COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 052
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 640
Аз вместо да се дразня избирам да се радвам, че у нас всеки пожелал без претенции за ваксина се е ваксинирал поне с една доза. Че в много държави това в момента не е възможно. Иначе кусури на ваксинационната кампания да искаш.....

# 8 641
Колко да са рискови съдии и адвокати? А служителите в магазините, в банките и изобщо всяка сфера, която предполага работа с хора не е ли рискова? Опитваме се да се убедим в правотата на една порочна практика наложена у нас за съжаление.

# 8 642
По новините чух, че на следващото събрание на ваксинационния щаб щели да обсъдят хората от четвърта фаза да са с предимство от тук нататък.  Ако наистина стане това би било чудесно, но като гледам какво се случва не съм голям оптимист. Даже чух, че обсъждат допълнителните ваксини Пфайзер, които ще получим да отидат за ваксинирането на възрастните хора. Крайно време е да се задействат в посока ваксинирането на възрастните, даже твърде много се забавиха.
Ще обсъждат щото ЕК ще ги принуди. Тези ваксини от съпричастност ги отпускат, защото до средата на годината трябва да са ваксинирани над 80% от възрастните. При нас този процент е под 5, като 1% са само напълно ваксинираните. В останалите страни от ЕС процента е над 60...

# 8 643
  • София
В Китай ново огнище потушават с масова ваксинация. При тях поне ваксини има и спор коя да е също няма.
Много ми се иска обаче наравно с толкова много ваксини да вървят успешно  и толкова много препарати.

# 8 644
Скрит текст:
Скрит текст:
Проблемът не е, че адвокатите и съдиите са в приоритетна група. Съвсем логично е. А че за  служителите, попадащи в нея се осигуряват иРНК ваксини, които не са достъпни за другите хора. В същото време се твърди как АЗ с нищо не е по-лоша. Но привилегиите за едни и то не по здравословни причини за дадена ваксина, тотално срива доверието в другата.
Това е за да не се затварят съдебните сгради, защото влачихме последиците от миналогодишното затваряне до края на годината.
Средата си е изключително рискова.
А защо специално с Пфайзер, а не с АЗ? Какво точно налага използването на РНК ваксина след като крайния резултат от коя да е ваксина е еднакъв?
За бързо ваксинално покритие , затова.

И приключвам препирнята.
Аз съм с АЗ, доста колеги - също, които не чакахме височайшото ни ръководство.
АЗ предоставя същото ваксинални покритие.
Изключително дразнещо е, че цялата 4та група при нас, която основно пълни моргите и в цивилизования свят има вече над 80% покритие тук бива изместена от на практика всеки с връзки.

От друга страна, ако АЗ е  безопасна и ефективна при хора над 65 /както показва опитът във Великобритания/, нищо не пречи 4-та група да бъде ваксинирана и с нея. На практика досега са "измествани" само тези, които държат на друга ваксина. Но и не са полагани целенасочени усилия за ваксиниране на по-възрастните.  Т.е. и в това отношение не са изместени от "всеки с връзки", просто официално са в 4-та фаза, докато в други страни започнаха именно от тях.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 14:08 от Vapor

# 8 645
Колко да са рискови съдии и адвокати? А служителите в магазините, в банките и изобщо всяка сфера, която предполага работа с хора не е ли рискова? Опитваме се да се убедим в правотата на една порочна практика наложена у нас за съжаление.
Която се дължи на великия ни ваксинационен план.
Грешката не е у получаващите, а у позволяващите това да се случва.

ПП Банковите не са ли ваксинирани вече ?
За магазините от съфорумка зная, че в техния ЛИДЛ колегите и не са искали ваксина и тя си сложи АЗ. Така че са поканени и тези съсловия. Не са ги пропуснали.

# 8 646
  • София
Колко да са рискови съдии и адвокати? А служителите в магазините, в банките и изобщо всяка сфера,....
Изброените от вас  са в трета фаза (много преди съдии/адвокати) и много от тях вече са ваксинирани.

# 8 647
Тук винаги са били тези порочни практики, не вярвам в чужбина да се случва същото. Всеки е станал свидетел на такива у нас, кой знае колко още случаи има подобни, за които никой не разбира.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 14:05 от daisy12

# 8 648
Или другият вариант, защото е взето и микробиологично изследване. той е имал и сепсис в следствие на рядък бактериален причинител”, обясни проф. Балтов. Студентът от Гърция не е бил имунизиран у нас, показва проверката на „Пирогов”.

Между другото В САЩ, при съмнения за Ковид задължително правят и тест за сепсис.

# 8 649
  • София
Ми рискови са, ваксинират и тях приоритетно. Както и служителите на телекомите.

# 8 650
Нормално е групите по плана да се ваксинират с ваксините с по-кратък срок между дозите. Там, където ги има, разбира се. Ние сме от малкото страни с толкова видове ваксини. Малко на брой са самите ваксини, но бая видове, чак всеки иска от скъпите.
Ако имаше еднодозовата на Джонсън, без да е скъпа, групите по план щяха основно с нея да се ваксинират. Иначе не съм фен на управлението, но тук не сте прави.
Проблемът е, че в групите влиза кой ли не, включително и такива, които не са официално в трета група. Едно е да ваксинираш примерно фронт офис служителите на мобилен оператор, съвсем друго и всички от ЦУ, които от месеци са хоум офис. Ако гледаме застрашеност, продавачите в магазините за хранителни стоки не са по-малко в риск от адвокатите (нищо против тях, те определено са от групите в риск).

# 8 651
А журналистите защо са по-рискови от съдии и адвокати ?
Преди  нас ги опаткаха.
Ако почнем така, цял ден ще пълним темата със спорове ненужни.
За всичко е виновен прословутият ни план, който остави вратичката в трета фаза.
Колко е морално изобщо няма да коментирам.

# 8 652
Е, на мен и ваксинирането на съпругите на IT-тата също ми е в повече, но не мрънкам по форумите. Въобще рисков служител разбирам да се ваксинира, но родата му до девето коляно да заповяда на зелените коридори, тях поне ги има.
Малина, откъде имаш информация, че АЗ е жива ваксина?

# 8 653
Нито една от ковид ваксините не е жива.

# 8 654
  • София
Зелени коридори има, не ваксинират и там винаги и само с АЗ. Не знам какъв е проблемът изобщо. Всеки може да се ваксинира в момента, освен ако не е възрастен много и неподвижен, но предполагам и там би могло да се организира посещение от личен лекар.
Пусто сме свикнали на тия връзки и ги виждаме къде ли не. Пък аз познавам хора с връзки, които се опитват да се докопат до РНК ваксини и не става, защото вече има портал, групи, записвания. И други познавам, отиват за каквото има и им сложат РНК. Особено в началото имаше много оставащи дози, защото бая народ медицински лица не се яваваха на часовете си за имунизация.
Търсите под вола теле, според мен. Имаме проблем с ограничения брой ваксини, лошата организация и психозата сред населението. Друг проблем с ваксините не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт