COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 484
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 325
Върнах специално на запис онази час от брифинга, в която Министърът отговаря на журналистически въпрос (около 24та мин), за да извадя точно числата:
Налични "към настоящия момент" рнк ваксини: За първа доза - 11655 Пфайзер и 24375 Модерна, за втора доза - съответно 53919 и 43885.

# 8 326
По Витошка даваха в новините, че заведенията вече се пълнят. Махнали са огражденията и бачкат.

# 8 327
  • Варна
Направо съм в потрес от днешните изявления. Каква психика ще спасяват ? Тук става дума буквално за човешки животи. Нищо не трябваше да се отваря. Те не  разбраха ли, че "Бай Ганьо" освен че  не да спазва мерките, като види, че нещо е отворено, значи е безопасно и веднага "смело" влиза...
Дано другата седмица да не се удвоят заразените, че не знам как ще се оправяме ?
Това дето не трябвало да се отваря, което беше затворено, не виждам някакви сериозни резултати да е дало като е затворено.
Още края на януари почнаха да растат заразените. Защо, то е очеизвадно, защото свободното движение на хората никога не е било ограничавано.
Вируса си има собствено мнение, и не го вълнува особено къде се събират хората в ресторанта, фитнеса, в Кауфланд, по къщите, по автобусите, по улиците, по хотелите и ресторантите в тях и. т. н.
Или всичко или нищо, според мен друг вариант няма, само ще е жалко това всичко(пълен локдаун) да се случва посред лято.

# 8 328
Защо се възмущавате толкова? В Германия сме в локдаун от ноември, наскоро отвориха магазините, днес пак сме с 24 300 бройки. С локдаун, без локдаун, все тази.

На мен ми се струва, че сравнението с Германия хич не е в наша полза защото при двойно повече направени тестове на милион имат с близо 30% по-малко случая на милион и наполовина починали. Та може би не е съвсем все тая, като отчитаме и състоянието на здравеопазването и пр.

# 8 329
Защо се възмущавате толкова? В Германия сме в локдаун от ноември, наскоро отвориха магазините, днес пак сме с 24 300 бройки. С локдаун, без локдаун, все тази.
Няма как да се знае, че без локдаун щеше да е същото. Wink По всяка вероятност щеше да е по-зле.

# 8 330

На мен ми се струва, че сравнението с Германия хич не е в наша полза защото при двойно повече направени тестове на милион имат с близо 30% по-малко случая на милион и наполовина починали. Та може би не е съвсем все тая, като отчитаме и състоянието на здравеопазването и пр.

Може би трябва някои не само да гледат брутната бройка, а да включат и малко аритметика за втори клас, и да видят, че за 85-милионното население на Германия тези 24 хил бройки се равняват на наши 2000 без малко, не на 5000. А 200-те им жертви дневно на 17-18 у нас. Но идеята на Габи е да оправдае липсата на всякакви мерки:)))

# 8 331
Без локдаун - 100 000, а от института Роберт Кох казват, че се регистрират малка част от случаите и броят на реално заразените е поне 3-5 пъти по-висок.

# 8 332
  • Варна
Няма как да се знае, че без локдаун щеше да е същото. Wink По всяка вероятност щеше да е по-зле.
Много се надявам, но не вярвам особено много, че привържениците на частичните затваряния в България(защото само такива е имало) си стоят смирено в къщи и дават пример. И излизат само да си купят нещо за ядене, не се виждат с никой, най-много да се разходят сами в гората или с някой от семейството.

# 8 333
Едно е сигурно, че трябва да има баланс.
Резултатите от 5-6 месеца строги мерки и локдаун, после трябва да се компенсират с изграждане на психиатрични заведения.
За едно съм съгласен, че никой не кара на сила някой да ходи по ресторанти и кафета, макар и на открито.
Относно ваксините е редно да се пазят вторите дози , а се оказва, че реално има общо около 30 хиляди налични за поставяне рнк в момента за първа доза, което е за около 4-5 дни.
Аз също следях развитието с еднодозовата ваксина на джонсън, но като се замислих, не е май добра опция.
АЗ при една доза по последни данни даваше около 76% ефективност, а тази на джонсън около 66%
В момента поне АЗ е напълно достъпна, а и вече има доста натрупан опит благодарение на масовата ваксинация с нея във Великобритания.
За модерна и пфайзер, няма какво да коментираме, защото са почти недостъпни за случайни.

# 8 334
Не, аз ходя в Рафи на тайни  партита.

# 8 335
  • София
Нека не почваме това мерене на ваксини, сякаш са парче телешко...

# 8 336
Скрит текст:

Може би трябва някои не само да гледат брутната бройка, а да включат и малко аритметика за втори клас, и да видят, че за 85-милионното население на Германия тези 24 хил бройки се равняват на наши 2000 без малко, не на 5000. А 200-те им жертви дневно на 17-18 у нас. Но идеята на Габи е да оправдае липсата на всякакви мерки:)))

Аз ги сравнявам с бройките в Германия по време на първия локдаун декември/януари, тоест заразените преди да се наложат мерки, и със заразените сега по време на същия този локдаун, който на практика не е бил премахван, пак в Германия. Изобщо не сравнявам България с Германия. Та да, проста аритметика е.

# 8 337
Нека не почваме това мерене на ваксини, сякаш са парче телешко...
Точно защото не са телешко е хубаво да се гледа.
Защо не коментирате последователната политика на най силните в ЕС, като Франция и Германия.
Първо забраняваха АЗ за хора над 60 години, два месеца по-късно , ги забраняват за тези под 60 Simple Smile

# 8 338
Аз също ограничих социалните контакти, първо заради безотговорността на околните и второ, заради темите на разговор. С когото и да се видя, обсъждаме само това...заразени, болни, умрели, безработица, безпаричие, конспиративни теории. Преди много се радвах да се видя с приятелка, да пием кафе, да се разходим. Сега си проветрявам главата като вървя дълго време пеша, спортувам, чета.
Вкъщи гледаме да отбягваме темата коронавирус...
Наистина е непоносимо психически да се издържи на целия този ужас...

# 8 339
Скрит текст:

Аз ги сравнявам с бройките в Германия по време на първия локдаун декември/януари, тоест заразените преди да се наложат мерки, и със заразените сега по време на същия този локдаун, който на практика не е бил премахван, пак в Германия. Изобщо не сравнявам България с Германия. Та да, проста аритметика е.
А слагаш ли в сметките британския вариант?

Общи условия

Активация на акаунт