COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 869
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 355
  • Немция
Наскоро Меркел се изказа в Германия, че поради британската мутация сме изправени пред нов вариант на коронавируса, нов вид пандемия, за която са нужни нови по-строги мерки.
А подробностите, че на хората им писна, вече са друга тема.
На вируса не му е писнало.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:25 от Бибит

# 8 356
  • София
Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, показва 100% ефективност в ЮАР

Новите данни показват ефективност от 91,3%, което е по-малко от 95%, когато бе съобщено първоначално през ноември след изпитание с 44 000 души, броят на новите щамове по света сега е много по-голям от преди.

От Pfizer заявиха, че новите резултати, които включват данните за повече от 12 000 души, които са ваксинирани с две дози преди най-малко 6 месеца, позволят да подадат документи за пълно регулаторно одобрение в САЩ.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/654538
Правилно ли разбирам, че в ЮАР показва ваксината добра ефективност, т.е. - срещу местния щам?
Но защо само 12 хиляди? Не са ли поставили на повече хора Файзер в ЮАР, се чудя.....

# 8 357
Проблемът е, че няма план за излизане от безкрайната епидемия, от която дори на най-търпеливия човек ще му писне не, ами...
Хората не искат нулев ковид като в Австралия, не искат контролиран ковид като в Южна Корея, не искат масова ваксинация като в Израел. Искат нищо да не правят и ковид да си тръгне сам...

# 8 358
Да, много оптимистични данни от пфайзер.
Тези 12 хиляди са ваксинирани преди повече от 6 месеца, тоест още от проучванията преди официално да бъде одобрена. Шест месеца назад е септември месец 2020

Иначе след президента на Германия, явно и Меркел ще трябва да се ваксинира с АЗ, защото беше казала преди време, че иска, но не й се препоръчва.
Е сега е препоръчват точна за нея. Simple Smile

# 8 359
  • София
Да, много оптимистични данни от пфайзер.
Тези 12 хиляди са ваксинирани преди повече от 6 месеца, тоест още от проучванията преди официално да бъде одобрена. Шест месеца назад е септември месец 2020

Прав си, да. То септември 2020 не се и знаеше още май за този ЮАР-ски щам, хм.

# 8 360
  • София
А Германия защо въобще не се откаже от тази ваксина? Ясно е, че имунизацията с нея там е напълно съсипана...

# 8 361
Прави ми впечатление, че усилено се дискредитира наред с АЗ и още непоявилата се Янсен и нещо взех да подозирам РНК конкуренцията......Понеже съм чела за техни нежелани странични ефекти, но някак това се размива в пространствотои акцентът отново пада към векторните ваксини. А истината е, че всичките дават нежелани ефекти в определен момент, не е само АЗ или Янсен.

# 8 362
Повече от 3000 фенове ще могат да гледат Евровизия

Холандското правителство заяви, че ще позволи на 3500 души да присъстват на финала на Евровизия в Ротердам през май.

Събитието ще бъде част от правителствен процес, който позволява местата на открито да бъдат наполовина пълни - стига феновете да са преминали тест за COVID преди влизане, казаха служители.

# 8 363
  • София
Прави ми впечатление, че усилено се дискредитира наред с АЗ и още непоявилата се Янсен и нещо взех да подозирам РНК конкуренцията......Понеже съм чела за техни нежелани странични ефекти, но някак това се размива в пространствотои акцентът отново пада към векторните ваксини. А истината е, че всичките дават нежелани ефекти в определен момент, не е само АЗ или Янсен.
Четеш ми мислите. От известно време имам точно такива съмнения, но включвам и Спутника в заподозрените.

# 8 364
В Девня всички лекари и сестри от ковид отделението са напуснали. Не им е плащано прословутите 1000лв за труда там от януари за разлика от телефонистите. Но всичко е под контрол, лекарите нямат претенции и се справят, пък малките градчета там народ има ли ....в София е кошмар, ама за малките градчета...и надежда май нямат хората, и специалисти липсват. Поне са по-задружни или се надявам да е така.
https://petel.bg/TSeliyat-personal-na-kovid-otdelenieto-v-bolnit … PZMUu84x9wnU0HOTk

ПП. Тези 15мил. ваксини на Джонсън, които са бракувани, разбирам че в този завод се е правило и на Зенека ваксината. Споменато е само , че съставките са объркани с другата ваксина правена там, та Зенека е било (поне така пишат хора) Отделно човекът с обривите в САЩ от Джонсън и то официално в медиите, май и тази ваксина ще се отпише преди да е тръгнала. Вече наистина почва да "намирисва" И да, проблеми са имали хора и с Модерна и Пфайзер , но някак...минават метър.

# 8 365
По Витошка даваха в новините, че заведенията вече се пълнят. Махнали са огражденията и бачкат.
Махнали са огражденията на едно-две. Останалите имат тук-там  отвор. Видях го с очите си към 13.30.

# 8 366
  • София
По Витошка даваха в новините, че заведенията вече се пълнят. Махнали са огражденията и бачкат.
Махнали са огражденията на едно-две. Останалите имат тук-там  отвор. Видях го с очите си към 13.30.
Затворени са си аквариумите, нали се водят на открито и в тях се пуши, нищо, че работят и климатици. Но то няма значение. Те и като не им беше разрешено да работят имаха повечето масички за правостоящи и на тях обядваха и патрулиращите полицаи, не само, че запиваха граждани с хлабава, според министъра, психика, неиздържаща без бар.

# 8 367
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/222248-d-r-madzharov-tazi-ag … izmoryavat    "Д-р Маджаров: Тази агония с половинчати мерки само изморява"                        
 "Имаме много добри примери от света,  страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров."                          
  Айдее още един запя в тона на умората.

# 8 368
  • София
Като стана дума за Кантарджиев - ето каква е според него причината за разхлабването на мерките.
Проф. Кантарджиев: Натрупа се умора в органите, които трябва да упражняват контрола
Някой да ги е виждал тези уморени контролиращи? От какво толкова са уморени, като контрол реално няма? newsm78

# 8 369
  • Варна
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/222248-d-r-madzharov-tazi-ag … izmoryavat    "Д-р Маджаров: Тази агония с половинчати мерки само изморява"                        
 "Имаме много добри примери от света,  страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров."                          
  Айдее още един запя в тона на умората.
Според мен е прав! Предпочитам по строги ограничения за по кратко време, пред половинчати/частични безкрайни

Много ми е любопитно дали довечера ще се случи в темата това което очаквам,
след няколко часа ще разбера...

Общи условия

Активация на акаунт