COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 777
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 445
А срещата с ковид, ако живееш в България, за съжаление е много вероятна, защото както виждаме мерки почти няма и вирусът се разпространява много широко навсякъде и няма изгледи скоро това да се промени. Аз ако живеех в Австралия, тогава и аз може би щях да чакам, да мисля, да оглеждам и т.н. Тоест човек реагира според обстоятелствата. Радвам се, че поне се отвори възможност да се ваксинираме преди голямата вълна.

# 8 446
  • София
Ситуацията в България - не искаме пандемия, не искаме мерки, не искаме ваксини. Донякъде я докарваме де - мерки няма така или иначе, ваксини - също няма, поне не от течното злато. Нищо де, стадния ще го гоним по втория начин...

# 8 447
Днес една позната каза, че мъжът й я е юрнал с него да ходи да се ваксинира. Той работи в Бриколаж и са ги организирали по групи утре в Пирогов персонала - ще ги ваксинират всички с Пфайзер. Тя покрай него ще намаже и тя с Пфайзер, нищо, че не работи там и никъде не се е записвала. Някои чакаме часа си в системата от доста време и дори не стигаме до посочената ваксина , а други лесно се уреждат. Тя дори заявяваше, че няма да се ваксинира преди две седмици, но явно размислила набързо. Ето къде отиват РНК ваксините.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 20:49 от daisy12

# 8 448
  • Mediterraneo
Това винаги е било така, навремето за банани и портокали, сега за ваксини, нищо ново под слънцето.
Аз защо не мога да отида да се ваксинирам? Чинно и славно си вървят по възрастови групи, сега започват 79- годишните. Междувременно са ваксинирани лекари, полицаи и учители( тяхната ваксинация още върви).

# 8 449
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моята майка през ноември беше единствената, която имаше Ковид от всичките ни роднини и познати в България. Сега всеки ден чувам кой е поредният болен.

И за някои от случаите съм напълно озадачена. Снаха се разболява, след нея децата, които тя дава на баба и дядо да ги гледа(разведени са), че тя била много отпаднала и не може да се справи. След четири дена и дядото болен “ама е настинка. От ходенето за риба”.

Днес друга малоумност. Приятел с доказан тест се изолира при майка си, която следобяд днес излиза с двете му деца на разходка в парка.

Колежка на братовчедка ходила със симптоми на работа, докато се влошила...Целият офис е натръшкан.

Незнание, безумие, простотия или...какво се нарича това?

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 21:13 от Kalinka

# 8 450
Калинка, масово е. За това и сме на тоя хал.

# 8 451
  • София
Само да ви припомня, че преди три месеца повечето мислеха, че Пфайзер и Модерна ще ги чипират и ще им променят ДНК-то безценно.
Според мен, нашият народ може да спазва и прилага всичко, да приеме и всяка ваксина, стига да му я предложи друга държава, представител на друга държава и народ другаде. Не съм забелязала мнозинството българи в чужбина да реагират като българите тук, а са същите хора. Някак, явно себе си не можем да понасяме. Друга версия ако има някой, ще се радвам да я представи.
Не сме по-глупави от другите народи, а в тревогите и изборите ни сякаш няма никаква логика.

# 8 452
Днес си сложих втора доза на Пфайзер..При първата единствено вечерта ме боля ръката. На късмет се записах през системата и всичко мина много лесно, без чакане по опашки, както при първата доза, така и днес. Става въпрос за Варна.

# 8 453
Не съм забелязала мнозинството българи в чужбина да реагират като българите тук, а са същите хора. Някак, явно себе си не можем да понасяме. Друга версия ако има някой, ще се радвам да я представи.
Не сме по-глупави от другите народи, а в тревогите и изборите ни сякаш няма никаква логика.

Бъркаш. Единствената разлика е, че спазваме други закони. Според ничии закони обаче не ми е известно да не можеш да избереш да се ваксинира или не с определена ваксина. В Германия даже има една единствена задължителна ваксина и то от много скоро.

В един момент ще има ваксини за всички, даже и за капризните. Въпросът е ще работят ли.

# 8 454
Бояна, тук няма контрол. Не, че хората са различни.
В чужбина същите хора спазват правилата, защото знаят, че има санкции.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 21:36 от DeVa®

# 8 455
Мерките в Германия твърде леки ли ви се виждат, че няколко месеца не дават искания резултат.
Не дават искания резултат, но все още се удържа фронта с малко над 75 000 починали от началото на епидемията. Германия е 83 милиона.
Ако нямаше мерки, не искам да си представям какви щяха да са цифрите.

Да напомня, че в момента британската мутация е доминантна, по-заразна и в известна степен по-тежко протичаща.
Именно. Не могат да се сравняват предишните вълни със сегашната. Писала съм и преди за Ирландия, че 9 месеца бяха нужни на първия вирус за да достигнат случаите до 80 000 и само 3 седмици на британския вариант за да нарастнат до 160 000. Колкото и да се повтаря, че с локдаун или без локдаун, било все същото, това няма да го направи истина.

# 8 456
Защо продължавате да говорите, че имало избор на ваксини, като от самото начало е било решено да няма? Това, че шуробаджанайката се е ваксинирала между другото покрай мъжа, значи корупция или мърлявщина.
И второ, защо продължавате да говорите, че хората не искат да се ваксинират. По горния пример с шуробаджанайката - ето, тя не е искала изобщо никаква, но щом са й предложили "марковата",  на момента е скочила.
Simple Smile

# 8 457
  • В заешката дупка

Според мен, нашият народ може да спазва и прилага всичко, да приеме и всяка ваксина, стига да му я предложи друга държава, представител на друга държава и народ другаде. Не съм забелязала мнозинството българи в чужбина да реагират като българите тук, а са същите хора. Някак, явно себе си не можем да понасяме. Друга версия ако има някой, ще се радвам да я представи.

Моята версия. Липса на доверие в управляващите кризата. Еднната част се дължи на принципното недоверие към властите в България, другата - директно продиктувано от недеаквтаното управление на кризата, ужасно лошата и хаотична комуникация, липса на каквато и да е искреност, прозрачност, данни и т.н. И не на последно място арогантността на управляващите.

Аз си признавам, че тази криза много ми отвори очите. Преди бях много наивна. Мислех, че нещата макар и бавно, все пак вървят напред в България. Сега съм тотален песимист и ми е много мъчно.

# 8 458
  • София
Ваксинирането по възрастови групи в ЕС - къде сме ние?

от ТУК
Няма класация за това къде е най-напреднала ваксинацията сред шоу-елита, но мисля, че за там имаме шансове да сме начело в класирането - и то не защото шоумените ни са толкова съвестни и драпат да се ваксинират, а заради заветните паспорти.
Кое ни е наред, че и това да е?

# 8 459
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, като е доброволно ваксинирането, как другите държави са ваксинирали 80 % от най-възрастните, а ние тук сме на 5 %?

Общи условия

Активация на акаунт