COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 426
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 415
Стрина Калина, защо не се замисляте за същото относно болестта, която има непредвидими последствия и за в бъдеще
Защото не желая да играя на руска рулетка и по собствено решение да си причиня евентуални проблеми с фатален край. И реално всяка болест може да има непредвидими последствия, не само КОВИД. Когато мине достатъчно време, в което проучват евентуалните вреди, нямам нищо против да се ваксинирам. За момента не. Днес излизат някакви шокиращи неща за АЗ, утре за Янсен, после ще излязат за Модерна и какво, да пукна от стрес, че сама съм вкарала в себе си това ли? Ми не, мерси, ще пропусна. Даже ако трябва да бъда честна, май предпочитам китайската пред всички останали.

# 8 416
Е в Швеция може с АЗ да ваксинират само тези над 70 години, защото за по-младите няма да им дойде скоро реда, но в София на зелените коридори, никой не иска.
Във ВМА нали бяха казали , че имали около 3 хиляди налични АЗ , ама няма желаещи.
Пред Пирогов същата работа, по двама, трима пред фургоните за АЗ

В Швеция ваксината на АЗ няма да се предлага на хора под 65 години, дори да им дойде редът. Поне засега това е решено и валидно, докато все още опасенията за кръвни съсиреци витаят като възможни странични ефекти при по-младите възрастови групи.

# 8 417
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер получи днес доза от ваксината на компанията "АстраЗенека" - знак на доверие в препарата, чието използване в страната по-рано беше ограничено до хора на възраст под 60 години, предаде Асошиейтед прес.

Калина, това са слухове и манипулации

# 8 418
Аз съм 5 седмици и половина след Астра Зенека. Имам и антитела. Не искам никой да ми съчувства, че се ваксинирах с ваксина за която "не се знае нищо" (освен, че е достатъчно безопасна и ефективна де)  Simple Smile

# 8 419
  • София
Стрина Калина, аз от това което зная за ваксините харесвам и Ковивак. Но го няма тук...
А днес прочетох, че има вече и патентовано руско лекарство.  Одобрено.

# 8 420
А в Швеция в момента предлага ли се някаква въобще ваксина на хора под 65 години ...
Дойде ли реда на учителите или е рано още...
Защото в България почти всички мисирки вече се ваксинираха с пфайзер и модерна, както и от мобилни оператори, шоу програми и какви ли не...

# 8 421
  • София
Е в Швеция може с АЗ да ваксинират само тези над 70 години, защото за по-младите няма да им дойде скоро реда, но в София на зелените коридори, никой не иска.
Във ВМА нали бяха казали , че имали около 3 хиляди налични АЗ , ама няма желаещи.
Пред Пирогов същата работа, по двама, трима пред фургоните за АЗ
Искаш да кажеш, че не е да няма ваксини просто хората не ги искат Simple Smile Числата говорят друго. Нито ваксини има, нито организация. Хора има с часове за април и чакат датата.

# 8 422
Съжалявам, но нито кафето, нито фитнесът са в състояние да ме накарат да се ваксинирам с която и да е ваксина към момента.
Скрит текст:
И не, не съм антиваксър, имам си всички задължителни ваксини. Нито вярвам в конспиративни теории, че чрез ваксините ни разболяват, чипират, отварят ни третото око и прочие изплискали дивотии. Съображенията ми са съвсем тривиални, а именно, че не се знае в дългосрочен план какви биха били последствията от тях. Колективът ни е от 16 души и никой не желае да се ваксинира по същите причини, а сме рискови, защото се срещаме с много и различни хора всеки ден, пипаме постоянно пари. От 16 човека 1 до момента се зарази. Този един дни наред беше контактен с всички нас постоянно. Заради бързане да се пуснат ваксини, които не са достатъчно изследвани, сега има толкова хора, ваксинирали се с АЗ, на които искрено съчувствам, че вероятно умират от страх като слушат какво причинява въпросната ваксина. Утре нещо друго ужасяващо може да излезе и за някоя от другите ваксини. И това е нормално при толкова бързо разработване и пускане в употреба.
Позната учителка, която е от първите ваксинирани, вече 20 дни е в болница и кара супер тежко заболяването. Друг познат почина миналата седмица след реакция на поставена ваксина. Не съм разпитвала какви ваксини точно са си сложили.
Скрит текст:
Много познати, които буквално се изолираха вкъщи и излизаха веднъж седмично за храна, лепнаха вируса. Други познати, които са постоянно сред хора, понеже такава им е работата, не го хванаха. Като кажат " Пазете се" и ме напушва на смях. Как да се пазиш, това да не е куче, че да го заобиколиш по другия тротоар? Не вярвам, че масово има хора, които не слагат маски, не си мият ръцете и прочие елементарни неща. И да, аз съм съгласна на един месец пълен локдаун, излизане с смс, вечерен час и каквото още се наложи, щом това ще спре ужасът да измират хората като пилци.
Би ли дала още малко сведения относно тези, удебелените ти твърдения.
Ясно е, че отговарят на вътрешното ти състояние и решение, но са доста притеснителни. Как жена с две дози е в болница, колко време след пълното и ваксиниране.
Как човек е умрял от реакция на ваксината ?
За България ли говорим ?
Нали разбираш колко сериозни последици може да има този твой пост върху четящите ?
Истина ли е това, което пишеш, защото е изключително сериозно.

