COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 839
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 370
Скрит текст:
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/222248-d-r-madzharov-tazi-ag … izmoryavat    "Д-р Маджаров: Тази агония с половинчати мерки само изморява"  

"Имаме много добри примери от света,  страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров."                          
  Айдее още един запя в тона на умората.

Логично е да е прав. Половинчати мерки плюс ниско тестване и почти никакво проследяване с карантиниране освен до умора едва ли ще доведат до нещо друго.

Всъщност и само строги мерки без непрекъснато тестване, проследяване и изолация вероятно няма да доведат до нищо кой знае какво.

ПП Изказване на шефа на тъй оплютата СЗО преди 1 година. https://www.who.int/director-general/speeches/detail/who-directo … 9---16-march-2020

"We have also seen a rapid escalation in social distancing measures, like closing schools and cancelling sporting events and other gatherings. But we have not seen an urgent enough escalation in testing, isolation and contact tracing – which is the backbone of the response... But the most effective way to prevent infections and save lives is breaking the chains of transmission. And to do that, you must test and isolate. You cannot fight a fire blindfolded. And we cannot stop this pandemic if we don’t know who is infected.".

В свободен превод - виждаме бърза ескалация на мерките за социално дистанциране като затваряне на училища, отмяна на спортни събития и други събирания. Но не виждаме достатъчно нарастване на тестването, изолацията и проследяването на контактните, което има ключова роля за овладяването. Най-ефективният начин за предотвратяване на инфекциите е да пресечеш веригите на заразяване. Това става с тестове и изолация, не можем да спрем пандемията, без да знаем кои са заразените.

Мисля, че съветът е достатъчно актуален и днес, а държавите, които се справят успешно, всъщност май следват точно него.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:52 от Vapor

# 8 371
Мерките в Германия твърде леки ли ви се виждат, че няколко месеца не дават искания резултат.
Ако сега в темата двайсетина човека мрънкат за затягане на мерките, ако ги затегнат, поне 2 милиона ще мрънкат по площадите.
Колко от вас искат да имат вечерен час и да пускат смс, да излизат от вкъщи.

# 8 372
  • София
Колко от вас искат да имат вечерен час и да пускат смс, да излизат от вкъщи.

Ако пуснете анкета, тя ще е представителна по отношение на морал и обществена отговорност в БГ нацията...

# 8 373
To не е концерт по желание. Ако кажат- ще спазвам. Като не спазя- глоба и ще се науча.
Ей я вчера една съседка- болни с мъжа си и първокласника, в 18 излязла да си хвърля боклука. Айде, с маска беше, но все пак.. То затова входа им е пламнал, те са петия апартамен от 26 за два месеца.

# 8 374
  • София
Прави ми впечатление, че усилено се дискредитира наред с АЗ и още непоявилата се Янсен и нещо взех да подозирам РНК конкуренцията......Понеже съм чела за техни нежелани странични ефекти, но някак това се размива в пространствотои акцентът отново пада към векторните ваксини. А истината е, че всичките дават нежелани ефекти в определен момент, не е само АЗ или Янсен.

Войната между компаниите е огромна. Прокара се мнението, че РНК ваксините са Мерцедеса на ваксините, а другите са Лада-та и нещата тръгнаха в тежка посока. Но и Пфайзер и Модерна имат не малко странични ефекти, Америкарската агенция по лекарстата изследва и тях за предизвикване на тромбози, но не се шуми много.

# 8 375
  • София
Ама Кантарджиев защо не си спазва съветите? Аз след две Блъди Мерита съм способна на чудеса!
Извън майтапа, Кантарджиев не е бил на брифинг от доста време. Макар че аз не гледам кой е там и кой - не е, това не знам как се реши, че е показателно. Мутафчийски си беше на 29 март на заседанието на Министерски съвет, говори си с премиера и останалите съвсем спокойно, обяснява им, че било зле, ама не чак толкоз. Че баш на 1 април му се родило внуче - живи и здрави.
Ето, че на предния брифинг го нямаше Кирилов, защото беше по Европата да преговаря за ваксини. Като цяло четвъртък 10 сутринта не е най-адекватното време, не знам как го решиха...
Колкото до мерките, за мен Ангелов е прав. Знам, че за мнозина той е новият дявол в човешка форма, защото "разпуснал мерките" (дето ги няма), но това, че народът не иска мерки и затова не могат да бъдат наложени е вярно.

# 8 376
Аз разбирам, че са в предизборна кампания и разхлабват мерките, за да си консолидират подкрепата в ковид-невярващата периферия. Но...намирам за изключително цинично да говорят за психическа умора сред гражданите, докато медиците в спешна и болнична помощ бачкат 24/7 с рани по краката и ръцете. Защо не ги питат тях дали и колко са изморени?

И на мен вече ми е писнало от мерки, но ги подкрепям, защото още повече ми е писнало от безброй починали хора всеки ден и разбити мечти/семейства.

