума буквално за човешки животи. Нищо не трябваше да се отваря. Те не  разбраха ли, че "Бай Ганьо" освен че  не да спазва мерките, като види, че нещо е отворено, значи е безопасно и веднага "смело" влиза...
Дано другата седмица да не се удвоят заразените, че не знам как ще се оправяме ?

# 8 323
Направо съм в потрес от днешните изявления. Каква психика ще спасяват ? Тук става дума буквално за човешки животи. Нищо не трябваше да се отваря. Те не  разбраха ли, че "Бай Ганьо" освен че  не да спазва мерките, като види, че нещо е отворено, значи е безопасно и веднага "смело" влиза...
Дано другата седмица да не се удвоят заразените, че не знам как ще се оправяме ?

С какво е виновен"Бай Ганьо"? Главният държавен инспектор Кунчев казва "Oтвaрямe тoвa, кoeтo нe криe риcк... Тaм, къдeтo хoрaтa мoгaт дa нaмeрят oтдушник oт безкрайната умора от вcички мeрки, кoитo вeчe година търпят".  За мен това не значи нищо друго освен "това, което е отворено е безопасно, смело търсете отдушник от мерките".

https://bnr.bg/horizont/post/101444666/razhlabvat-merkite-sresht … vid-19-ot-1-april

# 8 324
Защо се възмущавате толкова? В Германия сме в локдаун от ноември, наскоро отвориха магазините, днес пак сме с 24 300 бройки. С локдаун, без локдаун, все тази.

Общи условия

Активация на акаунт