Аз пък познавам доста хора, мои близки, на които веднага след ваксинацията се обадих да ходят да се ваксинират в зелените коридори, още повече, че са ми любимо семейство с баба вкъщи. Еми жената си чакаше в работата Пфайзера, мъжът бил чул страхотии от Англия от медицинска сестра там, бабата не искала и тя, заради страхотиите в Англия.
В последните две седмици той се поболя пръв, жена му е 8 ден днес с тежка симптоматика, а от вчера и бабата.

Та толкоз за "ще изчакаме" , " да видим", а " не сте ли полудели от страх сега", а "какво ли ще ви стане някой ден".

# 8 423
За да разведря леко-все пак е 1-ви април-но това не е лъжа.Днес цял ден се върти из фейса ново 20.Червеи  в маските в пластовете Flushed. Joy
Тесла-голям оптимист си Simple Smile "И само си викам -дано ,дано ,данооооо".Но новия аватар наистина е по-свеж.
А пред нашето РЗИ-само линейка желаещи никакви следобяд.

# 8 424
Бoяна,
Да, това искам да кажа.
На зелените коридори за ваксини , няколко пъти се включваха на живо и нямаше желаещи.
Само първите два дни пред ИСУЛ имаше опашки...

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ima-li-interes-kam-zelenite-kori … -vaksinacija.html

30 човека до обяд ваксинирани в Пирогов, а през февруари на зелените коридори в Пирогов и ВМА ваксинираха по над 1000 човека дневно.
Във ВМА налични 3000 хиляди дози, но за деня се ваксинирали 200 човека

# 8 425
  • София
Бояна, може би чакат друга ваксина. В София на няколко места има свободно ваксиниране, но само АЗ. Във ВМА са обявили зелен коридор до 4 април включително.

# 8 426
Всеки има право да изчака, то у нас освен анархия, и демокрацията ни е в повече.
Но се чудя като наближи лятото и се наложи или да си правиш пср, или да си ваксиниран, дали няма да питат къде е АЗенеката, ако не успеят с друга.

# 8 427
Някои хора ме отчайват. Срещнах мнения под някакви статии в интернет  - спрете ваксинирането и бройките ще паднат. Брей, в Израел и Великобритания и още много други държави как не са се сетили за това. Scream

Това е много устойчива конспирация, която днес обсъждаха и на брифинга. Очевидно мнозина вярват, че ваксината заразява ваксинирания и той след това разнася вируса, затова били тия бройки. Пък че във ваксините хич го няма точно тоя вирус, а в част от тях даже и вирус нЕма - трудно е да им обясниш...
Притеснително е, че такива мнения споделят и лични лекари. В последните дни се пресподеля статус на някаква докторка от София, която казва, че сега с многото ваксинирани щяла да започне да си носи маската (!?!) и да я извинявали всички нейни приятели с ваксини, щото щяла да ги избягва (!?!?).
Няма ли начин тази да я лишат от лекарски права? Интересно е дали и други ваксини от календара не слага с подобни аргументи.
И да се оплача. Днес следобед, ако бях по-здрав мъж, а не жена, с удоволствие щях да разбия муцуната на един идиот в тролея. Аз надлежно маскирана с маска с висока степен на защита, ставам от седалката и се упътвам към вратата. Едно горилоподобно брадато същество ми заявява да взема със себе си и корона вируса. Няма никъде и подобие на маска. Аз като устата му пожелах да се озове интубиран в ковид реанимация. Отговор - вирус няма, всичко е конспирация! Ако можех да му размажа неандерталската физиономия, полицията щеше да му състави акт, аз щях да си понеса последствията.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 19:22 от Недоволна

# 8 428
  • София
Аз съм 5 седмици и половина след Астра Зенека. Имам и антитела. Не искам никой да ми съчувства, че се ваксинирах с ваксина за която "не се знае нищо" (освен, че е достатъчно безопасна и ефективна де)  Simple Smile
Лили, как са ти антителата, на коя седмица ги пусна?
Ако си публикувала- извинявам се, пропускам доста постове напоследък.

# 8 429
  • София
Бoяна,
Да, това искам да кажа.
На зелените коридори за ваксини , няколко пъти се включваха на живо и нямаше желаещи.
Само първите два дни пред ИСУЛ имаше опашки...

Това не означава, че хората не искат да се ваксинират. Пуснаха отново спрения портал, запазили са си часове и дати. Зелените коридори ги обявяват спонтанно сутрин или предишната вечер. Организация няма никаква. Хората искат да се ваксинират, дори да не са 100%, сама каза, че 40% не искат, т.е. 60% искат. Засега за ваксинирани процент и половина с две дози. ЯВно ваксините са по-малко от хората.

Общи условия

Активация на акаунт