ПС: Още много мога да пиша за управляващи, избирателите им и как ковид е болест на обществото преди всичко (която за пореден път показва тотална липса на емпатия, дисциплина и разум сред много хора и, логично, политическите им представители).

# 8 377
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/222248-d-r-madzharov-tazi-ag … izmoryavat    "Д-р Маджаров: Тази агония с половинчати мерки само изморява"                        
 "Имаме много добри примери от света,  страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров."                          
А нима не е прав?Видяли сме ние мерки....Алибегов и той беше прав.Затваря се всичко за две,три седмици,месец..за да има ефект някакъв,а не иди ми,Доди ми....И да,хората са изморени,всички...Проверяващите също са хора....До обяд им подават една заповед,след обяд друга,на следващия ден-трета....

# 8 378
Ладата е по-добре от ролкови кънки.

Повечето хора по света всъщност нямат никакви ваксини, камо ли пък избор между тях.

# 8 379
А защо трябва насила да ви забраняват, за да не го правите.
За една година не научихте ли маски, дистанция, дезинфекция.
На частичните избори в Германия се видя колко хора одобряват мерките. Партията на Меркел беше пометена като цунами.
Значи разбирате само да ви махат пейките от парковете и да ви слагат КПП-та.

# 8 380
Или от съдрани джапанки, с каквито сме без ваксина

# 8 381
днес пак сме с 24 300 бройки. С локдаун, без локдаун, все тази.
Тя е десет и повече пъти по-голяма все пак.. Иначе на мен този локдаун ми се струва прекалено дълъг, явно германците си се срещат въпреки забраните. Откъде иначе идват тези заразени?! Те сега ще кажат, че са мигрантите, знаем филма.

Иначе можете да се позаинтересувате какво се случва с момчетата в казармата, които имат право да си ходят всеки ден. В Германия тестват ли ги?
Скрит текст:
Аз за една във Виена разбрах, където няма тестове - нито на идване, нито на отиване. И единствената причина това да не е скандал е, че войниците са подписали договори, според които пазят тайна за всичко, което се случва там. Та идва си осемнайсетгодишният без тест - вечерта.. си е вкъщи Smile и сутринта пак отива в казармата заедно с 500 други младежи до вечерта, когато пак си е през цялото време Smile вкъщи.

ПП Сега да сравним с дечицата между шест и десет години: понеделник тест, сряда тест, петък тест.

ППП Да добавя и нещо хубаво, де. В Австрия безплатните тестове са вече под път и над път - и ПСР безплатен, и бърз безплатен тест могат да се организират елементарно. Провеждат се в аптеката или вкъщи пред определен апп и важат като издадени от служба тестове, а не самосиндикално. Иначе бързи тестове могат да се закупят за смешни пари навсякъде, но не важат като доказателство, ако не са идадени от официален орган.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 17:09 от Анонимен

# 8 382
Не знам колко искат да пускат смс-и.
Знам, че искам да спрат да умират хора.
Както и преди съм казвала, аз в темата би следвало да съм най-претръпнала на смърт. Гледам философски, знам че всеки ще си отиде, такива безумни инциденти съм чувала, дето остава само да си кажеш "съдба".
Но не мога. Не мога да не изтръпна като чуя за поредната родилка, не може да не ми стегне под лъжичката за всяко дете, което ще изпрати родител в затворен ковчег, не мога да си кажа "съдба", защото не е. Това е убийство. Правителството убива тези хора, с любезното съдействие на всички гръмогласни невярващи. Това са жертви не на вируса, а на колективната ни безотговорност. И няма защо да сочим с пръст щаба, ББ или който и да е. Защото те са подкрепени в тези решения. И подкрепата идва от хора, подобни на вас и мен, но със по-различно мнение.

# 8 383
Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов ще участва в онлайн среща, организирана от водача на листата на ГЕРБ/СДС за Кърджали Цвета Караянчева. Събитието ще се проведе през фейсбук, а целта е повече граждани да имат възможността да чуят отговорите на въпросите си от министъра, който е натоварен с управлението на ковид кризата.

Онлайн срещата е насрочена за 13 ч. утре и всеки, който има желание, може да я гледа на живо.

Самият Ангелов също е номинация на ГЕРБ/СДС за депутат. Той е водач на листата на коалицията във Велико Търново. Преди да се впусне в политиката Ангелов беше директор на "Александровска болница".
https://novini.bg/zdrave/bolesti/654540?fbclid=IwAR0L-d_uA4CWPxT … MIDgQdD8prdBGeJ1E

# 8 384
А нима не е прав?Видяли сме ние мерки....Алибегов и той беше прав.Затваря се всичко за две,три седмици,месец..за да има ефект някакъв,а не иди ми,Доди ми....И да,хората са изморени,всички...Проверяващите също са хора....До обяд им подават една заповед,след обяд друга,на следващия ден-трета....
То ние все сме си с половинчати мерки. Но дори и полвинчати за 10 дни няма как да има промяна. Помня при ноемврийския локдаун януари бяхме намалили процентите и бройките, а пак бяха половинчати мерки.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:56 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт