COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 875
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 430
А в Швеция в момента предлага ли се някаква въобще ваксина на хора под 65 години ...
Дойде ли реда на учителите или е рано още...
Защото в България почти всички мисирки вече се ваксинираха с пфайзер и модерна, както и от мобилни оператори, шоу програми и какви ли не...

Да, предлага се ваксина и на хора под 65 години! Няма да се учудя Швеция да е ваксинирала повече хора под 65 години от България с все коридорите  и "избор на ваксина".

18-29 години - 4,5% са получили поне една доза
30-39 години - 5,9% са получили поне една доза
40-49 години - 7,2% са получили поне една доза
50-59 години - 9,1% са получили поне една доза
60-69 години - 8,5% са получили поне една доза
70-79 години - 14,4% са получили поне една доза
80-89 години - 66,4% са получили поне една доза
90+ години - 83,8 са получили поне една доза

https://covidstatistik.se/vaccinationer#andel-vaccinerade-per-region

# 8 431
Аз съм 5 седмици и половина след Астра Зенека. Имам и антитела. Не искам никой да ми съчувства, че се ваксинирах с ваксина за която "не се знае нищо" (освен, че е достатъчно безопасна и ефективна де)  Simple Smile
Лили, как са ти антителата, на коя седмица ги пусна?
Ако си публикувала- извинявам се, пропускам доста постове напоследък.

Скрит текст:
4 седмици след 1-ва доза:

Което е нормално за първа доза. Естествено Гаранция Франция както се казва, но поне показва, че има реакция към ваксината и да се надяваме и достатъчна защита. Ще пусна и 2 седмици след втората доза за сравнение, те тогава по принцип се мерят де, защото тогава вече би трябвало да са повече, при първата доза се стимулира клетъчния имунитет.

Иначе за ваксините, не само АЗ, но и останалите искам да кажа, че на този етап може да се счита за изключено да изскочи някакъв много голям проблем с безопасността. Евентуално да се засече нещо много, много рядко, което аз предварително бях решила, че съм готова да рискувам, така или иначе.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 19:13 от LillyM

# 8 432
  • София
Сладурите и мои страшни любимци Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са се ваксинирали днес.
Рейнолдс се е зарадвал, че най-накрая има 5G - https://www.instagram.com/p/CNFZ6Y4Bv0S/
Лайвли призовава всеки да намери някого, който да гледа така, както тя гледа сестрата, която я ваксинира - https://www.instagram.com/p/CNFyvKEHERY/

# 8 433
Стрина Калина, защо не се замисляте за същото относно болестта, която има непредвидими последствия и за в бъдеще
Защото не желая да играя на руска рулетка и по собствено решение да си причиня евентуални проблеми с фатален край. И реално всяка болест може да има непредвидими последствия, не само КОВИД. Когато мине достатъчно време, в което проучват евентуалните вреди, нямам нищо против да се ваксинирам. За момента не. Днес излизат някакви шокиращи неща за АЗ, утре за Янсен, после ще излязат за Модерна и какво, да пукна от стрес, че сама съм вкарала в себе си това ли? Ми не, мерси, ще пропусна. Даже ако трябва да бъда честна, май предпочитам китайската пред всички останали.

Стрина Калина, не разбирам позицията Ви, но имате право да си вярвате и самоубиете/самоубедите в каквото душа иска. Казвате, неясни били последствията от ваксините, заповядайте в ковид отделението на Пирогов да видите ясните последствия тук и сега.
И последно, тези ваксини не ги бъркат в гараж в Люлин 6, а хора със знания и години опит + технология.

# 8 434
Мерките в Германия твърде леки ли ви се виждат, че няколко месеца не дават искания резултат.
Ако сега в темата двайсетина човека мрънкат за затягане на мерките, ако ги затегнат, поне 2 милиона ще мрънкат по площадите.
Колко от вас искат да имат вечерен час и да пускат смс, да излизат от вкъщи.
Ама не разбирам защо се насажда мнението, че мерките не давали резултат? Не ви ли идва на ума, че без мерки щеше да е още по-зле?

# 8 435
Казахте, че някой е починал след реакция от ваксина. Инсулт не е реакция от АЗ или която и да е от другите ваксини. И да хората получават инсулти и без ваксини, а някои хора ще починат в дните след ваксинацията, без това да има връзка с ваксината.

# 8 436
Добре де, имам въпрос към съфорумките от други държави.

Има ли така масово и при вас случаи на родилки и бременни в тежко и критично състояние? Струва ми се, че се събират много такива случаи вече.

Не съм чула и чела за такъв случай в Норвегия поне. Със сигурност биха го обявили в медиите. Критично състояние от корона вируса ли? Раждат си там жените и единствено се оплакват, че има ограничения за бащите - могат да са с родилката само по време на активната фаза на раждане и скоро след раждането трябва да си тръгнат без да могат да са там чак до изписването.

# 8 437
Мнението ми не е агресивно, а почива на обективни факти. Животът и здравето са си Ваши, но не може да смятате, че няма починали, няма болни на 20+, няма деца на системи и прочие. След като сте толкова категорична в позицията си, знайте, че има хора с друга. Нищо лично или лошо към Вас, желая Ви здраве.

# 8 438
Казахте, че някой е починал след реакция от ваксина. Инсулт не е реакция от АЗ или която и да е от другите ваксини. И да хората получават инсулти и без ваксини, а някои хора ще починат в дните след ваксинацията, без това да има връзка с ваксината.
Може и да няма, а може и да има, със сигурност близките му вярват във второто. За съжаление, това няма как да бъде доказано, или опровергано.

но не може да смятате, че няма починали, няма болни на 20+, няма деца на системи и прочие.
Някъде да съм казвала подобно нещо? Не живея в паралелна реалност все пак, доста познати починаха от това. Аз нямам против противоположните мнения, но да бъда изкарвана едва ли не ходещ мъртвец заради решението ми, доста ми е крайно. Нямам нищо против хората, които се ваксинират, не ги смятам за глупави, или нещо подобно, а просто за хора с различна позиция. Майка ми е с белодробни проблеми, баща ми с диабет и високо кръвно, но никой от тях не желае да се ваксинира и не заради моите убеждения, те са достатъчно зрели хора, за да вземат сами за себе си решения.

# 8 439
Може и да няма, а може и да има, със сигурност близките му вярват във второто. За съжаление, това няма как да бъде доказано, или опровергано.

Напротив, ако ваксината увеличава риска от инсулти  или е свързана с  нещо друго, това има как да бъде доказано. Сред ваксинираните ще се наблюдава по-голяма честота на тези събития, отколкото е нормалното. А нормалното по принцип не е нула. Тези неща сме ги коментирали надълго и нашироко в темата. Засега такива неща не се наблюдават. За АЗ се вдигна шум, заради няколко много, много редки състояния на тромбози, съчетани с тромбоцитопения, които са наблюдавани в някои държави, но засега не и в други. Затова в момента се наблюдава по-внимателно и се води разследване.

# 8 440
Относно АЗ, непосредствен пример от моето обкръжение: Мъжът ваксиниран преди 1 месец, жена му не. Тя от 1 седмица е с положителен ПСР и го кара средно тежко. Той не се е изолирал от нея - няма никакви симптоми.
Моят съпруг се ваксинира в средата на февруари, аз на 6 март. Няколко дни след това се разболях от нещо...антигенният тест беше отрицателен, но имах обилна хрема, после кашлица, отпадналост, еднодневна температура и еднодневен лек гърлобол. И така в общо неразположение изкарах 10-тина дни.  Мъжът ми, обаче не прояви никакви симптоми.
Сега съм контактна на колежка, чиито мъж загуби обоняние днес...очакваме резултата от теста утре. Надявам се, че ако е положителен, ваксината да ме предпази. Тревожа се за майка ми, която от вчера не е добре и има някакви симптоми.
Относно втората доза - страх ме е, не знам какво ще реша до тогава, но може би ще я поставя.

# 8 441
  • Варна
Според мен основното което иска да каже Стрина Калина е че ако и се случи нещо от ваксината, е че тя по собствено желание/инициатива е отишла и си е пъхнала това в тялото.
Ако и се случи нещо от ковид е стечение на обстоятелствата..

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 22:00 от Danny_J

# 8 442
Всеки сам си преценява, но за мен бездействието е еднакво по сила с действието. Човек може да направи доста неща, за да наклони везните в своя полза, що се отнася до коронавируса. А като общество можем дори да го елиминираме, стига да пожелаем това, така че това със "стечението на обстоятелствата" не е точно така.

# 8 443
Според мен срещата с КОВИД е в пъти по-рискова от ваксините.
Аз съм с първа доза АЗ и ще си сложа и втората без никакво колебание.
Колкото и да я дискредитират.

# 8 444
Според мен срещата с КОВИД е в пъти по-рискова от ваксините.
Аз съм с първа доза АЗ и ще си сложа и втората без никакво колебание.
Колкото и да я дискредитират.
Абсолютно!

Общи условия

Активация на акаунт