COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 973
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 535
Да добавя нещо за австрийския четвърти локдаун, което се оказа изненада за много хора. Всички магазини могат да работят на принципа click@collect. Вчера взехме цветя, както и книги по този начин, днес ще ни докарат един домакински уред - тоест само влизането физически в магазин не е разрешено. Ако магазинът няма онлайн шоп (цветята), може букетите да се огледат на тротоара.

Скрит текст:
B2B е и физически разрешен, тоест например Метро и магазини за строителни и технически материали. Хоум офисът не е задължителен, а препоръчан. В нашия офис до шест човека може да са без маска, ако спазват разстояние.

Иначе положението последните дни сред младежите заради топлото време виждате на снимката долу - като по поръчка захладня. То и аз излизах, въпреки патерици, беше чудесно за разходка. Е, не се набутах в тълпата, естествено, но аз никога не съм обичала такива места тип "дупе до дупе".

ПП Видях, че за тромбози е ставало дума. Противозачатъчните например са голям проблем - по закон тук се дават само срещу кръвно изследване на тромбоцитите. Не можеш да получиш такова без изследване. Освен това има забранени, както например Диане 35. Според мен жени, които взимат противозачатъчни, са по-склонни на такива усложнения.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:27 от Анонимен

# 8 536
  • Там,където се събуждам щастлива.
Интересно ми е тези редки тромбози от какво са се предизвиквали преди появата на ваксината АЗ, защото те не са нещо ново и невиждано.

Затова в Нидерландия няма безброй новини за тромбози по медиите, тъй като по принцип стотици хиляди са получавали това всяка година преди ваксината.

# 8 537
Скрит текст:
Интересно ми е тези редки тромбози от какво са се предизвиквали преди появата на ваксината АЗ, защото те не са нещо ново и невиждано.

Не се знае точно от какво се причинява асептичната тромбоза на синусоидните вени, но има предразполагащи фактори: например хормонални фактори, тромбофилия, малигноми...

А каква е честотата на тези състояния в "пред ковид" епохата?

# 8 538
Скрит текст:
Скрит текст:

Не се знае точно от какво се причинява асептичната тромбоза на синусоидните вени, но има предразполагащи фактори: например хормонални фактори, тромбофилия, малигноми...

4 на млн за година. Има повишение в групата на ваксинираните спрямо честотата в нормалната популация.

# 8 539
  • Пловдив
Сега сме в плато, високо плато. И е резуллтат от наложените мерки. Растежът спря. С този нов по-лесно предаващ се щам трябва повече стоги мерки и ограничения, за да тръгнем да слизаме от платото. Ще е по-трудно, отколкото през ноември-декември.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 11:23 от marzeliva

# 8 540
Реално не е съвсем ясно колко е честотата. По-нови проучвания дават около 15 на милион за година., а някои даже и около 20 на милион.

https://venousnews.com/cerebral-venous-thrombosis-on-the-rise-in-the-usa/

Понеже става дума за нещо много рядко, затова е трудно да се установи със сигурност, но проверките със сигурност продължават, въпреки че някои хора си въобразяват, че нещо се крие и т.н.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:38 от LillyM

# 8 541
Скрит текст:

Зле съм с математиката, но https://www.trombosestichting.nl/wtd-2018/
200 човека на ден получават и 40 от тях умират. Ние сме 17,1 милиона. Три милиона да са деца.

4 на милион ми се вижда нереално за Германия.

# 8 542
Тромбоцитопенията и тромботичните усложнения при пациенти с COVID-19 са често срещани и допринасят за по-висока смъртност.
https://jhoonline.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13045-020-01003-z

# 8 543
Скрит текст:
Реално не е съвсем ясно колко е честотата. По-нови проучвания дават около 15 на милион за година., а някои даже и около 20 на милион.

Лили, в твоя линк пише, че увеличението е предимно при възрастни мъже и жени, няма връзка със случаите в Германия, които са предимно при млади жени, дори и според инфото в линка в тази група броят тромбози е останал еднакъв. Та да, има повишение спрямо нормалната популация. Четете ги тия линкове, преди да ги пуснете.

Калинка, става въпрос за определен вид тромбоза, не просто за каква да е тромбоза.

# 8 544
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пише, че на всеки час 11 човека развиват тромбоза и 3 ма умират на ден ..по принцип
в Холандия
Нали така

# 8 545
Как е латинското име, за да видя дали има нещо в нета, като бройка за тук?

# 8 546
Като коментирате конспирации около бройките,аз не знам манипулират ли ги,но е факт,че хиляди хора няма да могат да гласуват.Майка ми е положителна от вторник,съответно всички живеещи с нея,а записването за мобилна изборна секция е било до сряда.Тя ошашкана не е мислила за това първо,та да бърза да се запише навреме.И сега се оказва,че положителните от тази седмица изобщо нямат шанс да гласуват.

# 8 547
Скрит текст:

Лили, в твоя линк пише, че увеличението е предимно при възрастни мъже и жени, няма връзка със случаите в Германия, които са предимно при млади жени, дори и според инфото в линка в тази група броят тромбози е останал еднакъв. Та да, има повишение спрямо нормалната популация. Четете ги тия линкове, преди да ги пуснете.

Калинка, става въпрос за определен вид тромбоза, не просто за каква да е тромбоза.

В линка на Лили става въпрос за проучване м/у 2006 г. и 2016 г. - няма как да има връзка със сегашните случаи в Германия.
Въпроса беше за честотата на заболяването в "преди ковид" епохата.

Иначе в Германия случаите след ваксината на АЗ са  предимно при млади жени, защото предимно такива са ваксинирани - ваксината беше приложена на хора под 65г. работещи в здравеопазването, а там работят повече жени.....

# 8 548
Габито, този линк го дадох за да покажа, че не е съвсем ясно каква точно е нормалната честота сред популацията. А нормалното в Германия например може да не е  нормалното в други части на света и т.н. Първите 5 случая във Великобритания пък са само на мъже.

# 8 549
  • на пъпа на Златията

Затова в Нидерландия няма безброй новини за тромбози по медиите, тъй като по принцип стотици хиляди са получавали това всяка година преди ваксината.

Е , дойдохме си на думата. Как се отчита по другите държави и как при нас.
Аз съм сигурна че при нас се отчитат повече хора  починали с ковид отколкото в другите държави .
И за това  в УК  в началото не се е изпробвала и не се препоръчваше ваксината за възрастни хора . Дали при тях са по малко тромбозите отколкото  при по младите?  За това и при нас  се препоръчваше при лечението  кръворазредителни препарати . При другите дали са им препоръчвали и пиели ли са?? Тук ни е настолен  аспирин протекта .

Общи условия

Активация на акаунт